پزشکان سرویس بهداشت ملی بریتانیا (NHS) دریافتند که بوی بد دهان ممکن است نشانه جهش در ژن SELENBP ۱، ژنی که باعث بوی بد دهان میشود، باشد که با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است.
بوی بد دهان که با ایجاد برخی بیماریها همراه است، هالیتوزیس نامیده میشود. این علامتی است که ممکن است نشان دهنده مشکلات در دهان یا سراسر بدن باشد. بوی بد دهان ممکن است اولین نشانه سرطان حنجره باشد. علاوه بر هالیتوز یا همان بوی بد دهان، علائم هشدار دهنده این بیماری عبارتند از احساس توده در گلو، گرفتگی صدا، سرفههای مکرر، مشکل در تنفس، کاهش وزن و خستگی مزمن.
نشانگر دقیق تری از سرطان در طول آزمایش شناسایی شد. دانشمندان دریافتهاند که در بیماران مبتلا به هالیتوز سطوح متانتیول و دی متیل سولفید (ترکیبات گوگردی که باعث ایجاد بوی بد دهان میشوند) در هوای بازدم افزایش یافته است. مشخص شد که این ترکیبات با یک جهش در ژن ایجاد کننده بوی بد دهان SELENBP ۱ که مسئول سرکوب رشد تومور است، مرتبط هستند. اختلال در عملکرد این ژن میتواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.
بوی بد دهان یکی از نشانههای سرطان زبان هم میتواند باشد. این بو با مسواک زدن دندان و زبان از بین نمیرود و ممکن است در شرایط خطرناک در دهان مزه خون احساس شود.
در صورتی که بیمار در مرحله پیشرفته سرطان باشد، ممکن است بوی بد دهان روز به روز شدیدتر شود. این بوی بد دهان ناشی از وجود تومور در زبان بیمار و اضافه شدن عفونتهای باکتریایی است که باعث بد بو شدن نفس بیمار میشود. باکتریها در قسمتهای نابود شده بافت زبان قرار گرفته و بوی بد دهان را ایجاد میکنند.
در واقع این نشانهای است که مشخص میکند بیمار در مرحله پیشرفته بیماری قرار دارد و حتما باید به پزشک متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه کند.
source