در میان بیماریهای شایع کودکان در این فصل از سال، علایم برخی بیماریها مانند آلرژی، سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار شبیه همدیگرند
آلرژی یک بیماری فصلی است. آلرژی بینی بهصورت ترشح سفیدرنگ بینی، خارش، عطسه و سرفه بدون تب تظاهر میکند. آلرژنها ۳ گروه هستند: آلرژنهای غذایی مانند گوجهفرنگی، توت فرنگی، کیوی. آلرژنهای تماسی مانند گردوغبار، آلودگی هوا و پولنهای گیاهی.
آلرژنهای تزریقی مانند پنیسیلین و ایمنیداروها. هنگامی که یک عامل حساسیتزا وارد بدن میشود، بستگی به آمادگی بدن انسان و قدرت عامل حساسیتزا، علایم مختلفی مانند آبریزش بینی و گرفتگی بینی یا بثورات قرمز رنگ خارشدار به صورت کهیر یا تورم خارشدار ملتحمه چشم یا مشکلهای گوارشی ظاهر میشود. مهمترین مساله در مورد آلرژی، شناخت آلرژی است. اقدام پیشگیرانه اصلی در مورد آلرژی، پرهیز از آلرژن است.
برخلاف تصور خیلیها که سرما را در بروز سرماخوردگی موثر میدانند، هوای سرد کمترین تاثیر را دارد یا میتوان گفت که اصلا هیچ تاثیری در سرماخوردگی ندارد، ولی چون در فصل سرما افراد بیشتر در فضاهای بسته و سرپوشیدهای مانند مدارس هستند، در نتیجه، شانس سرایت ویروس سرماخوردگی بیشتر میشود.
علت اغلب سرماخوردگیها ویروس است و تاکنون ۲۰۰ نوع ویروس مختلف سرماخوردگی شناخته شده که مهمترین آنها رینوویروس، آدنوویروس و کوروناویروس هستند. ویروس سرماخوردگی به ۲ صورت (یکی تنفس و استنشاق ترشحهای عفونی عطسه و سرفه پخش شده در هوا و دیگری تماس با اشیای آلوده به ویروس سرماخوردگی و سپس با لمس دست و صورت) انتقال مییابد.
سرماخوردگی معمولا با گلودرد، عطسه، آبریزش یا گرفتگی بینی شروع میشود. تب نیز از علایم سرماخوردگی بوده که معمولا ۳ روز اول بیماری توام با گلودرد است و بعد از ۳ روز، تب قطع میشود، ولی عطسه، سرفه و آبریزش بینی ممکن است ۷ تا ۱۰ روز ادامه داشته باشد. چنانچه تب بعد از ۵ روز ادامه داشته باشد، عفونت ثانویه باکتریایی، عفونت گوش یا سینوزیت به علت عوارض سرماخوردگی تایید شود، تجویز آنتیبیوتیک تحتنظر پزشک ضروری است
آنفلوآنزا یک بیماری فصلی است که در اواخر پاییز و زمستان شایع است. این بیماری توسط ویروس آنفلوآنزا از طریق ترشحهای بینی، سرفه و وسایل آلوده به ویروس منتقل میشود. علایم آنفلوآنزا بهطور ناگهانی شروع میشود و شامل گلودرد، تب و لرز سردرد شدید، سرفه، درد عضلانی اندامها و خستگی بدن است. آنفلوآنزا تهدیدکننده سالمندان و افراد مبتلا به نقص ایمنی و کودکان کمتر از ۳ سال است.
ویروس آنفلوآنزای A به علت خواص آنتیژنی ایجاد اپیدمیهای جهانی خطرناک میکند. زیرگونه ویروس N ۱ H ۱ از مرغ و خروس و خوک پس از شکسته شدن آنتیژن باعث انتقال به انسان میشود. تشخیص این نوع آنفلوآنزا نیازمند تستهای آزمایشگاهی و نمونهگیری از بینی و گلو است. پیشگیری از این بیماری ۳ مرحله دارد: ۱) تماس با دامها مانند پرندگان و خوک و ضدعفونی کردن آنها؛ ۲) پیشگیری از سرایت انسان به انسان، بهداشت دستها و استراحت بیمار مبتلا؛ ۳) واکسیناسیون آنفلوآنزا.
source