رویداد۲۴| بازار ارز در نخستین روز هفته با نوسانات مثبت و منفی گستردهای روبهرو شد و قیمت دلار، درهم و تتر بهطور همزمان با تغییراتی همراه بودند که ناشی از «تنشهای ژئوپلیتیکی» و «دادههای اقتصادی آمریکا» بود. معاملهگران بازار معتقدند که بازارساز در هفته گذشته تلاش کرد با ورود به بازار، قیمتها را کنترل و تعدیل کند، اما همزمانی افزایش «نرخ دلار» و «اونس طلا»، قیمتها را در سطوح جدیدی قرار داد.
قیمت دلار هرات معاملات روز شنبه را در ۶۱ هزار و ۹۵۰ تومان آغاز کرد و با نوسانات مثبت وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد. این اسکناس پس از نوسانات اولیه به کانال ۶۱ هزار تومان بازگشت و در نهایت دوباره در کانال جدید قرار گرفت. تحلیلگران بازار نوسانات دلار هرات را به «بازگشایی قیمت درهم» و نوسانات آن نسبت میدهند. به عقیده این گروه این اسکناس در شرایط فعلی تحت تاثیر مستقیم نوسانات منطقهای و نرخ دلار جهانی قرار گرفته است. دلار تهران هم همسو با دلار هرات با گپ مثبت ۲۰۰ تومانی در ۶۱ هزار و ۸۵۰ تومان روز شنبه را آغاز کرد و در ابتدا به کانال ۶۲ هزار تومان وارد شد و سپس در نوساناتی مشابه با دلار هرات، روز خود را به پایان رساند. تحلیلگران معتقدند تلاش بازار برای ورود به کانال بالاتر ناشی از کمعمقی بازار و اخبار ناپایدار اقتصادی است.
بازار رسمی هم شاهد نوساناتی مشابه بازار غیررسمی بود و دلار نیما ۴۷ هزار و ۱۴۶ تومان قیمتگذاری شد. همچنین براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار امروز ۴۹ هزار و ۸۳۳ تومان معامله شد که افزایشی نسبت به هفته گذشته داشت. قیمت درهم امارات روز شنبه را با گپ منفی ۸۰ تومانی در ۱۷ هزار و ۱۴۰ تومان بازگشایی کرد و در نیمه اول معاملات کاهش یافت و کانال ۱۷ هزار تومان را از دست داد. اما در نیمه دوم بازار، درهم امارات به ۱۷ هزار و ۱۶۰ تومان بازگشت. تحلیلگران حباب دلاری درهم را ۷۰۰ تومان ارزیابی کردهاند که نشاندهنده هیجان بالای بازار در این بازه است.
تتر، رمزارزی که همواره همراستا با دلار تهران حرکت کرده است هم در روز شنبه فاصله خود را با این اسکناس آمریکایی به حدود ۵۰۰ تومان رساند که نشان از نوسانات محسوس بازار دارد. با وجود افزایش قیمت دلار، تتر نیز به همان میزان رشد کرد و فاصله قیمتی خود را با دلار حفظ کرد. قیمت تتر در ۲۴ ساعت گذشته بین ۶۲ هزار و ۵۰ تومان تا ۶۲ هزار و ۳۵۰ تومان نوسان داشته و در زمان نگارش این گزارش به ۶۲ هزار و ۷۵۸ تومان رسیده است.
با این همه، معاملهگران معتقدند عمق کم بازار و ورود نوسانگیران به افزایش بیثباتی در بازار دامن زده است و در شرایط فعلی، «اخبار سیاسی» بهویژه در خاورمیانه و «سیاستهای اقتصادی آمریکا» از جمله نرخ بهره و بازار کار، از عوامل اصلی تأثیرگذار بر نوسانات بازار ارز ایران هستند.
معامله گران فنی معتقدند با توجه به نوسانات اخیر و ورود دلار هرات به کانال ۶۲ هزار تومان، سطح مقاومت کلیدی این اسکناس در محدوده ۶۲ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد و اگر دلار موفق به عبور از این سطح شود، احتمال افزایش تا سطوح جدید وجود دارد. همچنین سطح حمایت اول دلار هرات در محدوده ۶۱ هزار و ۲۰۰ تومان است و در صورت شکست این سطح، احتمال افت بیشتر تا ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان هم وجود دارد و اگر قیمت این اسکناس زیر سطح ۶۰ هزار و ۸۰۰ تومان تثبیت شود، امکان افت تا ۶۰ هزار تومان وجود دارد.
به عقیده این گروه، سطح مقاومت مهم دلار تهران در محدوده ۶۲ هزار و ۳۰۰ تومان است و اگر دلار تهران بتواند از این سطح عبور کند، احتمال حرکت به سمت کانال جدید وجود دارد. همچنین سطح حمایتی اول برای دلار تهران در محدوده ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان قرار دارد. اگر این سطح حمایتی شکسته شود، کاهش بیشتر تا محدوده ۶۰ هزار و ۹۰۰ تومان محتمل است.
source