Wp Header Logo 2152.png

در یک کارگاه حضوری نویسی، آثار هنری مختلف با موضوع یلدا خلق و به امور خیریه اهدا شد.

نقاشیخط‌هایی به رنگ یلدا

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، به مناسبت شب یلدا، جمعی از هنرمندان رشته‌های مختلف هنر‌های تجسمی در سرای محله کیانشهر شمالی، قلم به دست گرفتند و سروده‌های حافظ را در اشکال مختلف نگارش کردند. 

عظیم فلاح خوشنویس و مدیر اجرایی این برنامه گفت: حافظ حافظه فرهنگی ماست؛ دیوان این شاعر قرن هشتم هجری، هنوز هم جایگاه ویژه‌ای در سفره‌های آئینی ایرانیان از جمله سفره شب یلدا و عید نوروز دارد. حال و هوای سروده هایش نزدیک به حال و هوای زندگی امروز انسان هاست به همین دلیل اشعارش همواره برای مردم تازه و ارزشمند است. از این رو بهترین موضوع برای خلق اثر هنری ویژه شب یلدا هم گنجینه ادبی به جا مانده از این شاعر شیرازی است. 

وی افزود: به مناسبت شب یلدا نزدیک به ۳۰ هنرمند تجسمی، اشعار حافظ را روی بوم نقاشی، سنگ، انار‌های تزئینی و چتر نگارش کردند. البته هدف اصلی از این کارگاه یک روزه، کمک به امور خیریه است. هنرمندان عواید فروش آثار خود در این کارگاه را برای کمک به دختران و پسران دارای معلولیت ذهنی اختصاص می‌دهند

این هنرمند که خود بار‌ها روی ابزار‌های مختلف نقش و نگار نقاشیخط را ثبت کرده، درباره ارتباط این هنر با زندگی روزمره مردم بیان کرد: هنر فقط در یک آتلیه شخصی و روی صفحه سفید کاغذ یا بوم خلق نمی‌شود. هنری مانند خوشنویسی که چشم مردم از دیرباز با آن آشناست، می‌تواند روی ظروف و ابزار‌های مختلف حک شود و به عنوان یک هنر کاربردی در زندگی مردم جریان داشته باشد. 

در ادامه محسن رهبری یکی از هنرمندان حاضر در این کارگاه با اشاره به ارتباط خود با هنر خوشنویسی از دهه ۸۰ تاکنون گفت: دغدغه همیشگی من، ترویج هنجار‌های اجتماعی با زبان هنر است. می‌توان هنر را بهترین ابزار برای آموزش به مردم دانست. 

وی با اشاره به نگارش شعر حافظ روی انار به عنوان نماد شب یلدا توضیح داد: این تکنیک نقاشیخط نام دارد. هنری که از دهه ۴۰ با مکتب سقاخانه در ایران جریان پیدا کرد. در نقاشیخط خوانایی حروف مهم نیست بلکه ایجاد فرم با ترکیب بندی و رنگ بندی‌های زیبا اولویت دارد. 

نقاشیخط‌هایی به رنگ یلدا

رهبری حمایت از هنر را یک امر ضروری دانست و اظهار داشت: هنرنمایی آقای عظیم فلاح روی شیشه‌های دور ریز و کسب رتبه نخست در جشنواره بهترین‌ها از دورریختنی‌های تهران نشان داد که هنر برای مردم جذاب است به شرطی که مورد حمایت مسئولین قرار بگیرد تا نسل جوان بیش از این برای حضور در هنر ترغیب شوند. 

پارسا محمودیان دانش آموز خوشنویس هم گفت: من برای اولین بار زمانی با هنر نقاشیخط آشنا شدم که آقای فلاح دیوار‌های مدرسه ما را به این هنر مزین کرد. دیدن نگارش اشعار با آن جلوه زیبا برایم جذاب بود به همین دلیل به خوشنویسی علاقه‌مند شدم. به نظرم خوشنویسی حس بسیار خوب و پر آرامش القا می‌کند. 

گلاره تهرانی دیگر هنرمند حاضر در این کارگاه هم هنر را ابزاری قدرتمندی برای ایجاد تغییرات در جامعه دانست و گفت: هر اثر هنری می‌تواند حامل پیامی از صلح، عشق و محبت باشد. دوست داشتم که آثارم را به موسسه‌های خیریه و برای کمک به افراد دارای معلولیت ذهنی اهدا کنم.

وی افزود: به نظرم این اتفاق علاوه بر ایجاد کمک‌های مالی برای این خیریه ها، می‌تواند یک عامل محرک برای آشنایی مردم با نیاز‌های افراد دارای معلولیت باشد و آنها را به حمایت‌های بیشتر از این افراد تشویق کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *