Wp Header Logo 1383.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

ایسنا: رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: همزمان با جمعیت عمومی کشور، جمعیت پرستاری کشور نیز در حال سالمند شدن بوده که باید برای آن دارای برنامه‌ریزی باشیم.

احمد نجاتیان چهارشنبه ۲۳ آبان در نخستین کنگره بین‌المللی دانشجویی پرستاری و مامایی ابن سینا با محوریت ویژه صیانت از خانواده و جوانی جمعیت، اظهار کرد: در ۲۰ سال آینده با جمعیتی سالمند در کشور مواجه خواهیم بود، به طوری‌که در سال ۱۴۲۵ حدود ۱۵ درصد بیشتر جمعیت کشور سنی بالای ۶۵ سال خواهند داشت که این به معنی سالمندی جمعیت است.

وی ادامه داد: در این رابطه یک خبر خوب این است که با مداخلاتی که در زندگی، معیشت و توسعه اجتماعی و سیاسی و اقتصادی کشور همراه با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی که برای مردم اتفاق افتاده طول عمر جمعیت کشور افزایش داشته است.

نجاتیان با بیان اینکه ۲۰ سال امید به زندگی ایرانیان افزایش داشته است، تصریح کرد: در اوایل انقلاب متوسط امید به زندگی ایرانیان تنها ۵۵ سال بوده، اما امروز این عدد به بالای ۷۵ سال ارتقا پیدا کرده است.

وی با اشاره به اینکه افزایش  ۲۰ سال امید به زندگی در کشور نشان از توسعه انسانی و خدمات ارزشمندی است که به مردم ارائه شده است، خاطرنشان کرد: خبر بد این است که ما دچار کاهش زاد و ولد، کاهش ازدواج و فرزندآوری شده‌ایم و این موضوع  آینده کشور را  تهدید می‌کند و باید برای مقابله با سالمندی جمعیت برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی جوانی جمعیت را استراتژیک و سیاستی برای مقابله با پدیده سالمندی جمعیت دانست و افزود: امروز ما توقع بسیار زیادی از نظام سلامت در حوزه فرزندآوری داریم ولی در عین حال ۷۵ درصد این بخش در سطح جامعه در جمع سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جامعه اتفاق می‌افتد البته نظام سلامت باید خود را آماده کند که خدمات بهتری را  برای سالمندی سالم در جامعه ارائه بدهد.

نجاتیان با تاکید بر اینکه باید فرزندآوری و ازدواج به عنوان  یک سنت حسنه در فرهنگ ما توسعه دو چندان پیدا کند، ادامه داد: در کنار این موضوع حتما باید خود را آماده کنیم که در ۲۰ سال آینده تغییرات در نظام سلامت دهیم تا با سالمندی سالم مواجه شویم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به اینکه امروز نظام‌های سلامت برای مقابله با پدیده سالمندی از بیمارستان محوری و درمان محوری به سمت خانواده محوری در حال حرکت هستند، بیان کرد: تمرکز ما در حوزه سالمندی آینده بر نقش اصلی و مرکزی خانواده و ارائه خدماتی که خانواده‌ها می‌توانند به سالمندان ارائه دهند قرار گرفته است.

نجاتیان با بیان اینکه ما حتماً باید بخشی از خدمات بیمارستان در بحث مراقبت از سالمندان  را به سمت مراقبت‌های در منزل(هوم کر) سوق دهیم، خاطرنشان کرد: در این بین پرستاران و ماماها نقش مهم و اساسی را خواهند داشت چرا که خدمات پرستاران و ماماها با هیچ تکنولوژی قابل مقایسه نیست.

وی با تاکید بر اینکه اگر می‌خواهیم جمعیت سالم داشته باشیم باید به مراقبت‌های ماما یا پرستاری توجه ویژه‌ای در جامعه شود، افزود: همزمان با جمعیت عمومی کشور جمعیت پرستاری کشور نیز در حال سالمند شدن است.

نجاتیان، میانگین سن کاری پرستاران در کشور را ۱۰  سال  برشمرد و گفت: در آینده ما با پدیده پیری در حوزه ارائه کنندگان سلامت مواجه خواهیم شد که باید برای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی افزود: سازمان نظام پرستاری تلاش دارد مراقبت‌های در منزل و هوم کر را رونق دهد برای همین امسال به دنبال پوشش بیمه‌ای خدمات پرستاری در منزل هستیم همزمان با آن اولین نمایشگاه تجهیزات مراقبتی برای توسعه مفهوم مراقبت را برگزار کردیم.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *