به گزارش رکنا از مازندران؛ یوسف نوری استاندار مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه، مدیریت یکپارچه در سواحل رودخانهای و دریایی از استانداردهای جهانی است، گفت: باید از ظرفیتهای رودخانهای موجود در استان در معماری منظر شهری و گردشگری بهره برد.
بر اساس این گزارش؛ وی با تاکید بر اینکه، امروزه رودخانه مکانی پویا و کاربردی برای فعالیتهای شهروندی است و نقش توریستی برای کسب درآمد و بهبود فضای شهری دارد، افزود: طرح نکارود الگویی در استفاده از ظرفیت منابع آبی برای توسعه گردشگری و درآمد پایدار معرفی شود.
مقام عالی دولت در مازندران، با اشاره به اینکه پروژه ساماندهی رودخانه نکا یک طرح با ائتلاف و مشارکت مردم و نهادهای مردمی نظیر شهرداری و شورای شهر و دستگاههای دیگر شهری و استانی است، خاطرنشان کرد: با مشارکت مردم میتوان درآمد پایدار را برای شهرداری و شورا ایجاد کرد.
نوری در ادامه با تاکید بر اینکه، هر شهر که شورای آن برنامه داشته باشد، اثربخش و نتیجهبخش خواهد بود، تصریح کرد: اولویتهای شهری را در راستای زیستپذیری سکونت شهری برای شهروندان باید شناسایی و زمینه اجرایی را فراهم کرد.
غلامرضا شریعتی اَندَراتی نماینده مردم نکا، بهشهر و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی هم اتحاد و همدلی مسئولان را گامی مهم برای افتتاح این طرح و توسعه فضاهای شهری دانست.
وی افزود: وحدت، انسجام و اراده بالا میتواند گرهگشای کارها باشد و در این طرح و ساماندهی نکارود و کنارگذر بهوضوح این مسئله را شاهد بودیم.
شریعتی اَندَراتی از شهرداری و شورای شهر نکا بهعنوان شورا و شهرداری موفق در سطح استان نام برد که در طول این مدت خدمات شایانی را در بخشهای عمرانی، فرهنگی و شهرسازی و گردشگری به مردم ارائه کردند.
همچنین مرتضی رمضانی فرماندار نکا نیز ابراز امیدواری کرد، با افتتاح این طرح ضمن کاهش یافتن مشکلات ترافیکی شهرستان، تسهیل تردد مردم صورت پذیرد.
آزادسازی سواحل و حریم رودخانه ها پس از 23 سال
موسی خلیلی شهردار نکا اظهار کرد: مطالعات مهندسی رودخانه انجام شده است و امیدواریم بتوانیم طرح رودکناری را نیز در برنامهی جامع شهرستان مُصَوَّب و پیگیریهای لازم در راستای اجرای پروژههای ساماندهی نکارود در دو طرف را اجرا کنیم.
وی گفت: بخشی از این پروژهها شامل؛ «لایروبی رودخانه» ، «احداث پارک بوستان شهدای گمنام به مساحت ۵ هزار مترمربع» ، «پارک ملت به مساحت ۶ هزار مترمربع» و «احداث سد لاستیکی» است.
شهردار نکا با بیان اینکه، بعد از سیل سال ۱۳۷۸ که ۲۳ سال از آن میگذرد برنامههایی برای رودخانه در نظر گرفتیم خبر داد: ساماندهی این مسیل به طول ۴ کیلومتر از پل آبلو تا پل چهارراه انقلاب و پل چهارراه تا خیابان راه آهن در دستور کار قرار دارد.
خلیلی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین پروژهها؛ «احداث پل چمازی» است که اکنون به ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی رسیده و اعتباری بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان که ۳ میلیارد تومان از محل کمیته برنامهریزی شهرستان و مابقی از محل اعتبارات منابع داخلی تأمین شد، برای آن درنظر گرفته که درحال اجراست.
وی افزود: بعد از «احداث پل» باید جادههای دسترسی ۲ طرف پل را برای بهبود عبور و مرور، حمل و نقل و کاهش ترافیک و بحث مدیریت بحران در نظر داشته باشیم و اقدامات لازم را انجام دهیم.
شهردار نکا اظهار کرد: تصمیم ما بر این است تا قبل از اتمام احداث پل که امیدواریم در مرداد یا شهریورماه باشد، باید بعد از ۲۳ سال، آزادسازیهای حریم رودخانه را در راستای حفظ حقوق بیتالمال و طبق تاکیدات رئیس جمهور در راستای آزادسازی سواحل، حاشیه رودخانهها و همچنین جلوگیری از جنگلخواری انجام دهیم.
خلیلی با اشاره به دریافت مجوز تخلیه از شورای تامین شهرستان برای آن دسته از املاکی که در حاشیهی رودخانه تخلیه نکردند گفت: اقدام بسیار شجاعانهای بود که با حمایت اعضای شورای شهر، شورای تامین، دستگاه قضایی و بالاخص پافشاری مجموعهی شهرداری و پرسنل آن، این اتفاق به انجام رسید.
وی با بیان اینکه، آزادسازی تقریبا یک کیلومتر مسیر دسترسی از پل چمازی تا پل آبلو آغاز و برخی تخریبها انجام شد و امیدواریم جادهسازی بزودی انجام شود.
شهردار نکا اضافه کرد: مسیر دسترسی جاده به عرض مقطع ۳۰ متر که شامل؛ «باند کندرو» ، «باند فضای سبز در ضلع شمالی» ، «باند سلامت در ضلع جنوبی» ، «پایههای چراغهای دکوراتیو وسط مسیر جاده» ، «پارکینگ» ، «مسیر رفت و برگشت جاده» که نکا را از بنبست خارج خواهد کرد و «مسیر عبور و تردد به کمربندی» باز خواهد شد.
خلیلی با بیان این مطلب که بازتاب و انعکاس این اقدامات، حس رضایت و خوشحالی را در مردم ایجاد کرده اظهار کرد: این اقدام شجاعانه در این دوره صورت گرفته و مایه خرسندی مجموعه شهرداری و شورای شهر است.
مازندران / مسعود پاشنا
source