Wp Header Logo 279.png
آفتاب‌‌نیوز :

التهاب مزمن زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی به سلول‌های سالم بدن حمله کرده و سبب بروز بیماری‌های خودایمنی می‌شود. برخی از این بیماری‌ها شامل آرتریت روماتوئید، بیماری کرون و برخی بیماری‌های پوستی مانند پسوریازیس است.

التهاب مزمن با علائمی از جمله ضعف و خستگی همراه است؛ پس اگر این علائم را به طور مداوم داشتید، باید جدی‌تر به تغییر رژیم غذایی خود فکر کنید.

رژیم غذایی ضد التهابی هزاران سال است که با مصرف محصولاتی با شاخص گلیسمی پایین همراه است. این محصولات شامل میوه‌ها، سبزیجات، منابع سالم پروتئین و اسید‌های چرب امگا٣ مانند روغن زیتون است.

پیام اصلی رژیم غذایی ضد التهابی این است که هرگز سراغ مواد غذایی فراوری و کنسرو شده نروید، نشاسته و غلات فراوری شده نخورید، چربی‌های اشباع را از رژیم‌تان حذف کنید و به جای مصرف گوشت قرمز، ماهی‌های چرب، گوشت مرغ و گوشت بوقلمون را انتخاب کنید.

۱۴ ماده غذایی موثر در کاهش التهاب بدن شامل موارد زیر است:

_ روغن زیتون: برخی محققان دریافته‌اند که ماده شیمیایی موجود در روغن زیتون به نام اولئوکانتال، آنزیم‌های التهابی بدن را به همان روش ایبوپروفن مهار می‌کند.

_ آناناس: حاوی آنزیمی به نام بروملئین است که خاصیت ضد التهابی دارد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف آناناس در بیماران مبتلا به آرتروز زانو، روماتیسم و سندرم تونل کارپ، منجر به کاهش التهاب می‌شود. بروملئین موجود در آناناس به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

_ سیب: این میوه محبوب حاوی “کورستین”؛ یک آنتی اکسیدان ضد التهاب است. جای تعجب نیست که پزشکان توصیه می‌کنند روزانه حداقل یک سیب بخورید.

_ آجیل و دانه‌ها: حاوی مقادیر خوبی منیزیم و ویتامین E هستند که ممکن است در کنترل التهاب نقش داشته باشد. گزینه ایده آل، آجیل خام و بدون نمک است. گردو، بادام زمینی، بادام، پسته، تخم کتان و دانه‌های چیا خاصیت ضد التهابی برای مبتلایان به آرتریت روماتوئید دارند.

_ سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات خاصیت ضد التهابی دارند و حاوی آنتی اکسیدان‌هایی به نام کاروتنوئید‌ها هستند.

_ شکلات تیره: شکلات تیره حاوی مواد شیمیایی و آنتی اکسیدان‌هایی است که به مبارزه با التهاب کمک می‌کنند. شکلات تیره ۷۰ درصد بهترین نوع شکلات است و بیشترین میزان کاکائوی خالص را دارد.

_ برنج قهوه‌ای: این نوع برنج به همراه سایر غلات سبوس‌دار حاوی فیبر است و به کاهش التهاب در بدن کمک می‌کند.

_ انگور: حاوی رسوراترول است و آنزیم‌های التهابی را به همان روش آسپرین، مهار می‌کند. انگور همچنین حاوی آنتوسیانین است که منجر به کاهش التهاب در بدن می‌شود.

_ گیلاس: طبق تحقیقات گیلاس حاوی مواد شیمیایی به نام آنتوسیانین‌ها است که مسئول رنگ قرمز این میوه نیز هستند. آنتوسیانین‌ها همان اثر آسپرین را در بدن دارند و به مبارزه با التهاب می‌روند.

_ چای سبز و سیاه: سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و فلاونوئید‌ها بوده و نوشیدن آن‌ها از آسیب سلولی که منجر به ورم مفاصل می‌شود، پیشگیری می‌کند.

_ کلم بروکلی: این سبزی حاوی ویتامین‌های C و K، فولات، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهد که کلم بروکلی، سرشار از سولفورافان است. سولفورافان با کاهش میزان سیتوکین‌ها با التهاب مبارزه می‌کند. سایر میوه‌ها و سبزیجات سرشار از سولفورافان شامل گل کلم و جوانه بروکسل است.

_ ماهی: ماهی‌هایی مانند قزل‌آلا و سالمون سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ هستند و غذا‌های ضد التهابی قدرتمندی به شمار می‌روند. مطالعات برخی محققان نشان داده که مصرف این اسید‌های چرب به مدت سه ماه در مبتلایان به گردن درد و کمر درد، التهاب را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد. حداقل هفته‌ای دو بار ماهی‌های چرب بخورید و برای مبارزه با درد ناشی از التهاب، روزانه یک عدد مکمل امگا ۳ بخورید.

_ پروتئین سویا: برخی محققان دریافتند که مبتلایان به استئوآرتریت، بویژه مردانی که ۴۰ گرم پروتئین سویا در روز به مدت سه ماه می‌خورند، درد کمتری دارند و راحت‌تر از کسانی که این پروتئین را دریافت نمی‌کنند، حرکت می‌کنند. تحقیقات دیگر نشان می‌دهد که مصرف سویا با کاهش التهاب در زنان نیز ارتباط دارد.

_ آووکادو: کاروتنوئید‌ها و ویتامین E موجود در آووکادو از التهاب جلوگیری کرده و می‌تواند خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان‌ها را کاهش دهد.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *