به گزارش بازار، اکبر فتحی، معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی امروز یکشنبه در گردهمایی معاونان برنامهریزی و امور اقتصادی وزارتخانه گفت: پروژهها و طرحهای اقتصادی نیمهتمام در بخش کشاورزی باید تعیین تکلیف و تکمیل شود و با توجه به محدودیت منابع، طرحهایی که پیشرفت فیزیکی بالای ۵۰ و ۶۰ درصد دارند به ویژه در حوزه آب و خاک باید در اولویت تأمین مالی قرار گیرند.
وی ادامه داد: با تکمیل پروژههای نیمهتمام در بخش کشاورزی به جای شروع پروژههای جدید، میتوان از هدر رفت سرمایهها جلوگیری کرد و این امر نیاز به برنامهریزی دارد.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی از اقدام برای انعقاد تفاهمنامههایی با نهادهای پشتیبان همچون ستاد فرمان اجرایی امام (ره) برای تکمیل پروژههایی در حوزه قنوات، تولید گوشت قرمز و برنج خبر داد و اظهار داشت: تلاش میکنیم از ظرفیت این نهادهای پشتیبان و بانک کشاورزی برای حل بخشی از مشکلات حوزه کشاورزی استفاده کنیم.
وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: در این برنامه رشد ۸ درصدی برای بخش کشاورزی ظرف پنج سال هدفگذاری شده است که از طریق توسعه و افزایش بهرهوری انجام میشود و این دو نیاز به منابع مالی و تسهیلات دارند.
فتحی گفت: ما باید در حد توانمان تسهیلات برای طرحهای بخش کشاورزی تأمین کنیم و در عین حال به دنبال سایر روشهای تأمین مالی باشیم.
وی افزود: امروزه بخش کشاورزی برای سرمایهگذاران جذابیت پیدا کرده و سرمایهداران در زیربخشهای مختلف به ویژه گلخانه، صنایع فرآوری محصولات کشاورزی و تولید دام و طیور ورود پیدا کردهاند و انگیزه خوبی در این زمینه دارند.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در همین حال ابراز امیدواری کرد؛ مؤسسههای مالی برای قسمتی از تأمین مالی بخش کشاورزی، پای کار بیایند و بتوانند به سرمایهگذاران خدمات ارائه دهند.
وی همچنین خواستار افزایش همکاری و تعامل میان وزارت جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی شد و تاکید کرد: در سایه این همکاری قسمتی از دغدغهها در حوزه تأمین مالی بخش کشاورزی برطرف میشود.
فتحی در ادامه بر تغییر رویکرد صندوقهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی تاکید و تصریح کرد: صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی باید ایفای نقش کند و بتواند به بخش بیشتری از جامعه هدف، خدمات ارائه دهد.
وی درباره پوشش بیمهای محصولات کشاورزی نیز گفت: اگر بخواهیم پوشش بیمهای حداکثری در این حوزه اتفاق بیفتد، باید همه کشاورزان را به سمت صندوق بیمه کشاورزی سوق دهیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: توسعه بیمه اجباری میتواند یکی از راهکارها برای گسترش پوشش بیمهای باشد و کشورهای جهان این روش را تجربه کردهاند.
وی ابراز کرد: در برنامه هفتم توسعه نیز به بیمه اجباری محصولاتی که خرید تضمینی دارند توجه شده و ما امسال از صندوق بیمه کشاورزی خواستیم این نوع بیمه را برای گندم، اجرا کند.
فتحی با پرداختن به اهمیت برنامهریزی در بخش کشاورزی گفت: نبود برنامهریزی منجر به هرج و مرج اداری و انجام اقدامات به صورت جزیرهای میشود در حالی که با برنامهریزی هر چیزی سر جایش قرار میگیرد.
وی افزود: برنامهریزی به آمار و اطلاعات دقیق نیاز دارد و امروزه برای استخراج آمار و اطلاعات از روشها و فناوریهای نوین استفاده میشود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که برخی از استانها از فناوریهای نوین برای استخراج آمار و اطلاعات در بخش کشاورزی استفاده کردهاند، اظهار کرد: دفتر آمار و فناوریهای اطلاعات وزارت جهاد کشاورزی میتواند از تجربیات استانی در حوزه فناوریهای نوین برای استخراج آمار و اطلاعات استفاده کند.
وی با اشاره به انجام سرشماری کشاورزی گفت: زحمت اصلی سرشماری از تأمین نیرو تا مقدمات و امکانات برعهده استانهای کشور است.
فتحی گفت: این سرشماری نیز با توجه به این که بخش کشاورزی در مسیر تغییرات پی در پی قرار دارد، نمیتواند به آمار دقیق منجر شود. ما به دنبال روشهای نوین در کسب آمار در یک بازه زمانی محدود در بخش کشاورزی هستیم.
source