Wp Header Logo 2798.png

بازار؛ گروه کشاورزی: انجیر جزو میوه هایی که به صورت تازه و همچنین به صورت خشک شده مصرف می شود این در حالی است که بسیاری از مناطق دنیا قابلیت و اقلم مناسب برای کشت انجیر را دارا هستند. با این وجود انجیر هر منطقه و کشوری ویژگی های خاص خود را دارد. به طوری که انجیر ایران اصولا به دلیل ارگانیک بودن و عدم استفاده از سموم و آفتکش ها در جهان خواهان دارد.

این در شرایطی است که کشاورزان این بخش نیز با مشکلات و چالش های بسیار مواجه هستند و عمدتا بحث قیمتها و بازار هم از این دست است. با این وجود تولید انجیر در کشور در جریان است و به گفته رئیس انجمن انجیر ایران، در جایگاه سوم تولید قرار داریم.

رئیس انجمن انجیر ایران: در سال ۱۴۰۳ در ایران حدود ۳۰هزار تن انجیر تولید شده است و به این ترتیب از منظر تولید جهانی بعد از ترکیه و افغانستان رتبه سوم تولید جهانی را دارا هستیم

عباس رضا زاده رئیس انجمن انجیر ایران در گفت و گو با خبرنگار بازار می گوید:در سال ۱۴۰۳ در ایران حدود ۳۰هزار تن انجیر تولید شده است و به این ترتیب از منظر تولید جهانی بعد از ترکیه و افغانستان رتبه سوم تولید جهانی را دارا هستیم.

سالانه ۲۰ تا ۲۲هزار تن انجیر از ایران صادر می شود

رضازاده افزود: در حوزه صادرات نیز از ۳۰هزار تن انجیر تولیدی در کشور سالانه تقریبا ۲۰تا ۲۲ هزار تن به بازارهای بین المللی صادر می شود. این در حالی است که اصلی ترین خریدار انجیر ایران کشور چین است به طوری که ۸۵ تا ۹۰درصد انجیر ایران راهی کشور چین می شود.

ترکیه؛ در صدر صادرات انجیر در سال ۲۰۲۳

بر اساس این گزارش اگرچه به گفته رئیس انجمن ایران در بحث تولید جهانی ایران با تولید ۳۰هزارتن انجیر در سال ۱۴۰۳ رتبه سوم دنیا را دارد اما آمارهای جهانی که مربوط به سال ۲۰۲۲ است حاکی از این است که در آن سال ایران رتبه پنجم دنیا را داشته است و بعد از کشورهایی همچون ترکیه، مصر، الجزایر و مراکش قرار داشته است و پس از آن کشورهای اسپانیا، سوریه، ازبکستان، افغانستان و عربستان در جایگاه های بعدی قرار داشته اند.

از سوی دیگر در بحث صادرات انجیر تازه و خشک شده نیز آمارهای جهانی که مربوط به سال ۲۰۲۳ است نشان می دهد: ترکیه، اتحادیه اروپا، اسپانیا، اتریش، هلند، آلمان، یونان، امارات متحده، فرانسه، برزیل، مکزیک و ایالات متحده در رتبه های اول تا دوازدهم دنیا جای دارند.

برآورد می شود اندازه بازار جهانی انجیر خشک شده در دوره پیش بینی شده یعنی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ حدودا رشدی ۵درصدی را به ثبت برساند

نکته قابل تامل اینکه بر اساس گزارشات جهانی اندازه بازار جهانی انجیر خشک ۱۳۵۳.۰۶ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ ارزش گذاری شد و به گفته کارشناسان جهانی انتظار می رود ارزش بازار جهانی انجیر خشک تا سال ۲۰۲۳ به بیش از ۱۹۷۴میلیون دلار برسد. در واقع می توان گفت برآورد می شود اندازه بازار جهانی انجیر خشک شده در دوره پیش بینی شده یعنی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۰ حدودا رشدی ۵درصدی را به ثبت برساند.

ارزش ۱.۳میلیارد دلاری بازار جهانی انجیر تازه در سال ۲۰۲۲

از سوی دیگر در حوزه اندازه بازار جهانی انجیر تازه نیز داده های آماری حاکی از این است که ارزش بازار جهانی انجیر تازه در سال ۲۰۲۲ به انداز ۱.۳ میلیارد دلار ارزش گذاری شده است و تخمین زده می شود که شاهد رشد ۴.۵ درصدی از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۳۲ باشد.

روند بازار انجیر تازه

در واقع کارشناسان معتقدند که افزایش آگاهی مصرف کنندگان در مورد فواید سلامتی و ارزش غذایی انجیر تازه باعث افزایش تقاضا برای این میوه ها می شود. افزایش آگاهی مصرف کنندگان در مورد فواید سلامتی و ارزش غذایی انجیر تازه باعث افزایش تقاضا برای این میوه ها می شود. به عبارت دیگر با توجه به اینکه یک تغییر جهانی به سمت عادات غذایی سالم تر و ترجیح دادن به غذاهای طبیعی و ارگانیک صورت گرفته است، انجیر تازه، با مشخصات غذایی غنی و طعم منحصر به فرد خود، محبوبیت زیادی در بین مصرف کنندگان بهداشتی به دست آورده است. تقاضا برای انجیر تازه به دلیل محتوای بالای فیبر، ویتامین ها، مواد معدنی و خواص آنتی اکسیدانی آن است. انجیر در دنیای آشپزی محبوبیت پیدا کرده است و سرآشپزها و علاقه مندان به غذا آن را در طیف وسیعی از غذاها ترکیب می کنند.

تولید  ۳۰هزارتن انجیر در کشور در سال ۱۴۰۳| چین؛ بزرگ‌ترین خریدار انجیر ایران
اندازه بازار جهانی انجیر تازه از ۲۰۲۱ تا ۲۰۳۲

طعم و بافت منحصر به فرد انجیر تازه آن را به یک ماده همه کاره در دستور العمل های خوشمزه و شیرین تبدیل می کند. این علاقه آشپزی به افزایش آگاهی مصرف کنندگان و تقاضا برای انجیر تازه کمک کرده است. تاکید فزاینده ای بر کشاورزی پایدار و شیوه های کشاورزی مسئولانه وجود دارد. بسیاری از پرورش دهندگان انجیر در حال اتخاذ روش های کشت سازگار با محیط زیست، مانند کشاورزی ارگانیک، برای پاسخگویی به تقاضای فزاینده برای انجیر تازه تولید شده پایدار هستند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *