فردای اقتصاد- مصطفی اکرمی مدیرعامل، سعید صادقی معاون بازاریابی و عضو هیاتمدیره اظهار کرد: وقتی صحبت از سرمایهگذاری آنلاین با طلای آب شده میکنیم، منظورمان پیکر بیجان طلای اصیل نیست. درواقع، طلایی است که با ویژگیهای خاص و اصیل خود تبدیل به بهترین گزینه برای سرمایهگذاری شده است.
صدای سرمایهگذاری در طلای آب شده زمانی بلند شد که با شرایط تورم امکان سرمایهگذاری در انواع دیگر طلا وجود نداشت. بهعبارتی، سرمایهگذاری، یک جان تازه برای ریسک کردن و یک جیب پر پول لازم داشت تا بتوان قید حباب سکه، کارمزد، مالیات و هزینههای اضافه زیورآلات وریسک صندوقهای سرمایهگذاری طلا را زد. این در حالی بود که میلی توانست با ویژگیهای منحصربهفردش، سهم قابل توجهی از بازار جدید رانصیب خود کند.
بر این اساس شرکت میلیگلد در یک مدت کوتاه ۹ ماهه توانسته بااعتمادسازی، سبد کالایی خود را برای بیش از دو میلیون کاربر عرضه کند وبنا بر گفتههای مدیران این شرکت، این هنوز اول راه است!
از آنجا که این حوزه نوپا است و ابهامات و سوالات زیادی در خصوص آن وجود دارد، این شرکت ۱۹ آذر سال جاری جلسهای را با حضور مصطفی اکرمی مدیرعامل، سعید صادقی معاون بازاریابی و عضو هیاتمدیره، محمد حمزهای معاون فنی شرکت میلیگلد و اصحاب رسانه برگزار کرد.
فروش صوری نداریم
در ابتدای این نشست مدیر عامل شرکت با بیان اینکه شفافیت و امنیت جزاهداف اصلی و لاینفک میلی گلد است گفت: «برای کسانی که درآمد خوبی در اختیار دارند، گزینههای متعددی برای سرمایهگذاری وجوددارد، اما میخواستیم این خلاء سرمایهگذاری را برای عموم مردم که درآمدهای متوسطی دارند، فراهم کنیم. برای این گروه از مردم طلای آبشده گزینه مناسبی است. از طرفی بازار سنتی خرید و فروش طلای آبشده نیزمحدودیتها و ضعفهایی داشت که ما توانستیم با میلی این مشکلات رابرطرف کنیم.»
به گفته مصطفی اکرمی «عتماد بیش از دو میلیون کاربر نشان میدهد این شرکت بهعنوان پرمخاطبترین سامانه خرید و فروش آنلاین طلا در کشور عملکرد مطلوبی داشته است و فارغ از این مساله، این اتفاق گامی مهم درتحقق عدالت اجتماعی در دسترسی به طلا بهعنوان یکی از امنترین ابزارهای سرمایهگذاری در تاریخ است.»
این فعال کسبوکار آنلاین درباره مجوزهای میلی اعلام کرد: این شرکت تمام مجوزهای لازم را اعم از مجوز بنکداری طلا، مجوز اتحادیه کسبوکارهای مجازی، اینماد و… دارد و پیش از آنکه رگولاتور منع خالیفروشی را برای پلتفرمهای اینچنینی قرار دهد، میلی پرهیز ازخالیفروشی را در دستور کار خود داشته و به هیچ عنوان طلایی که موجودنباشد به کاربران فروخته نخواهد شد.
به گفته اکرمی، میلی تاکنون بیش از دو میلیون کاربر جذب کرده و بیش از۲/۱ میلیون نفر با انجام حداقل یک تراکنش به این پلتفرم اعتماد کردهاند. تعداد کل تراکنشهای انجامشده در میلی به بیش از ۲/۵ میلیون میرسد.
شفافیت و امنیت الفبای کسبوکار آنلاین
در ادامه این نشست سعید صادقی، عضو هیاتمدیره و معاون بازاریابی میلیگلد در خصوص ارزشهای بنیادی میلی و نحوه تجلی این ارزشها درخدمات ارایهشده به کاربران گفت: «شفافیت در میلی برای ما اهمیت بسیارزیادی دارد. سیستم قیمتگذاری هوشمند میلی با دریافت و تحلیل اطلاعات از بازارهای مختلف، قیمتی منصفانه و رقابتی به کاربران ارایه میدهد. علاوه بر این، نرخ خرید و فروش طلا در میلی یکسان است که این شفافیت به کاربران اطمینان خاطر میدهد. کارمزد ثابت ۵/۰درصدی روی معاملات وتسویه ریالی در اسرع وقت (با استفاده از پایا و ساتنا) نیز در جهت اصل شفافیت در میلی انجام میپذیرد.»
