به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،از خرداد 1404 تمام ساختمانهای نوساز ایران از مسکن های ملی، خانه های شخصی سازمسکونی، تا تجاری و اداری باید مجهز
به پنل خورشیدی باشند.
دکتر مهدی شریفی، عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی استان همدان، در گفتگو با خبرنگار اجتماعی رکنا در توضیح این خبر خوب گفت: «حدود پنج یا شش ماه پیش، چندین نامه مختلف از وزارت کشور و وزارت مسکن و شهرسازی به ما ارسال شد. با توجه به مشکلات موجود در بخش انرژی کشور، که همه از ناترازی شدید آن آگاهیم، حاکمیت به این نتیجه رسید که باید برای تعدیل شرایط، اقداماتی انجام دهد. یکی از این راهکارها صرفهجویی در مصرف انرژی است. در این راستا، بخش ساختمان، که سهم زیادی در مصرف انرژی کشور دارد، مورد توجه قرار گرفته است. طبق آمارها، حدود 50 درصد از مصرف انرژی کشور در ساختمانهای تجاری و مسکونی است. این مسئله در سایر کشورها نیز به همین شکل است.
عضو هیئت علمی دانشگاه و دبیر کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی استان همدان چنین ادامه داد: اخیراً نیز تفاهمنامهای بین سازمان نظام مهندسی کشور و شرکتهای مرتبط به امضاء رسید که مطابق آن، از تاریخ ابلاغ این نامه به فاصله شش ماه بعد، (خرداد 1404) تمامی ساختمانهایی که به طراحی و صدور پروانه خواهند رسید، باید در طراحی معماری و محاسبات، جای پنلهای خورشیدی پیشبینی شود. این پنلها باید مطابق شرایط مبحث 19 طراحی شوند و در نقشههای طراحی گنجانده شوند. نقشهها پس از تایید توسط شرکتهای توزیع برق استانها و ناظران برق، برای صدور انشعاب برق بررسی خواهند شد.
دبیر کمیسیون انرژی سازمان نظام مهندسی استان همدان چنین گفت: در این سیستم، حداقل پنج کیلووات برق ساختمان باید از طریق پنلهای خورشیدی تأمین شود و مابقی از طریق شبکه برق عمومی. همچنین، در صورت تولید مازاد انرژی، شرکتهای توزیع میتوانند برق اضافی را از ساکنان ساختمانها خریداری کنند. از این رو، نصب پنلهای خورشیدی در تمامی ساختمانهای جدید، پس از شش ماه از تاریخ ابلاغ این دستور، اجباری خواهد بود.این قانون شامل تمامی ساختمانها و مراکز تجاری که از تاریخ ابلاغ این دستور به بعد ساخته خواهند شد میشود.
وی در مورد آمار ساختمانهای در حال ساخت در کشور و اینکه تقریبا سالانه چه میزان ساختمان مسکونی در کشور ساخته می شود چنین گفت:آمار دقیقی وجود ندارد اما حدود 200 تا 300 هزار واحد است. در حال حاضر، این پروژهها شامل مسکنهای ملی نیز میشود و تمامی این ساختمانها باید مطابق با مقررات جدید طراحی و اجرا شوند.
وی در مورد اینکه اگر ساختمان های قدیمی بخواهند به سیستم پنل خورشیدی تغییر مصرف انرژی بدهند آیا مورد تشویقی قرار خواهند گرفت : هنوز چنین برنامه ای در دستور کار نیست .برای ساختمانهای قدیمی که در آینده قصد تغییر کاربری یا نوسازی دارند، نیز باید شرایط تاسیسات برقی و مکانیکی آنها بررسی شده و در صورت امکان، به پنلهای خورشیدی مجهز شوند. تمامی این اقدامات به منظور دستیابی به بهینهسازی مصرف انرژی و کاهش وابستگی به منابع انرژی فسیلی در کشور است.»
source