Wp Header Logo 2849.png

لزوم سیاست‌گذاری برای تأمین سرمایه حوزه انرژی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس‌کل بانک مرکزی گفت: در بانک مرکزی حجم زیادی ارز به تأمین پنل خورشیدی تخصیص دادیم، برنامه‌ریزی کردیم به اندازه نیاز شبکه بانکی کشور با ساخت نیروگاه و پنل خورشیدی، برق برای شبکه بانکی تولید کنیم، باری از دوش شبکه سراسری برق کشور برداریم و خودمان تولیدکننده برق باشیم.

 

وی افزود: سال آینده دیگر نظام بانکی را از شبکه سراسری برق بی‌نیاز می‌کنیم و به شبکه وصل نمی‌شویم.

ساخت نیروگاه به وسیله نظام بانکی کشور یا تخصیص ارز برای تولید پنل های خورشیدی با رعایت چند نکته امکان پذیر است

 

محمدصادق مهرجو، کارشناس انرژی درباره تخصیص ارز به پنل خورشیدی و ساخت نیروگاه برای تأمین برق شبکه بانکی کشور به «راهبرد معاصر» گفت: بانک مرکزی باید زمینه ساز سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساخت نیروگاه ها باشد، ولی در وهله نخست نباید بار ساخت و تجهیز نیروگاه ها را به دوش دولت انداخت.

 

 

وی افزود: ساخت نیروگاه به وسیله نظام بانکی کشور یا تخصیص ارز برای تولید پنل های خورشیدی با رعایت چند نکته امکان پذیر است، اما در زمینه اعطای ارز را باید محتاط بود، زیرا می تواند موجب توزیع رانت به بهانه ساخت نیروگاه و پنل خورشیدی شود.

 

کارشناس انرژی عنوان کرد: بانک های خصوصی می توانند برای احداث نیروگاه های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنند، اما سرمایه گذاری در این بخش نباید محدود به نیروگاه خورشیدی شود، بلکه بانک ها می توانند در راه اندازی نیروگاه بادی و خورشیدی تلفیقی سرمایه گذاری کنند، مانند چین که مزارع بادی و خورشیدی را در کنار هم احداث کرده است.

 

مهرجو گفت: راه های دیگری برای تولید انرژی ازجمله استفاده از انرژی زمین گرمایی وجود دارد، بنابراین می توان روی آن ها تمرکز کرد، اما نتیجه منوط به تأمین سرمایه است.

 

وی معتقد است: به جای اینکه بانک مرکزی به این بخش ارز تخصیص بدهد و نیاز برق شبکه بانکی کشور را تأمین کند، بهتر است با طرح های مناسبی سپرده های خُرد را جمع آوری و در این زمینه سرمایه گذاری کند.

 

مهرجو تصریح کرد: ساخت نیروگاه برای تأمین برق شبکه بانکی آنچنان که رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد، شفاف نیست یعنی باید توضیح جامع تری داده شود. با توجه به اینکه بانک های شهر یا کلانشهری مانند تهران در یک خیابان نیستند که برای آنها نیروگاه اختصاصی زده شود، چگونه مترصد انجام چنین طرحی هستند؟

 

کارشناس انرژی گفت: بر فرض اینکه هر بانک پنل خورشیدی در پشت بام خود قرار دهد، این منوط به آن است بانک در طبقه همکف نباشد، یعنی بانک پشت بام داشته باشد، پس اینجا نیز دچار چالش می شود، زیرا ممکن است بانکی در مجتمع قرار داشته باشد، لذا باید همه واحدهای آن مجتمع در این زمینه دخیل و رضایت داشته باشند.

 

مهرجو عنوان کرد: با اینکه طرح تولید برق برای شبکه بانکی کشور به ویژه با تأکید بر استفاده از پنل های خورشیدی خوب است، اما نه تنها برای رفع ناترازی برق شبکه بانکی بلکه برای کل کشور بهتر است شبکه بانکی کشور وارد طرح هایی برای تأمین سرمایه پروژه هایی شود که به احداث نیروگاه های تجدیدپذیر منجر می شود.

ساخت نیروگاه برای تأمین برق شبکه بانکی آنچنان که رئیس کل بانک مرکزی عنوان کرد، شفاف نیست

 

کارشناس انرژی توضیح داد: در صورتی که بانک ها از بنگاه داری هایی که به تورم بیشتر می انجامد فاصله بگیرند، علاوه بر اینکه بانک های دولتی کمی خطرپذیرتر شوند و در زمینه سرمایه گذاری در طرح های انرژی های پاک مشارکت کنند، بی تردید شاهد نتیجه بهتری برای کشور خواهیم بود.

 

وی افزود: وقتی طرحی مانند تأمین برق و انرژی توجیه پذیری اقتصادی داشته باشد سرمایه های خرد راهی بازار طلا و خرید ارز نمی شوند، بنابراین باید چنین طرح هایی به مردم معرفی شوند و بانک ها به جای بنگاه داری به سمت تأمین سرمایه پروژه های تولیدی برق تجدیدپذیر حرکت کنند.

 

کارشناس انرژی توضیح داد: در این صورت بانک با سرمایه گذاری مردم در طرح های تولید انرژی تجدیدپذیر شرکت می کند و از محل درآمدزایی آن سود قابل توجهی در اختیار سپرده گذاران و تأمین کنندگان خُرد قرار می دهد؛ پس بهتر است بانک مرکزی روی تحقق این طرح ها که ازجمله اصلی ترین فلسفه های تشکیل بانک هاست تمرکز کند.

 

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *