به گزارش «راهبرد معاصر»؛ رئیس صندوق توسعه ملی با بیان اینکه این صندوق وارد پروژههای نهضت ملی مسکن نمیشود، گفت: ۱۷۴ میلیارد دلار مجموع منابع صندوق توسعه ملی از ابتدای تأسیس است که برای تولید برق وام میدهد و در سه سال گذشته جریان ورودی جدید نفت به صندوق نداشته است.
وی افزود: تأمین مالی طرحهای نیروگاهی تجدیدپذیر و پنلهای خورشیدی ازجمله محل های هزینه کرد صندوق است. منظور از مشارکت صندوق در حوزه نفت و گاز، پتروشیمی و آبرسانی به فلات مرکزی بنگاهداری نیست. ما با ورود صندوق توسعه به بنگاهداری مخالفیم.
صندوق های بازنشستگی و توسعه ملی سرمایه های مردم و آیندگان کشور هستند و هرگونه دست درازی به این صندوق ها غلط است
علیاکبر لبافی، معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه سرمایه صندوق توسعه ملی نباید خرج هزینه کردهای جاری کشور شود، به «راهبرد معاصر» گفت: اظهارات رئیس صندوق توسعه ملی در مخالفت با برداشت های مکرر غیرضروری از این صندوق بسیار درست است. قرار نیست هزینه ناکارآمدی و سوء مدیریت مدیران صنایع و کارخانه ها با برداشت از صندوق توسعه ملی یا سایر صندوق های کشور که ربطی به این موضوعات ندارد، تأمین شود.
وی افزود: صندوق های بازنشستگی و توسعه ملی سرمایه های مردم و آیندگان کشور هستند و هرگونه دست درازی به این صندوق ها غلط است. سرمایه ای که قرار است در صندوق توسعه ملی جمع شود، متعلق به نسلهای آینده برای استفاده در بحران ها و چالش های ناگهانی مانند وقوع زلزله است.
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی عنوان کرد: صندوق توسعه ملی برای آینده نگری و امانتی است که بخشی از درآمد نفتی متعلق به مردم را حفظ می کند. سرمایه آیندگان باید صرف امورات توسعه ای و زیرساخت هایی شود که زمینه ساز اعتلای ایران است و نباید صرف جبران ناکارآمدی ساختار اداری و محلی برای رفت و آمد مدیران و قرض گرفتن هایی شود که پرداخت و بازگشتی به صندوق توسعه ملی نداشته باشد.
لبافی گفت: هنر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عنوان این وزارتخانه نهفته است، یعنی وظیفه دارد سرمایههای کوچک را جمع، ایرانیان داخل یا خارج از کشور را برای سرمایه گذاری در پروژههای تعاونی بزرگ دعوت کند تا کسب و کارهای جدید ایجاد، اختلافات کاری رفع، مناسبات حوزه کسب و کار به بهترین شکل ممکن تنظیم شود و تولید گسترش بیابد.
وی افزود: وقتی این موارد محقق شوند، یعنی دولت رفاه آفرین شده است. در صورتی که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وظیفه خود را به درستی انجام دهد، سرمایه های مردم را به میدان بیاورد و در هلدینگ های دارای مزیت و ارزآور و ثروت زا سرمایه گذاری کند؛ علاوه بر اینکه اشتغالزایی بزرگی در کشور ایجاد می شود، در حوزه روابط کاری رفاه اجتماعی شکل می گیرد.
لبافی معتقد است: به دلیل توجه نکردن به این موضوعات است که از صندوق های سرمایه ای برای حمایت از شرکت های بزرگی مانند پتروشیمی و ذوب آهن استفاده می شود، در حالی که نباید به صندوق های مالی که حق مردم و آیندگان است، دست درازی شود.
معاون اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: وقتی شایسته سالاری نباشد، نتیجه ای جز ناکارآمدی به دنبال ندارد. وقتی مدیران ارشد نمی توانند هیئت مدیره را بازخواست کنند، بهره وری از بین می رود و درآمدهای لازم ایجاد نمی شود؛ لذا چاره ای جز رفتن به سراغ این صندوقها و قرض گرفتن برای سرپا ماندن ندارند.
وی تصریح کرد: آیندگان از نفت و گازی که می فروشیم سهم دارند، لذا طبق قانون این ثروت ها باید در صندوق توسعه ملی بماند و صرف تأمین هزینه امورات جاری کشور نشود.
source