Wp Header Logo 553.png

مدیرحوزه علمیه کازرون از فعال بودن ۴۰ مدرسه طرح امین در شهرکازرون خبر داد.

به گزارش کازرون نما، حجت الاسلام محمود صحرایی در دیدار با آیت الله اعرافی که در دفتر مدیر حوزه های علمیه در قم برگزار شد، اظهار کرد: حوزه علمیه کازرون(مدرسه علمیه صالحیه) با قدمتی بیش از ۳۲۰ سال را باید یکی از مدارس فعال در دوران دفاع مقدس نامید. براساس آمارها در سال ۱۳۶۰ در این مدرسه کمتر از ۲۰۰ طلبه تحصیل می کردند و از این تعداد ۲۵ نفر شهید شدند. طلاب مدرسه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) نیز پیشگام بوده و شهدایی را تقدیم کرده‌اند.

عضو شورای مدیریت حوزه علمیه استان فارس افزود: مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون در سال ۱۱۱۷(ه ق) به دستور حاکم وقت شهر خواجه حسام الدین بناء شد و الان بیش از ۳۲۰ سال از عمر آن می گذرد. این مدرسه در مقطعی مخروبه شد، اما با همت مرحوم آیت الله اسدالله ایمانی، امام جمعه وقت کازرون، در سال ۱۳۶۷ با کمک خیرین بازسازی شد و رونق دوباره ای گرفت و از آن زمان تاکنون یک هزار طلبه در آن تربیت شده‌اند که در مناصب مختلف همچون امامت جمعه، قضاوت، تبلیغ، عقیدتی نیروهای مسلح، و … مشغول خدمت به نظام و انقلاب هستند.

حجت‌الاسلام صحرایی افزود: مدرسه صالحیه را باید یکی از مدارس فعال در دوران دفاع مقدس نامید. براساس آمارها در سال ۱۳۶۰ در این مدرسه کمتر از ۲۰۰ طلبه تحصیل می کردند و از این تعداد ۲۵ نفر شهید شدند. طلاب مدرسه در دفاع از حرم اهل بیت(ع) نیز پیشگام بوده و شهدایی را تقدیم کرده‌اند.

وی ادامه داد: یکی از ویژگی های مدرسه صالحیه مجاورت با بازار کازرون و برگزاری کلاس های فقه بازار است. این مسئله نشان می دهد که مؤسس آن با تدبیر عمل کرده و به دنبال آن بوده که حوزه از مردم به ویژه بازار جدا نشود و ارتباط مردم و بازاریان با حوزه روز به روز قوی تر و مستحکم تر شود.

حجت الاسلام صحرایی به تاریخچه مدرسه علمیه صالحیه مکتب الصادق کازرون پرداخت و گفت: این مدرسه در سال ۱۱۱۷(ه ق) به دستور حاکم شهر خواجه حسام الدین (دوره صفویه) بناء شد. از همان موقع مدرسه دارای وقف نامه و موقوفات فراوان بوده است.

مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون با بیان این که تاکنون با تلاش زیاد ۴ هزار رقبه وقفی جستجو و مشخص شده است، افزود: در این مدرسه وقف نامه ای که به وسیله عالمی تنظیم شده، قرار دارد و در این وقف نامه مسائل مختلف تربیتی طلاب، چگونگی بهره‌برداری و هزینه موقوفات برای اداره مدرسه مورد توجه قرار گرفته است.

قدمت بیش از ۳۲۰ ساله

وی با بیان اینکه هم اکنون از عمر مدرسه علمیه صالحیه بیش از ۳۲۰ سال می گذرد و از قدیمی ترین مدارس استان فارس است، اظهار کرد: این مدرسه بعد از مخروبه شدن، در سال ۱۳۶۲ توسط مرحوم آیت الله ایمانی، امام جمعه وقت کازرون از طریق فروش املاک مرحومه بیگم سلامی شروع به تجدید بناء شد و در سال ۱۳۶۷ به بهره برداری رسید. تجدید بنای مدرسه در مساحتی بیش از ۲۰۰۰ متر و با زیربنایی بیش از ۴۰۰۰ متر در سه طبقه شامل کتابخانه، نمازخانه، مهمانسرا، ۶۰ حجره جهت سکونت طلاب، آشپزخانه، سالن غذاخوری و نیز سالن اجتماعات صورت پذیرفت. آنچه را به عنوان ویژگی این مدرسه می‌توان نام برد، نمای زیبا و معماری صد در صد اسلامی است که با دقت فراوان انتخاب و پیاده سازی شده است.

حجت الاسلام صحرایی ادامه داد: قبل از انقلاب، مدرسه علمیه صالحیه به دلیل مخروبه شدن مدتی تعطیل بود و طلاب در ساختمان دیگری به نام مکتب الزهراء(س) تحصیل می کردند و بعد از تجدید بناء به این مدرسه برگشتند.

مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون با اشاره به مدیریت علمای اثرگذار در این مدرسه، ابراز داشت: اولین مدیر مدرسه پس از تجدید بنا آیت الله بزرگ بنیادی بودند که از سال ۱۳۶۷ به مدت ۱۴ سال و پس از ایشان حجه الاسلام حجت الاسلام محمدجواد عزمی به مدت ۳ سال و حجت الاسلام حسین بنیادی به مدت ۲ سال و حجت الاسلام عباس نیاکان به مدت ۲ سال و از سال ۱۳۸۷ تاکنون این حقیر مدیریت مدرسه را به عهده دارم.

حجت الاسلام صحرایی با اشاره به اینکه از سال۶۷ تا کنون بیش از هزار طلبه در مدرسه علمیه صالحیه پذیرش و تحصیل کرده اند، گفت: طلاب در پایه های مختلف فارغ التحصیل و در حال حاضر در منصب های مختلف امامت جمعه، تدریس در حوزه های علمیه و دانشگاه، قضاوت، تبلیغ، عقیدتی نیروهای مسلح، و … مشغول خدمت به نظام و انقلاب هستند.

وی با اشاره به تفاهم نامه همکاری میان حوزه و آموزش و پرورش تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ مدرسه طرح امین در شهرستان فعال می باشند و دهها تقاضا برای راه اندازی این طرح در مدارس شهرستان رسیده است که به دنبال سازماندهی و انجام آن هستیم.

وی عنوان کرد: از جمله فعالیت های مدرسه صالحیه می توان به این موارد اشاره کرد: ۱- تامین ائمه محترم جماعات مساجد، مدارس و ادارات شهر کازرون؛ ۲- ارائه مشاوره دینی و پاسخ به مسائل شرعی توسط کارشناسان دینی به صورت روزانه و تمام وقت؛ ۳- برگزاری جلسه تفسیر قرآن هفتگی برای کسبه محترم و اقشار مختلف مردم؛ ۴- برگزاری دوره های آموزشی نقد ادیان و مذاهب انحرافی و پاسخ به شبهات روز؛ ۵- اعزام مبلغان دینی در طول سال و مناسبت های مذهبی به شهر و روستا؛ ۶- برگزاری دوره احکام معاملات برای کسبه و بازاریان محترم؛ ۷- برگزاری جلسات آموزش قرآن کریم در سطوح و رشته های مختلف در دو مرکز قرآنی وابسته به حوزه علمیه از جمله این فعالیت ها است.

حجت الاسلام صحرایی با بیان اینکه حوزه علمیه کازرون جایگاه خاصی در بین سایر مراکز، مردم و جوانان دارد، افزود: دلیل این جایگاه به خاطر حضور شخصیت و بزرگانی مانند آیات ایمانی، حاج شیخ عبدالکریم مختاریان، بنیادی و سایر عالمان دینی است که توانستند با رفتار، اخلاق و عملشان مردم را به دین دعوت کنند و از این طریق سالک الی الله و مجذوب دل ها شوند.

شهادت تعداد چشمگیری از طلاب در دفاع مقدس

مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون با اشاره به حضور روحانیون و طلاب مدرسه در پیروزی انقلاب، اظهار کرد: روحانیون کازرون، برای پیروزی و ماندگاری انقلاب قدم های مؤثری برداشتند و همه تلاششان را در این مسیر بکار گرفتند، چون کازرون در زمان انقلاب جزء ۱۱ شهری بود که حکومت نظامی در آن برقرار می شد و حتی یکی از شهدای ترور به نام حجت الاسلام عبدالرحیم دانشجو به دست گروه فرقان همان گروهی که شهید مطهری را ترور کرد، از همین شهر و مدرسه علمیه به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: هر چند مدرسه علمیه صالحیه کازرون حائز افتخارات زیادی در امر تربیت نخبگان علمی و دینی بوده است، اما این حقیر بالاترین افتخار مدرسه را شهیدان والامقام روحانیت مدرسه می دانم. روحانیت کازرون مجموعا تاکنون ۲۶ شهید بزرگوار تقدیم انقلاب و اسلام کرده است که در بین این عزیزان شهید ترور (۱نفر)، شهیدان دفاع مقدس (۲۴ نفر) و نیز شهید مدافع حرم (۱نفر) وجود دارد.

مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون خاطرنشان کرد: در دوران دفاع مقدس تعداد کل طلاب شهرستان کازرون کمتر از ۲۰۰ نفر بوده که از این تعداد در آن زمان ۲۵ نفر به شهادت رسیده اند.

ماموریت ها

حجت الاسلام صحرایی، مهمترین رسالت های مدرسه صالحیه را تربیت دانش آموختگان دینی تراز انقلاب و اسلام، ترویج مبانی دینی و عقیدتی، اقامه نماز جماعت در سطح شهر، روستا، مدارس و ادارات، حضور اساتید در بازار برای بیان فقه بازار، راه اندازی شبکه تبلیغ برای ارتباط مؤثرتر با مردم، نشر معارف دینی، فرهنگی و مشاوره خانواده، برگزاری دوره کارگاه آشنایی با احکام تجارت و تفسیر برای بازاریان و سازمان و نهادها، برگزاری دوره های مختلف برای دانش آموزان، معلمان و برگزاری دوره دو ساله تعریف شده تخصصی معارفی، عقائدی و احکام برای سایر اقشار عنوان کرد.

حوزه از پایگاه عظیم مردمی برخوردار است

وی با بیان اینکه این نوع فعالیت ها باعث شده ارتباط مردم با حوزه علمیه کازرون روز به روز قوی تر و مستحکم تر شود، افزود: در اغتشاشات دی ۹۶ اگر چه این حوزه از صدمات بعضی افراد اوباش در امان نماند و خسارت هایی وارد شد، ولی در عین حال در بین همان جمعیت جوانانی بودند که سعی می کردند جلوی حرکت آشوبگران برای تخریب حوزه را بگیرند، این نشان می دهد حوزه توانسته پایگاه قوی در بین مردم پیدا کند. نکته قابل توجه نگهبان نداشتن مدرسه صالحیه حتی در شب حادثه است.

مدیر مدرسه صالحیه کازرون با بیان اینکه حوزه پناهگاه مردم است و اگر جامعه مشکلی پیدا کند، روحانیت لازم است درمان کننده باشد، گفت: تاکید علمای گذشته این بود که روحانیت معتمد مردم است و حوزه باید سعی کند مشکلات مردم را به گوش مسئولین برساند تا از این طریق بتواند این پایگاه عظیم مردمی را حفظ کند.

احیای موقوفات برای حیات حوزه ضروری است

حجت الاسلام صحرایی از عدم احیای موقوفات حوزه گلایه کرد و گفت: حوزه عملیه کازرون موقوفات زیادی دارد و بسیاری از موقوفات هنوز از لحاظ سندی احیاء نشده است. تلاش فراوانی برای این کار صورت گرفته، ولی تاکنون به سرانجام خوبی نرسیده است.

مدیر مدرسه علمیه صالحیه کازرون تأکید کرد: اگر موقوفات احیاء می شد، قطعا خدمات دینی و فرهنگی حوزه به جامعه دو چندان می‌بود. برای رفع این مشکل، نیازمند همکاری سایر مسئولان هستیم تا حوزه در بحث موقوفات به حقوق خود برسد.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *