بررسی دادههای دیوار نشان میدهد لباس، موبایل و مبلمان پرتکرارترین آگهیهای دست دوم طی یکسال گذشته بودهاند. بیشترین متوسط بازدید کاربران دیوار (باز کردن آگهی برای دیدن جزئیات آن) هم از یک دسته کالای شاید غیرقابل پیشبینی بوده است: تجهیزات سوارکاری!
چه کالاهای دست دومی در دیوار بازارشان داغتر است و بیشتر خرید و فروش میشوند؟ دادههای دیوار نشان میدهد بیشترین تعداد آگهیهای منتشر شده دست دوم طی یکسال گذشته در دیوار مربوط به لباس بوده است. گوشی موبایل جایگاه دوم تعداد انتشار آگهی را در این جدول دارد و در مقام سوم نیز مبلمان قرار گرفته است.
بازار دست دوم در دیوار داغ است و کاربران دیوار طی یکسال گذشته به صورت متوسط از هر آگهی کالای دست دوم (در ۲۴ساعت اول) ۱۶۵ بازدید داشتهاند.
اما چه کالاهایی بیشترین بازدید آگهی را در دیوار داشتهاند؟ به زبان ساده کدام کالاهای دست دوم خرید و فروششان در دیوار روی بورس است و به بازارشان سکه است؟
محبوبیت لباس
بیشترین تعداد آگهی منتشر شده بین کالاهای دست دوم در سال ۱۴۰۲ و نیمه اول ۱۴۰۳ مربوط به لباس بوده است. علاوه بر این آگهیهای لباسهای دست دوم نیز رتبه دوم بیشترین بازدید را در میان آگهیهای کالاهای دست دوم دارد. البته تعداد زیادی از آگهی لباسهای دستدوم مربوط به لباس شب و مهمانی یا لباس عروس است که هم کار آدم را برای یک شب راه میاندازد و هم از هزینههای اضافی جلوگیری میکند. البته خرید لباس دست دوم در اروپا و آمریکا هم زیاد است و خیلیها ترجیح میدهند که هزینه بسیار کمتری در مقابل خرید لباس از فروشگاهها پرداخت کنند.
سایتها و اپلیکیشنهای زیادی هم در آمریکا و اروپا به صورت تخصصی در این حوزه فعالیت میکنند.
Depop: یک پلتفرم مخصوص خرید و فروش لباس دست دوم که بین نسل زد محبوب است و در انگلیس فعالیت میکند.
ThredUp: یکی از بزرگترین بازارهای آنلاین برای خرید و فروش لباسهای دست دوم با کیفیت و برند که در آمریکا به کاربرانش خدمات میدهد تا بتوانند لباس دست دوم خودشان را آگهی کنند و بفروشند تا از بین آنها خرید انجام بدهند.
Poshmark: هم یکی از بزرگترین پلتفرمهای خریدوفروش است که به کاربرانش اجازه میدهد تا لباس، لوازم خانگی و لوازم اکسسوری دست دوم خریدوفروش کنند.
بیشترین تعداد آگهیها مربوط به کدام لوازم است؟
اما بعد از لباس، بیشترین آگهی فروش در سال ۱۴۰۳ مربوط به کدام کالاهای دست دوم است و کاربران دیوار برای فروش کدام کالاهای دست دوم و کارکرده آگهی بیشتری منتشر کردهاند؟
این آمار برای دستههای لوازم آشپزخانه، کالای دیجیتال، لوازم شخصی و سرگرمی و فراغت است:
موبایل: تخمین زده میشود از دهه ۹۰ میلادی که گوشیهای همراه وارد سبکزندگی مردم شدند، تا امروز چیزی حدود ۳۰ میلیارد دستگاه گوشی همراه در دنیا تولید شده باشد. مسیر تولید حجم عظیمی از زباله دیجیتال بر جا مانده از گوشیهای کهنه و مصرف شدن منابع بیشتر کره زمین برای تولید گوشیهای نو، فقط با یک راهحل کندتر پیش میرود. استفاده از گوشیهای موبایل دست دوم که هنوز هم کار میکنند. شبیه همین کاری که کاربران دیوار میکنند و بعد از لباس، بیشترین آگهی را برای فروش گوشیهای کار کرده منتشر کردهاند.
مبلمان: رتبه سوم تعداد آگهیهای دست دوم متعلق به مبلمان است. تفاوت قیمت بین مبلمان نو با کارکرده، خرید دست دوم آن را مقرونبه صرفه و اقتصادی میکند و خیلی از ایرانیها توی دیوار دنبال خرید آن هستند.
کیفوکفش: نسلهای گذشته اول سال یک جفت کفش میخریدند و تا آخر سال همان کفش را میپوشیدند و کفش بیچاره بعد از بازنشستگی آنقدر کهنه و خراب بود که صاحبش چارهای جز دور انداختن آن نداشت. اما الان هر کسی چندین جفت کفش دارد و مجموع روزهای استفاده از کفش در سال آن قدر کم است که خیلیهایشان نو و سالم توی جاکفشی منتظر بیرون رفتن نشستهاند. برای همین فروش کیف و کفش دست دوم رتبه چهارم را بین تعداد آگهیهای منتشر شده دست دوم در سال ۱۴۰۳ دارد.
یخچال: یخچال جزو کالاهایی با عمر خیلی بالاست. اتفاقا وقتی یخچالی چند سال توی یک خانه بدون خرابی کارکرده، در حقیقت امتحانش را به خوبی پس داده است. از طرف دیگر قیمت یخچال در سالهای اخیر به قدری بالا رفته که خرید یک یخچال کار کرده مدل بالا میتواند کاملا اقتصادی باشد.
دستدومهای پربازدید روی دیوار
کاربران دیوار اما از کدام آگهیهای کالاهای کارکرده بیشترین بازدید را داشتهاند؟ به زبان ساده یعنی کاربران بیشتر آگهیهای کدام کالای دست دوم را برای دیدن جزئیات آن باز کردهاند؟
برای پیدا کردن کالاهای دست دومی که کاربران دیوار بیشترین متوسط بازدید را از آگهیهای آن کالا داشتهاند، ما ۴ دسته لوازم آشپزخانه، کالای دیجیتال، لوازم شخصی و سرگرمی و فراغت را بررسی کردهایم.
بیشترین متوسط بازدید کاربران دیوار از یک دسته کالای عجیب بوده است: تجهیزات سوارکاری!
دیواریها بیشتر از هر کالای دست دوم دیگری از لوازم مربوط به اسب و سوارکاری بازدید کردهاند و به طور متوسط از هر آگهی در ارتباط با اسب و تجهیزات سوارکاری بیشتر از ۵۶۰ بار ( در ۲۴ ساعت اول انتشار) بازدید شده که تقریبا ۳٫۵برابر بیشتر از متوسط بازدید کاربران دیوار از دیگر کالاهای دست دوم است!
صدرنشینهای دیگر بازدید دست دوم
کالاهای دست دوم دیگر که بین کاربران دیوار محبوب هستند هم شامل این موارد میشود:
لباس: لباس هم بیشترین تعداد آگهی کالاهای دست دوم را به خودش تعلق داده، هم بین آگهیهای با بیشترین متوسط بازدید، رتبه دوم را دارد که بخش قابل توجهی از این بازدیدها مربوط به لباس عروس یا لباسهای شب است.
ظروف پذیرایی: ایرانیها علاقه زیادی به ظروف پذیرایی دارند. از سوپخوری و گلدان کریستال بگیرید، تا بشقاب و پیشدستی و ظروف دیگر پذیرایی از مهمان. برای همین هم بوفههای چوبی که ظروف کریستال و گرانقیمت درون آن جا گرفتهاند، بخشی از دکوراسیون ثابت خانه خیلی از دوستان و اقوام ماست. بازدید از آگهیهای ظروف سرو و پذیرایی آشپزخانه رتبه سوم آگهی کالاهای دست دوم است.
سکه و تمبر: یکی از نوستالژیهای دوران کودکی ایرانیها کلکسیون کردن آلبوم تمبر و سکه بود. ظاهرا این نوستالژی هنوز هم پیش کاربران دیوار فعال است و رتبه چهارم بیشترین متوسط بازدید از هر آگهی بین کالاهای دست دوم مربوط به زیردسته سکه و تمبر است.
موبایل: خریدن گوشی همراه و دست دوم هم یک خرید اقتصادی و بهصرفه است، هم کمک به محیط زیست است. کافی است بدانید در ازای ساخت هر گوشی موبایل نو ۵۵ تا ۷۰ کیلوگرم گازهای گلخانهای تولید میشود. خلاصه اینکه فرهنگ خرید گوشیهای کارکرده و دست دوم بین کاربران دیوار برقرار است و بازدید از گوشیهای دست دوم رتبه پنجم را بین کالاهای دست دوم دارد.
بهترین زمان برای خرید و فروش کالای دست دوم
نگاهی به تعداد آگهیهای کالاهای دست دوم و متوسط بازدید (بازدید در ۲۴ ساعت اول انتشار آگهی) طی یک سال گذشته نشان میدهد آگهیگذارها و خریداران در ماههای گرم سال بیشتر از ماههای دیگر تمایل به خرید و فروش کالاهای کارکرده خود داشتهاند. تعداد آگهیهای منتشر شده کالاهای دست دوم در سه ماه گرم سال (خرداد، تیر و مرداد) و دوماه آخر سال (بهمن و اسفند ) نسبت به باقی ماههای سال افزایش دارد. اما برخلاف آگهیگذارها، کاربران دیوار بیشتر در ماه اول سال – یعنی فروردین – بیشترین متوسط بازدید از هر آگهی را داشتهاند و هر آگهی کالای دست دوم ۲۲۴بار بازدید (در ۲۴ ساعت اول انتشار) شده است.
source