کاهش پوشش واکسیناسیون باعث افزایش 20 درصدی موارد سرخک در جهان شده است. در سال 2023، 10.3 میلیون نفر به این بیماری قابل پیشگیری مبتلا شدند، مقامات بهداشتی گزارش دادند.
به گزارش انتخاب به نقل از هلث دی؛ طبق بیانیه مشترک سازمان بهداشت جهانی و مراکز کنترل و پیشگیری بیماریهای ایالات متحده، کاهش پوشش واکسیناسیون جهانی عامل اصلی این افزایش است. در این بیانیه آمده است: «افزایش موارد سرخک در سراسر جهان، جانها و سلامت افراد را تهدید میکند». دکتر ماندی کوهن، مدیر CDC، از اهمیت واکسن سرخک برای محافظت در برابر این ویروس سخن گفت و تاکید کرد که باید در تلاشها برای افزایش دسترسی به واکسنها سرمایهگذاری بیشتری انجام شود.
دکتر تدروس آدهانوم، مدیرکل WHO، نیز گفت: «واکسن سرخک در 50 سال گذشته بیشترین جانها را نجات داده است. برای نجات جانهای بیشتر و جلوگیری از آسیبرسانی این ویروس مرگبار به آسیبپذیرترین افراد، باید در واکسیناسیون برای همه، بدون در نظر گرفتن محل زندگیشان، سرمایهگذاری کنیم».
وضعیت بحرانی
در سال 2023، بیش از 22 میلیون کودک حتی یک دوز از واکسن دو دوز سرخک دریافت نکردند. طبق گزارشها، 83 درصد از کودکان در سراسر جهان یک دوز واکسن سرخک را دریافت کردند، اما تنها 74 درصد دوز دوم را دریافت کردند. مقامات بهداشتی به پوشش واکسیناسیون حداقل 95 درصدی برای پیشگیری از شیوع سرخک تاکید دارند.
به دلیل شکافهای جهانی در پوشش واکسیناسیون، 57 کشور در سال 2023 شیوع سرخک را تجربه کردند که این رقم 60 درصد بیشتر از 36 کشور در سال 2022 بود. نیمی از این شیوعها در منطقه آفریقا گزارش شد.
در ایالات متحده، نرخ واکسیناسیون سرخک در میان کودکان پیشدبستانی برای چهار سال متوالی از هدف فدرال کمتر بوده و در سال 2023 به 92.7 درصد رسید.
عواقب کاهش پوشش واکسیناسیون
این کاهش پوشش واکسیناسیون پیامدهای شدیدی به همراه داشت. در سال 2023، تخمین زده میشود که 107,500 نفر در سراسر جهان، عمدتاً کودکان زیر پنج سال، به دلیل ابتلا به سرخک جان خود را از دست دادند. اگرچه این میزان 8 درصد کاهش نسبت به سال گذشته داشت، این کاهش عمدتاً به دلیل شیوع سرخک در مناطقی بود که کودکان به مراقبتهای بهداشتی دسترسی داشتند و احتمال مرگومیر کمتر بود.
در ایالات متحده، در سال 2024، 277 مورد ابتلا به سرخک در 31 ایالت و واشنگتن دی سی گزارش شد و 16 شیوع این بیماری ثبت شد. این تعداد نسبت به سال گذشته که تنها چهار شیوع گزارش شده بود، به طور چشمگیری افزایش یافته است.
علائم سرخک
علائم سرخک شامل تب بالا، سرفه، التهاب ملتحمه (چشم صورتی)، آبریزش بینی، لکههای سفید در دهان و جوشهایی است که از سر به سمت بدن گسترش مییابند. نوزادان و کودکان خردسال بیشترین خطر را از عوارض جدی سرخک دارند، که شامل ذاتالریه یا ورم مغز میشود.
پوشش واکسیناسیون سرخک در سطح جهانی در طول پاندمی کاهش یافته و به پایینترین سطح از سال 2008 رسیده است.
این دادههای جدید در گزارش هفتگی “مرگ و میر و بیماریها” منتشر شده توسط CDC به تاریخ 14 نوامبر 2024 آورده شده است.
source