وی همچنین در خصوص امنیت طلای کاربران گفت: «طلای خریداریشده توسط کاربران در خزانههای امن بانکی نگهداری میشود. ما هیچگاه به خالیفروشی نمیپردازیم؛ در واقع فاکتور خرید در میلی بر فاکتور فروش مقدم است و هر طلایی که در اپلیکیشن عرضه میشود، ابتدا تامین فیزیکی شده و سپس به کاربران ارایه میشود. به صورت فنی نیز میلی به گونهای طراحی شده که در صورت نداشتن طلا برای فروش، امکان خرید از سویکاربر وجود ندارد.»
صادقی در ادامه در خصوص ویژگیهای اپلیکیشن میلی گلد گفت: امکان معامله و پشتیبانی شبانهروزی و سادگی استفاده از آن سبب شده افراد باهر میزان دانش و توانایی مالی بتوانند از طریق میلی سرمایهگذاری کنند واین شرکت گامی در راستای تحقق عدالت اجتماعی برداشته باشد.
به گفته صادقی، میلی تلاش کرده است تا ضعفهای بازار سنتی طلا را با بهرهگیری از روشهای فناورانه برطرف کند. افراد در کمتر از ۱۰ ثانیه میتوانند از طریق این سامانه طلای آبشده را خریدوفروش کنند و در صورت تمایل، در مضارب یک گرم و پنج گرم از دو شعبهای که در تهران فعال هستند، تحویل بگیرند.
وی در ادامه در خصوص آینده این کسبوکار گفت: این شرکت ایجاد شعب در کلانشهرها را در دستور کار قرار داده است.
صادقی با بیان اینکه یکی دیگر از نقاط قوت میلی، تمرکز بر تبلیغات موثر وگسترش جامعه کاربران است. گفت: «ما با استفاده از تبلیغات دیجیتال ومحیطی، برنامههای ریفرال و ارتباط مستقیم با کاربران، توانستهایم جامعه میلی را به بیش از دو میلیون نفر افزایش دهیم.»
زیرساختی امن و مقیاسپذیر
در بخش دیگر این نشست محمد حمزهئی، معاون فنی میلی نیز در خصوص زیرساختهای فنی این سامانه گفت: «ما از ابتدا زیرساختهایی امن ومقیاس پذیر را طراحی کردهایم تا بتوانیم بهطور همزمان پاسخگوی میلیونهاکاربر باشیم. استفاده از فناوری بلاکچین در میلی، تمامی تراکنشها راشفاف و غیرقابل تغییر میکند.»
وی همچنین به پلمپهای هوشمند اشاره کرد و افزود: «طلای تحویلی به کاربران میلی با پلمپهای استاندارد و هوشمند ارایه میشود. این پلمپهادارای ویژگیهایی مانند کد QR و امضای دیجیتال هستند که اصالت طلا راتضمین میکنند و امکان هرگونه دستکاری را به حداقل میرسانند.»
دارایی کاربران امانت است
در ادامه این نشست پرسش و پاسخ هایی متعددی صورت گرفت که مدیرعامل این شرکت در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه در شرایط پرالتهاب این روزها در منطقه، کاربران چگونه میتوانند به میلی اعتماد کنند، گفت: «ما در سالهای اخیر مشکلات و التهابهای بسیاری را از سرگذراندهایم. نکته مهم این است که تمام تلاش خود را در جهت اعتمادسازی انجام دادهایم. از گرفتن مجوزهای مختلف و همکاری با رگولاتور گرفته تا تاکید روی شفافیت. باید توجه داشت که ذات بیزینسی و مدل کسبوکاری ما و سودی که نصیبمان میشود از خرید و فروش کاربران است، نه ذخیرهسازی طلا. دارایی کاربران نزد ما امانت است و در بانک کارگشایی است. در مثال سنتیاش میشود یک بنکدار طلا در بازار که سودش به خریدو فروش وابسته است. منفعت ما هم در مسیر ماندگار است. بنابراین ماهستیم و به فعالیتهایمان ادامه خواهیم داد.»
اکرمی در پاسخ به پرسش خبرنگار دیگری که در صورت ورشکستگی میلی یا سیستم پولی و بانکی که میلی از آن برای ذخیرهسازی طلا استفاده میکند، چه سازوکاری اندیشیده شده، عنوان کرد: «این کار را قانونگذار بانگهداشت اصل طلا و نظارت در این حوزه حل و فصل میکند. مساله ورشکستگی کسبوکار یک موضوع است و اگر کسبوکار گردش درست مالی یا دقت مالی نداشته باشد، ممکن است ورشکسته شود که به مرور زمان مشخص میشود. ولی ورشکستگی کسبوکار یا سیستم مالی روی خزانه طلای ما و امانتی که از مردم داریم، تاثیری ندارد. ۹۰ درصد ذخایر ما را قانون کنترل میکند که اگر به هر دلیلی مشکلی پیش آمد ریسکش را پوشش دهد. باقی آن ۱۰ درصد را در واحدهای صنفی خودمان نگهداری میکنیم. این دغدغه حساسیت بالایی دارد و نهادهای نظارتی با کنترل خزانه طلا، آن را مدیریت میکنند.»
source