Wp Header Logo 2931.png
آفتاب‌‌نیوز :

علاوه بر راه‌هایی که برای تقویت حافظه و سلامت مغز توصیه می‌شود، تغذیه خوب و سالم می‌تواند باعث بهبود عملکرد مغزی شود. سلول‌های مغزی برای عملکرد خوب و کارا به انواع ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها برای محافظت در برابر آسیب‌ها و استرس اکسیداتیو نیاز دارند. در ادامه به تعدادی از مواد غذایی موثر در تقویت حافظه اشاره می‌کنیم:

نان‌های سبوس‌دار: غلات کامل مانند گندم، جو و ارزن کربوهیدرات سالم هستند که به خاطر هضم ساده و تبدیل آن به گلوکز جزو خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. غلات کامل سرشار از ویتامین B، سلنیوم و فیبر محلول است که فیبر محلول می‌تواند سطح کلسترول خون را تنظیم کرده و باعث جلوگیری از بیماری‌های قلبی عروقی، آسیب‌های مغزی و سکته‌ی مغزی می‌شود.

ماهی چرب: ماهی‌های چرب مانند قزل‌آلا، تن، شاه ماهی و ساردین سرشار از اسید‌های چرب ضروری است. شاید مهم‌ترین آنها که به عنوان خوراکی‌های مفید برای مغز شناخته شده اسید چرب امگا ۳ باشد که برای عملکرد مغز و سیستم عصبی ضروری است. به‌علاوه اسید چرب امگا ۳ نقشی حیاتی در رفتار و شناخت دارد و کمبود آن با افسردگی، اختلال در تمرکز و خواندن همراه است.

توت‌های غنی از آنتی‌اکسیدان: یکی از خوراکی‌های مفید برای مغز بلوبری‌ها و انوان توت‌ها است که سرشار از آنتی‌اکسیدان بوده و رگ‌های خونی و مغز را از اکسیداتیو ایجاد شده در اثر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از این آنتی‌اکسیدان‌ها ویتامین E است که با مشکلات شناختی مربوط به بالا رفتن سن مبارزه می‌کند.

آجیل‌ها و دانه‌ها: بسیاری از آجیل‌ها منبع مناسبی از پروتئین، مواد معدنی، ویتامین E، اسید چرب امگا ۳ و مقداری آمینواسید ضروری است و به دلیل اینکه منابع خوبی از ویتامین B و فولیک اسید به شمار می‌رود، از خوراکی‌های مفید برای مغز محسوب می‌شود. فولیک اسید برای حفظ حافظه و تمرکز برای مغز ضروری است.

ویتامین B-۱۲ با عملکرد بهتر مغز در ارتباط است و کمبود آن باعث بیماری‌هایی مانند آلزایمر می‌شود.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *