بازار؛ گروه بین الملل: بازار ارزهای دیجیتال از روز سه شنبه دچار ریزش شدید شده و قیمت هر بیت کوین صبح روز چهارشنبه به زیر ۹۵ هزار دلار رسیده است. مهمتر اینکه بیت کوین به عنوان بزرگترین ارز بازار، اکنون حمایت مهم خود روی ۹۶ هزار دلار را از دست داده و دیگر آلتکوین های مهم بازار همچون اتریوم، ریپل، سولانا و دوج کوین نیز همگی دچار ریزش های شدید شده اند. اما سوال اینجاست که دلیل این ریزش سنکین در بازار ارزهای دیجیتال چه بود؟
ریزش سنگین بازارهای مالی در آستانه انتشار آمار اشتغال در آمریکا
مهمترین دلیل ریزش بازار، قرارگرفتن در آستانه انتشار آمار اشتغالزایی در بخش غیرکشاورزی آمریکا بوده که می توان گفت تمامی معاملات هفته جاری را تحت تاثیر خود قرار داده است. دیگر بازارهای سرمایه از جمله بازار طلا نیز طی هفته جاری درگیر نوعی رکود نسبی و کاهش دامنه نوسان قیمت شده اند که همگی ریشه در جلسه مهم کمیته بازار آزاد فدرال و آمارهای کلیدی از آخرین وضعیت اقتصاد این کشور دارد.
بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال اغلب در محیطی با نرخ بهره بالا با مشکل مواجه می شوند زیرا سرمایه گذاران به دنبال بازدهی ایمن تر و پایدارتر از دارایی های سنتی مانند اوراق قرضه هستند.
اگر اعداد و ارقام ارائه شده در بخش دستمزدهای بخش غیرکشاورزی قدرتمند باشند، می توان پیش بینی کرد که خیال فدرال رزرو تا حدی آسوده تر شده و می تواند نرخ بهره بانکی را با سرعت کمتری کاهش دهد. هرچند بالا بودن نرخ رشد دستمزدهای بخش غیر کشاورزی نیز که قرار است امروز منتشر شود، نشانگر ادامه روند صعودی تورم بوده که دست فدرال رزرو را برای حفظ رقم فعلی بهره بانکی بازتر خواهد گذاشت. توجه داشته باشیم که نرخ بالای بهره بانکی به زیان دارایی های پرریسک به ویژه ارزهای دیجیتال تمام خواهد شد که ریزش اخیر قیمت بیت کوین نیز ریشه در همین موضوع دارد.
انتشار صورتجلسه کمیته بازار آزاد فدرال
انتظار می رود انتشار صورتجلسه کمیته بازار آزاد فدرال، شفافیت بیشتری در مورد موضع فدرال رزرو برای نرخ بهره و تورم ارائه کند. اگر مفاد صورتجلسه نشان دهد که فدرال رزرو به سمت اقدامات سختگیرانه بیشتر تمایل دارد، می تواند شاخص احساسات سرمایه گذاران در بازار ارزهای دیجیتال را کاهش دهد. بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال اغلب در محیطی با نرخ بهره بالا با مشکل مواجه می شوند زیرا سرمایه گذاران به دنبال بازدهی ایمن تر و پایدارتر از دارایی های سنتی مانند اوراق قرضه هستند. پس این مورد نیز یکی از دیگر دلایل مهم ریزش قیمت بیت کوین طی شبانه روز گذشته محسوب می شود.
لیکویید شدن موقعیت های معاملاتی و تاثیر منفی آن بر قیمت
موضوع لیکویید شدن موقعیت های معاملاتی البته مساله تازه ای نبوده و هر زمان با این وضعیت مواجه می شویم، فضای ناشی از ترس بر بازار حکمفرما شده و منجر به ریزش بعضا سنگین قیمت ها خواهد شد. بنا بر گزارش کوین گلس، طی شبانه روز گذشته، حدود ۵۵۸ میلیون دلار موقعیت معاملاتی لانگ در بازار ارزهای دیجیتال لیکوئید شده و ضرر آن به جیب سرمایه گذاران وارد شد. بیت کوین به تنهایی حدود ۱۰۰ میلیون دلار از این ضرر سنگین را به خود تخصیص داده است. ادامه این روند می تواند ترس شدید و در نتیجه، ریزش قیمت سنگین را بر بازار تحمیل نماید.
از سوی دیگر، اگر قیمت بیت کوین به حدود ۹۸۶۰۰ دلار برسد، می تواند باعث لیکویید شدن ۳۵ میلیون دلار بیشتر در موقعیت های معاملاتی شود. افزایش بیشتر قیمت به بالای ۱۰۳,۳۰۰ دلار می تواند منجر به بیش از ۶۶ میلیون دلار لیکوئید شدن گردد که نشان دهنده سطح بالای عدم اطمینان و نوسانات در بازار است. در شرایط فعلی، معامله گران یا نسبت به چشم انداز کوتاه مدت بدبین هستند یا در مورد توانایی بیت کوین برای حفظ پیشرفت های اخیر قیمت نامطمئن هستند که این حالت به ضرر بیت کوین و احساسات بازار آن است.
source