سناتور دموکرات آمریکایی در یادداشتی مطرح کرد که دولت بایدن در مدت محدودی که برای آن باقی مانده، باید موضع قاطعی برای جلوگیری از اقدامات رژیم صهیونیستی در نوار غزه و کرانه باختری انجام بدهد و در غیر این صورت، میراث سیاست خارجی دولت او همواره گرفتار سیاستهای شکستخوردهاش در زمینه غرب آسیا خواهد بود.
به گزارش خبرآنلاین، «کریس ون هولن» سناتور دموکرات آمریکایی در یادداشتی تاکید کرد: «هیچ چیزی به اندازه سیاستهای شکستخورده «جو بایدن» در زمینه غرب آسیا، دامنگیر میراث سیاست خارجی او نخواهد شد. رویکرد ناکارآمد او که با پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات آمریکا همراه شد، حالا زمینه را برای اخلال بیسابقهای در اقدامات ما به منظور تضمین راهکار «۲ دولتی» و رسیدگی به ریشههای اصلی مناقشه اسرائیل-فلسطین فراهم کرده است.»
در یادداشت ون هولن که در روزنامه واشنگتن پست منتشر شده، آمده است: «رئیسجمهور بایدن در صورتی که اقدام سریع و قاطعی انجام دهد، همچنان فرصت دارد اشتباهات مرتکبشدهاش پیش و پس از جنگ غزه را جبران کند.»
ناکامی بایدن در زمینه مساله تلآویو-فلسطین
این سناتور آمریکایی نوشت: «بایدن در کارزار انتخاباتی ۲۰۲۰ خود وعده داده بود آمریکا را به سیاست خارجی ارزشمحور بازگرداند که بر حقوق تعیین سرنوشت برای تمامی افراد، از جمله پیگیری تشکیل کشوری فلسطینی تاکید داشته و انجام دادن اقدامات برابر برای تامین امنیت و عزت ۲ طرف طبق آن امکانپذیر باشد. او همچنین متعهد به بازگشایی کنسولگری آمریکا در قدس برای فلسطینیها شد که در دولت ترامپ تعطیل شده بود. یکی دیگر از وعدههای او مقابله با گسترش شهرکسازیهای غیرقانونی اسرائیل بود که بیثباتی بیشتری ایجاد کرده و چشمانداز تحقق راهکار ۲ دولتس را کمرنگ میکند.»
به گفته این سناتور آمریکایی بایدن «در مدت خدمتش نتوانست هیچ گونه اقدام هدفمندی برای اجرایی کردن این تعهدات انجام دهد» و دولت او حتی در برههای که مناقشه رژیم صهیونیستی-فلسطین به نقطه جوش رسیده و بعد به عملیات ۷ اکتبر حماس علیه اراضی اشغالی منجر شد، مدعی بود که منطقه غرب آسیا «دههها بود که چنین آرامشی را از سرنگذرانده بود.»
هولن میگوید: «گرچه اقدام رئیسجمهور برای سفر به اسرائیل برای در آغوش گرفتن مردم آن در برههای چنین تیرهوتار و تایید حق مسلم اسرائیل برای دفاع از خود و پایان دادن به تهدید حماس درست بود، او نتوانست اقدامات موثری برای به کار بستن رهبری آمریکا به منظور رسیدن به اهداف اعلامیاش انجام بدهد که پایان دادن به جنگ، آزادی اسرا و اجرای برنامه «روز بعد» به منظور ایجاد مسیری رو به جلو برای برقراری صلح پایدار در منطقه بود.»
نگارنده معتقد است: «کابینه نتانیاهو، بارها، درخواستهای رئیسجمهور بایدن را، از جمله افزایش کمکهای بشردوستانه به غیرنظامیان گرسنه فلسطین، تمهیدات قویتر برای کاهش تلفات غیرنظامیان، متوقف کردن فعالیتهایی شهرکسازی غیرقانونی در کرانه باختری، تعهدی هدفمند نسبت به برقراری آتشبس و بازگرداندن اسرا و برنامهای برای «روز بعد» نادیده گرفته است. همراه شدن این گونه بیاعتنایی نتانیاهو با چکهای سفیدامضای بایدن برای بمبها و دیگر تسلیحات تهاجمی باعث شده شاهد شکست رئیسجمهور در استفاده از اهرم فشار و نفوذمان برای اطمینان یافتن از این باشیم که دلارهای مالیاتدهندههای ما مطابق منافع و ارزشهای ما هزینه میشود.»
جبران سیاستهای شکستخورده در مدت باقیمانده
در ادامه این مطلب آمده است: «حالا، با بازگشت ترامپ به کاخ سفید، کابینه نتانیاهو برای دست یافتن به هدف موعودگرایانه خود مبنی بر «اسرائیل بزرگتر» جسورتر خواهد شد که مردم فلسطین را از دسترسی به سرزمینهایشان محروم و در را به روی راهکار ۲ دولتی میبندد. رئیسجمهور بایدن زمان کمی برای اقدام دارد. اما حتی در این برهه، مهم است که او حتی با وجود احتمال تغییر رویه ترامپ، کاری انجام بدهد. آمریکا باید پیام محکمی به مردم اسرائیل، فلسطینیان و جهان مخابره کند که در مقابل کارشکنی کابینه نتانیاهو در برقراری صلح در منطقه غرب آسیا و نادیده گرفتن ریشههای اصلی درگیری از سوی آن که نیاز به امنیت و حق تعیین سرنوشت اسرائیلیها و فلسطینیهاست، سکوت نخواهد کرد.»
در ادامه این یادداشت مطرح شد: «رئیسجمهور بایدن باید فورا، علیه اعضای راست افراطی کابینه نتانیاهو از جمله «ایتامار بن گویر» و «بتسلئیل اسموتریچ» که از گسترش شهرکسازیها در کرانه باختری حمایت کرده و باعث به خشونت کشاندن وضعیت آن شدند، اقدامی انجام دهد. آمریکا باید نه فقط به طور کلامی، بلکه در عمل نیز خط قرمزی برای جلوگیری از تداوم شهرکسازیها بکشد.»
این سناتور آمریکایی بیان کرد: «طبق اعلام سازمانهای حقوق بشری، کابینه نتانیاهو، مستبدانه، کمکهای انسانی ضروری برای غیرنظامیان غزه را محدود کرده و علاوه بر این، استفاده آن از تسلیحات آمریکایی مغایر با قانون بینالمللی حقوق بشر بوده است. این باید باعث وقفه در کمکهای نظامی آمریکا شود، پیامدی که کابینه نتانیاهو باید تا زمان پایبندی به این قوانین با آن مواجه شود.»
هولن گفت: «دولت بایدن علاوه بر این اقدامات، واردات هرگونه کالا از شهرکهای سرزمینهای اشغالی را منع کند. همچنین باید به حمایت از آنروا ادامه داده و متحدانمان را به حمایت از اقدامات آن، بهویژه با توجه به رای اخیر کنست برای ممنوع کردن فعالیتهای این سازمان تشویق کند.»
این سناتور آمریکایی در بخش پایانی یادداشت خود آورده است: «در آخر و مهمتر از همه، دولت بایدن باید کشور فلسطین را طبق شروط تعیینشده آمریکا بپذیرد. این شروط باید شامل برچیده شدن نظام مالی تشکیلات خودگردان فسلطین برای «پرداخت به زندانیان» باشد. تمام این اقدامات باید به سرعت انجام شود، چراکه تشکیلات خودگردان پیشنویس قانونی را در این باره تنظیم کرده، در حالی که مطابق قوانین آمریکا، حمایت مالی مستقیم از تشکیلات خودگردان فلسطین تا زمانی که این نظامی مالی پای بر جا باشد، ممنوع است. این اقدام گام مهمی در به رسمیت شناختن راهکار ۲ دولتی و الگویی برای دیگر کشورها خواهد بود.»
به گفته هولن، اگر آمریکا موضع قاطعی اتخاذ نکند، تا چند نسل، محکوم به گرفتار شدن در باتلاق این درگیری خواهند بود.
source