Wp Header Logo 406.png

در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما مطرح شد؛

نقاش پیشکسوت گفت: تغییر سبک زندگی و همچنین الگوی رسانه‌ای در جامعه، هنر‌های سنتی مثل نقاشی پشت شیشه را از بین برده است.

هنر‌های سنتی به روز شوند؛ فراموش نه!

بهزاد نقاش هنرمند درباره وضعیت فعلی هنر نقاشی پشت شیشه به خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، گفت: هنر نقاشی پشت شیشه از دوره صفویه، از طریق کاروان‌ها به ایران وارد شد.

آن زمان کاروان‌ها تابلو‌های شمایل حضرت مسیح را از کشور‌های اروپایی به ایران آورده و نقاشان ما را با این گونه هنر آشنا کردند. با توجه به علاقه وافر مردم ایران به مسئله عاشورا، این هنر با ترسیم مفاهیم عاشورایی در ایران گسترش یافت. به مرور نقاشان خراسان روایت‌های مربوط به امام رضا (ع) را هم پشت شیشه‌ها نقاشی می‌کنند و این هنر با عنوان نقاشی پشت شیشه تکامل می‌یابد.

وی درباره دلایل انتخاب شیشه به عنوان زمینه نقاشی اظهار داشت: نقاشی پشت شیشه نیاز به دیوار و مقدمات خاص نداشته و معمولا نقاشی‌ها پشت شیشه‌های کوچک ترسیم می‌شدند. تمام نماد‌ها و مفاهیمی که روی پرده‌های بزرگ نقاشی نقش می‌بستند، پشت این تابلو‌های کوچک هم نقاشی می‌شدند و شیشه جلا و شفافیت بهتری نسبت به پرده داشت. از طرفی کار برای نقال هم راحت‌تر بود.

این هنرمند پیشکسوت با بیان اینکه هنر نقاشی پشت شیشه از دهه چهل به بعد در ایران منسوخ شده است، گفت: دغدغه من این است که این هنر حفظ شود. اما امروزه دیگر سلیقه مردم عوض شده، نقال وجود ندارد، رسانه‌ها عوض شده اند و مردم هم پای شنیدن قصه‌ها نمی‌نشینند.

البته بسیاری از نماد‌ها و نشانه‌های این تابلو‌ها برای مخاطبان رمزگشایی نشده و نسل امروزی بسیاری از این نشانه‌ها را نمی‌شناسند. 

وی تاکید کرد: باید هنر سنتی مانند نقاشی پشت شیشه بروز شود، اما فراموش نکنیم که این هنر در حال نابودیست.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *