Wp Header Logo 473.png

دبیر اجرای جشنواره تئاتر فجر گفت: بخش مسابقه صحنه‌ای متشکل از چند عنوان می‌شد که در کل ۲۸۱ اثر متقاضی بودند که توسط ۵ نفر بررسی شد و از این میان ۱۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد.

ارسال ۲۶۱ اثر به جشنواره تئاتر فجر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نشست رسانه‌ای چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با حضور اتابک نادری سرپرست اداره کل هنر‌های نمایشی، خیرالله تقیانی پور دبیر جشنواره، سعید نجفیان دبیر اجرایی جشنواره، مدیران بخش‌های مختلف جشنواره و خبرنگاران و اهالی رسانه، صبح امروز (شنبه ۱۵ دی) در تالار وحدت برگزار شد.

 سعید نجفیان، دبیر اجرایی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر نیز اظهار کرد: بخش مسابقه صحنه‌ای متشکل از چند عنوان می‌شد که از آذر ۱۴۰۲ تا آذر ۱۴۰۳ نمایش‌های اجرا شده را مرور کردیم. در کل ۲۸۱ اثر متقاضی بودند که توسط ۵ نفر بررسی شد و از این میان ۱۵ اثر به مرحله نهایی راه پیدا کرد.

نجفیان ادامه داد: در بخش برگزیدگان جشنواره استانی نیز ۳۴ جشنواره برگزار کردند که قرار بود تا آخر آبان تمام شود. به‌خاطر جشنواره‌های ملی زمان برخی جشنواره‌ها تغییر کرد و تا آخر آذر برگزار شد. در این بخش ۸۰ اثر معرفی شدند که در نهایت ۱۴ اثر از استان‌ها می‌توانستند در این بخش از جشنواره شرکت کنند.

دبیر اجرایی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر گفت: ۶ اثر صحنه‌ای در بخش غزه معرفی می‌شود. همچنین در بخش صحنه‌ای ۳۶ اثر را در بخش مسابقه خواهیم داشت.

وی اضافه کرد: ویژگی امسال جشنواره این بود که دوستان بزرگواری مهمان ما بودند مانند آقایان صادقی، نعیمی، دژاکام، برهانی‌مرند که قرار شد کارگاه‌هایی را برگزار کنند. از جشنواره تئاتر کویر، سودای عشق، مقاومت و توانبخشان نیز در بخش صحنه‌ای خواهیم داشت.

۶ اجرای صحنه‌ای و یک اجرای آنلاین در بخش بین‌المللی

مژگان وکیلی مدیر بخش بین‌ااملل جشنواره نیز در این نشست گفت: از زمان انتشار فراخوان این جشنواره، ۲۳۱ اثر از کشور‌های گوناگون متقاضی حضور در این رویداد هنری شدند.

وی ادامه داد: بنا به صلاحدید برگزارکنندگان جشنواره، بخش بین‌الملل به صورت غیر رقابتی است و نکته قابل توجه این است که هنرمندانی از ۴۵ کشور مانند روسیه، نروژ، سوئد، کانادا، کشور‌های آفریقایی و… در این فراخوان شرکت کردند.

مدیر بخش بین‌الملل جشنواره تئاتر فجر ادامه داد: تعداد ۲۰ اثر از میان آثار ارسالی برای بازبینی نهایی و حضور در جشنواره انتخاب شدند که در نهایت از میان آنها ۶ اثر برای اجرای صحنه‌ای و ۱ اثر به صورت اجرای آنلاین انتخاب شدند.

همچنین در بخش برگزاری وکارگاه هایی با حضور اساتید بین‌الملل اعلام می‌کنم که ۱۵ استاد برای برگزاری ورکشاپ در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر از کشور‌هایی مانند کانادا، فرانسه، افریقا، تونس، هند و… درخواست‌های خود را ثبت کردند درنهایت با بررسی کیفیت موضوعات اعلام شده، یک ورکشاپ با عنوان «کاوش در تئاتر معاصر» و با حضور استادی از کشور هند به مدت سه روز در زمان جشنواره برگزار می‌شود.

برگزاری بخش عکس و پوستر جشنواره 

مهدی آشنا مدیر بخش‌های عکس و پوستر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بیان کرد: این دو بخش ۲ سال است که برگزار نشده و در فراخوان این بخش سه ساله برگزار می‌شود. هیات داوران بخش پوستر متشکل از ابراهیم حقیقی، جواد آتشباری و بهراد جوانخت بود. شکوفه هاشمیان، سارا ساسانی و سیامک زمردی مطلق نیز داوری بخش عکس را برعهده داشتند.

وی ادامه داد: ۱۰۰۰ اثر به دبیرخانه در بخش عکس رسید و با توجه به بضاعت دبیرخانه در نهایت ۸۹ اثر به بخش نهایی راه یافت. ۱۲۰ پوستر هم به دبیرخانه رسید که ۴۹ اثر به بخش رقابتی رسید. این دوره با استقبال ویژه عکاسان مواجه شد. کتاب این دو بخش چاپ خواهد شد و نمایشگاه نیز برگزار می‌شود.

آشنا اضافه کرد: گستردگی استانی در پذیرش آثار خیلی مهم بود و از جا‌هایی اثر دریافت کردیم که نام آنها به گوش من نخورده بود. تمرکز زدایی از اهداف ما بود که محقق شد. احتمالا نمایشگاهی در یک کشور آمریکای جنوبی خواهیم داشت و به همان نسبت با عکاسان و گرافیست‌های آن کشور ارتباط می‌گیریم. اگر بتوان نمایشگاه پوستر و عکس را گردشی برگزار کرد اتفاق خوبی است. امیدوارم تئاتر روز‌های بهتری را تجربه کند.

مشارکت بیش از ۱۰ تماشاخانه خصوصی

در ادامه این نشست رسانه‌ای داود نامور مدیر بخش به‌علاوه فجر اظهار کرد: سال ۹۶ این بخش به گونه‌ای در فهرست جشنواره بود، سال‌های ۹۷ و ۹۸ نیز برگزار شد، اما بعد از ۵ سال این بخش موفق نبود. با پیشنهاد به آقایان تقیانی‌پور و نجفیان، مقرر شد این بخش رقابتی شود که این باعث انگیزه سالن‌های خصوصی می‌شود.

وی ادامه داد: اجرا‌ها را در اختیار مدیران تماشاخانه خصوصی گذاشتیم و هر مدیر یک تا ۳ نمایش برتر را معرفی کردند. بیش از ۱۰ تماشاخانه خصوصی در این بخش مشارکت دارند. حتی اجرا‌های خصوصی که مایل نبودند در این بخش شرکت کنند دعوت شدند و در سالن دیگری میزبانی کردیم. ۲۲ گروه متقاضی هستند، جدول اجرا و داوران به زودی اعلام می‌شود و در مجموع ۳ نمایش برتر انتخاب خواهند شد.

نامور افزود: در این بخش انتخاب جزیی مثل انتخاب بازیگر و… نداریم و سه اثر برتر را معرفی می‌کنیم. مقرر شده یک تماشاخانه خصوصی برتر هم داشته باشیم و امیدوارم کمک هزینه‌ای به سالن‌ها و گروه‌ها داشته باشیم.

۳۰ اثر از ۲۱ شهر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی

داریوش نصیری مدیر بخش مسابقه تئاتر خیابانی عنوان کرد: طبق اعلام رسمی فراخوان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی، ۱۶۷ اثر از ۶۶ شهر ایران متقاضی حضور در این دوره از جشنواره بودند که از میان آنها ۳۳ اثر با کارگردان خانم و کارگردانی ۱۰۴ اثر بر عهده آقایان بوده است.

در نهایت باید بگویم از میان آثار ارسالی، در این دوره از جشنواره میزبان ۳۰ اثر از ۲۱ شهر در بخش نمایش‌های بیرونی و خیابانی هستیم که تهران با ۵ اثر انتخاب، خوزستان ۴ اثر و هرمزگان و اصفهان هرکدام با ۳ اثر شهر‌هایی هستند که بیشترین تعداد آثار را در این بخش جشنواره دارند.

او افزود: تنوع و گستردگی بسیاری در میان آثار انتخابی این دوره جشنواره وجود دارد و باید بگویم نکته قابل توجه نیز حضور کارگردان‌های خانم در یک سوم آثار انتخابی است. همچنین موضوعاتی که در بخش بیرونی و خیابانی جشنواره اجرا خواهند شد، موضوعاتی مانند نمایش‌های ایرانی، سردار سلیمانی، غزه و فلسطین، محیط زیست، شهدای غواص، ستایش زندگی، فضای مجازی و… هستند که در کنار آثار تراژیک، آثار کمدی نیز حضور دارند که مکان‌های اجرا نیز به زودی اعلام می‌شود.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *