Wp Header Logo 1403.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

زخم‌های بستر می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی روند بهبودی پس از آسیب نخاعی را مختل کنند. بیمارانی که دچار زخم بستر شدند، عملکرد حرکتی کمتری بهبود یافتند و به‌طور کلی توانایی بیشتری برای انجام فعالیت‌های روزمره نداشتند. این زخم‌ها ممکن است التهاب را افزایش داده و روند بهبودی کلی را مختل کنند.

به‌گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ زخم‌های بستر می‌توانند بیشتر از اینکه دردناک و ناتوان‌کننده باشند، بر روند بهبودی پس از آسیب نخاعی تأثیر منفی بگذارند. حالا یک مطالعه جدید نشان داده است که این زخم‌ها می‌توانند به‌طور قابل‌توجهی روند بهبودی بیماران آسیب نخاعی را مختل کنند.

دکتر جان شواب، رئیس بخش علوم اعصاب در دانشگاه ایالتی اوهایو، گفت: «مطالعه ما نشان داد که بیماران مبتلا به زخم‌های فشاری [زخم‌های بستر] در طول یک سال پس از آسیب، عملکرد حرکتی کمتری بهبود یافتند.»

او افزود: «علاوه بر این، بازیابی استقلال در فعالیت‌های روزمره زندگی در این بیماران به‌طور قابل‌توجهی محدودتر از سایر بیماران بود.»

برای این مطالعه، محققان پیشرفت حدود ۱,۳۰۰ بیمار مبتلا به آسیب نخاعی را دنبال کردند که از این تعداد ۴۶٪ دچار زخم بستر شدند. بیماران در ۲۰ بیمارستان مختلف در سراسر کشور از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۶ تحت درمان قرار گرفتند و سلامت آنها تا سال ۲۰۱۶ پیگیری شد.

دکتر شواب اظهار داشت: «زخم‌های فشاری اغلب در بیماران مبتلا به آسیب نخاعی از دوران بستری اولیه ایجاد می‌شوند و تقریباً نیمی از بیماران را تحت تأثیر قرار می‌دهند.»

محققان مشکوک بودند که این زخم‌ها می‌توانند بر بهبودی تأثیر منفی بگذارند، زیرا عفونت‌ها معمولاً به فرآیند ترمیم در سایر جراحات و بیماری‌ها آسیب می‌زنند.

دکتر شواب گفت: «ما فکر می‌کردیم که حضور یک آسیب التهابی دیگر در بدن مانند زخم بستر، علاوه بر آسیب نخاعی، ممکن است خود به خود فرآیند ترمیم را مختل کند.»

یافته‌ها که در ۱۰ دسامبر در JAMA Network Open منتشر شد، نشان داد که بیماران مبتلا به زخم بستر در آزمون‌های سنجش توان حرکتی پس از یک سال از آسیب، نمرات کمتری کسب کردند.

دکتر مارسل کوپ، دانشمند بالینی علوم اعصاب آزمایشی از دانشگاه چاریتی – دانشگاه پزشکی برلین در آلمان، گفت: «بیمارانی که دچار زخم‌های فشاری می‌شوند، دچار ناتوانی طولانی‌مدت بدتر و خطر مرگ بیشتری هستند.»

محققان معتقدند که زخم‌های بستر باعث ایجاد التهاب می‌شوند که روند بهبودی آسیب نخاعی را مختل می‌کند. همچنین این زخم‌ها می‌توانند حاوی باکتری‌هایی باشند که می‌توانند در سراسر بدن گسترش یابند و روند بهبودی را بیشتر مختل کنند.

نتایج نشان می‌دهد که بیماران آسیب نخاعی در صورت درمان در مراکز توانبخشی عصبی که برنامه‌ها و روش‌های تخصصی برای جلوگیری از زخم‌های بستر دارند، بهترین نتیجه را خواهند گرفت.

دکتر کوپ گفت: «ما معتقدیم که جلوگیری از ایجاد زخم‌های فشاری می‌تواند به محافظت از این بیماران کمک کرده و مراقبت‌های پزشکی بهتری را به ارمغان آورد.»

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *