مزه شیرین نخستین طعمی است که انسان از بدو تولد آن را تجربه میکند و مصرف شیرینی سبب تحریک ترشح هورمونهایی مثل «دوپامین» و «سروتونین» میشود که استرس را از ما دور میکند و حس آرامش را در ما القا میکند.
ولع به شیرینی دلایل متعددی دارد؛ بنابراین نخستین قدم در کنترل این ولع، یافتن علت آن است. اختلال در سیستم ناقلان عصبی و تجربه کردن شرایطی مثل اضطراب و افسردگی باعث میشود ما مدام به خوردن شیرینی ولع پیدا کنیم، علاوه بر این نداشتن خواب منظم و کافی باعث اختلال در سیستم شبانه روزی بدن و تغییر در دریافت و کیفیت و نوع مواد غذایی مصرفی میشود.
همچنین افرادی که مواجهه زیاد با نور در شب دارند یا در نوبت کاری شب مشغول هستند، بیشتر به این ولع دچار میشوند. دریافت ناکافی مواد پروتئینی در رژیم غذایی، دریافت ناکافی آب، کمبود سطح منیزیم از علل دیگر ولع به شیرینی است.
برای کنترل بهتر میل به شیرینی توصیه میشود:
منابع غذایی حاوی منیزیم مانند شکلات تلخ، اسفناج، بادام، کینوا، لوبیا سیاه، دانه چیا و تخمه کدو را در برنامه غذایی قرار گیرد.
۱۵۰ دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشیم.
از مصرف آب کافی غافل نشویم.
همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف مکمل «کروم» میتواند میل به شیرینی را تا حد زیادی کنترل کند.
خوب است بدانیم دریافتهای قندهای مصنوعی در کنترل میل به شیرینی مفید نیست و میتواند اثرات خطرناکی به دنبال داشته باشد و در طولانی مدت میل به شیرینی را افزایش میدهد.
source