یک مطالعه جدید نشان میدهد که اگر آمریکاییهای بالای 40 سال همان مقدار که فعالترین افراد جامعه پیادهروی میکنند، پیادهروی کنند، میتوانند حداقل پنج سال به طول عمر خود اضافه کنند.
به گزارش انتخاب و به نقل از مدیکال نیوز تودی؛ این مطالعه نشان میدهد که 25 درصد کمتحرکترین افراد جامعه بیشترین بهره را خواهند برد. طبق مدل پیشبینی، به ازای هر ساعت پیادهروی، این افراد میتوانند حدود 6 ساعت به طول عمر خود اضافه کنند.
پیادهروی و اثرات آن بر طول عمر
این مطالعه که در British Journal of Sports Medicine منتشر شده است، از دادههای سلامت ملی و اطلاعات سرشماری استفاده کرده و نشان داده است که 25 درصد از افراد جامعه که بیشترین فعالیت بدنی را دارند، معادل 160 دقیقه پیادهروی در روز با سرعت تقریبی 4.8 کیلومتر در ساعت انجام میدهند.
اگر افراد کمتحرک جامعه به همان سطح از فعالیت بدنی دست یابند، میتوانند طول عمر خود را تا 11 سال افزایش دهند.
پیادهروی و کاهش ریسک مرگ و بیماری
ریان گلات، مربی ارشد سلامت مغز در موسسه علوم عصبی اقیانوس آرام در سنتا مونیکا، کالیفرنیا، که در این مطالعه مشارکت نداشت، به Medical News Today گفت که پیادهروی ریسک مرگ و میر را در تمام سطوح فعالیت بدنی کاهش میدهد.
مزایا برای افرادی که کمتحرک هستند بیشتر است، زیرا حتی افزایشهای کوچک در فعالیت بدنی میتواند ریسک بیماریهای غیرواگیر و مرگ زودرس را به طور چشمگیری کاهش دهد.
مطالعه و ارتباط فعالیت بدنی با طول عمر
این مطالعه مشاهداتی از دادههای مربوط به جمعیت ایالات متحده در سال 2019، اطلاعات مرگ و میر سال 2017 و دادههای فعالیت بدنی از نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه 2003-2006 استفاده کرده است. اگرچه این مطالعه رابطه علت و معلولی را نشان نمیدهد، اما مزایای شناختهشده فعالیت بدنی روزانه بر سلامت بدن و پیشگیری از بسیاری از مشکلات جسمی و ذهنی تایید میشود.
دکتر کریستوفر اشنبل، پزشک ورزش در Yale Medicine و استاد ارتوپدی در Yale School of Medicine که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت که نتایج این مطالعه با یافتههای قبلی در مورد ارتباط سطح فعالیت بدنی و ریسک سلامت همخوانی دارد.
این مطالعه شواهد بیشتری را فراهم میکند که نشان میدهد انتقال از سبک زندگی بیتحرک به سبک زندگی فعال موجب کاهش ریسک مرگ و میر به صورت قابل توجهی میشود.
پیادهروی و سلامت قلب
دکتر اشنبل توضیح داد که ورزش منظم به بدن ما کمک میکند تا از بسیاری جهات بهبود یابد:
• حفظ تراکم استخوان
• افزایش قدرت بدنی
• کاهش چربی بدن
• بهبود سلامت قلب و عروق
از آنجا که بیماریهای قلبی عروقی علت اصلی مرگ و میر در افراد مسن است، کاهش ریسک فاکتورهای قلبی میتواند منجر به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و در نهایت کاهش مرگ و میر کلی شود.
آیا پیادهروی در سنین بالاتر هم موثر است؟
گلات افزود که هیچ سن خاصی برای بهرهمندی از مزایای پیادهروی وجود ندارد. حتی افرادی که در سنین بالاتر شروع به پیادهروی میکنند، میتوانند از بهبود وضعیت سلامتی و افزایش طول عمر بهرهمند شوند. البته میزان این بهرهمندی ممکن است به شرایط سلامتی پیشین فرد بستگی داشته باشد.
نتیجهگیری
دکتر اشنبل تأکید کرد که پیادهروی حتی در سنین بالاتر میتواند فواید فراوانی برای زندگی ما داشته باشد، چرا که ممکن است از وقوع مشکلاتی نظیر حمله قلبی، سکته یا شکستگی جلوگیری کند.
مهمترین نکته این است که سعی کنیم بهترین سطح تناسب اندام را در هر سنی حفظ کنیم، چون این کار ما را از خطرات قابل تغییر در هنگام پیری محافظت میکند.
source