Wp Header Logo 880.png

افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینما حقیقت» عصر امروز، ۱۸ آذر در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، مراسم افتتاحیه هجدهمین جشنواره بین‌المللی سینما حقیقت با بزرگداشت حسین ترابی در سالن یک پردیس سینمایی و نمایش فیلمی درباره جان‌های پاک از دست رفته در غزه، همراه بود.

محمد حمیدی‌مقدم، دبیر جشنواره و مدیرعامل مرکز سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در این مراسم گفت: پس از ماه‌ها تلاش بی‌وقفه، همراه بزرگان، اساتید و دوستداران سینمای مستند ایران به استقبال جشنواره‌ای می‌رویم که دنیایی از جسارت، زیبایی و غافلگیری پیش روی چشمان شما خواهد گشود.

وی ادامه داد: در آغاز، ادای احترام می‌کنم به همه زنان، مردان و کودکان غزه، به مردم مظلوم و مقاومی که بیش از یک سال است، آماج سخت‌ترین حملات غیرانسانی رژیم اشغالگر قدس هستند. در این آیین که به احترامِ حقیقت و در ستایشِ انعکاسِ واقعیت برپا شده، به جان‌های پاکِ از دست رفته در غزه و کودکان بی‌گناهی ادای احترام می‌کنم که تصویرشان از خاطرمان نمی‌رود.

حمیدی مقدم افزود: جشنواره هجدهم را با فیلمی درباره این مردم، کلید می‌زنیم و خود را کنار آنها می‌بینیم. جشنواره سینما حقیقت، به عنوان ناظر و ثبت کننده همیشگی، این روز‌ها موقعیت پیچیده‌ای دارد، جهان درگیر آشوب و بی‌نظمی است و نقش مستندساز، شاید در این اوضاع بیش از هر دوره دیگر، اهمیت پیدا کند.

دبیر هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» همچنین درباره آثار جشنواره امسال گفت: در دوره‌های اخیر، این جشنواره نمایشگر آثاری اجتماعی، مطالبه گر، منتقدانه و جسورانه بوده است. ما به دنبال سینمای مستند خنثی نبوده‌ایم، پس کوشیدیم به فیلمسازان جوان که با توجه به تجربه و تلاش مستندسازان موفق نسل‌های قبل، تجربه کرده و فیلم می‌سازند، بها دهیم. نتیجه تولد نسلی نو است، نسلی تازه نفس، که می‌کوشد راوی زمانه خود باشد.

حمیدی مقدم افزود: امسال هم، آنچه شما در بخش ملی می‌بیند، دور از محافظه کاری است. نسل امروز، شفاف و صریح است، پس سینمای مستند باید صراحت و شفافیت داشته باشد، به فیلمسازان اعتماد کردیم که نقدشان، منصفانه باشد، این چنین شد، تعداد زیادی فیلم اجتماعی درباره بحران‌ها، مشکلات محیط زیستی، شکاف نسلی، جدایی، اعتیاد و مسائلی از این دست در جشنواره خواهید دید که صادقانه می‌کوشند، بر دنیای ما نوری بتابند، و مگر نه این که هنرمند کارش این است که در دل سیاهی، روشنی بیافروزد؟ ضیافت هجدهم «سینماحقیقت» را با سپاس از هنرمندان و مستندسازانی آغاز می‌کنیم که چراغ این سینما را روشن نگه داشتند، بی حضور پرفروغ و اندیشه آنها، سینمای مستند ایران درخششی ندارد.

وی ادامه داد: سینمایی که مشکل کمبود بودجه و توزیع و نمایش دارد و تلاش‌های فراوان برای تغییر این وضعیت، هنوز نتوانسته فضایی ایده آل برای آن به وجود بیاورد. یکی از اهداف «سینماحقیقت» توجه دادن مدیران و سیاست گذاران به اهمیت سینمای مستند و مسایل آن است.

در ادامه این برنامه پیامی ویدیویی از بیل نیکولز، فیلمساز آمریکایی، پخش شد. این فیلمساز آمریکایی درباره اهمیت مستند و تاثیری که روی درک مخاطبان از دنیا می‌گذارد، صحبت کرد.

در ادامه همچنین برنامه پیام اریک اشپیتزر، صداگذار اتریشی، به جشنواره هجدهم پخش شد. این سینماگر بین‌المللی در بخشی از پیام خود به جشنواره سینما حقیقت گفت: پیام من به همه علاقه‌مندان سینمای مستند این است که مهم نیست راه چه‌قدر سخت شود، به مسیر خود ادامه دهید و ناامید نشوید. با این کار قدم بزرگی برای نسل آینده برخواهید داشت. مستند باید تریبونی در اختیار همه مردم باشد؛ به‌شرطی که گواه حقیقت شوید.

اویدیو سالازار، فیلمساز آمریکایی هم در پیام بسیار کوتاهی به جشنواره امسال گفت: موفق باشید؛ دوستان به جای ما.

سمیر جلال‌الدین، فیلمساز عراقی هم در پیام ویدیویی خود از عوامل برگزاری سینما حقیقت تشکر کرد و درباره فیلم مستندی که با موضوع نژادپرستی ساخته است توضیحاتی ارائه کرد.

در پایان این مراسم محمد حمیدی‌مقدم و مصطفی رزاق‌کریمی برای قدردانی از حسین ترابی، فیلمساز پیشکسوت به روی صحنه آمدند.

حمیدی مقدم گفت: شروع جشنواره با تجلیل از هنرمندان عزیز و پیشکسوت خیلی برکت بزرگی است. یادم است سال ۹۸ با استاد منوچهر انور و محمدرضا اصلانی کار تجلیل را در مراسم افتتاحیه شروع کردیم. همه از کارنامه درخشان حسین ترابی باخبر هستند و منت بر ما گذاشتند که امروز اینجا حضور دارند. ما به رسم شاگردی از او تقاضا می‌کنیم تا جشنواره هجدهم را برای ما آغاز کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *