فردای اقتصاد: با توجه به رشد قیمت پایه مولیبدن از سوی شرکت ملی مس ایران، صرفه اقتصادی تولید اکسید مولیبدن از بین رفته و امکان تولید این آلیاژ وجود ندارد.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن ایران با بیان اینکه این ماده اغلب در تولید آلیاژ ها کاربرد داشته و بیشتر محصول تولیدی نیز برای صادرات در نظر گرفته می شود اما با رشد یکباره قیمت پایه امکان خرید این محصول از سوی تولیدکنندگان وجود ندارد.
رهبرتصریح کرد: تاکنون سه هفته سولفور مولیبدن عرضه شده که متقاضیان امکان خرید این محصول را به دلیل بالا بودن قیمت پایه آن نداشتند.
وی ادامه داد: موضوع این است که با تغییر قیمت ارز از نیما به توافقی و متاسفانه با افزایش قیمت دلارصرفه اقتصادی تولید این محصول از بین رفته و اعضای انجمن قادر به تولید اقتصادی اکسید مولیبدن نیستند.
وی تاکید کرد: از ابتدای سال سولفورمولیبدن بیش از 55 درصد رشد داشته و با وجود مشکلاتی نظیر قطعی برق و گاز در فرایند تولید ، شرایط کنونی تولید و عرضه این محصول با چالش های جدی مواجه شده است.
رهبر خاطر نشان کرد: اگر چه افزایش قیمت ارز به طور مستقیم به نفع معدن داران و منابع ملی است اما متاسفانه شرکت ملی صنایع مس ایران ، به رغم پیگیری های مستمر تاکنون تغییری در فرمول محاسبه قیمت سولفور مولیبدن برای اقتصادی شدن تولید ایجاد نکرده است.
وی تصریح کرد: این وضعیت موجب شده است که شرکت ها ، به رغم نیاز به خرید ، بیش از سه هفته امکان انجام معاملات را نداشته باشند. این تعلل نه تنها مشکلات جدی برای تولیدکنندگان ایجاده کرده، بلکه باعث بیکاری حدود 5 هزار نفر نیروی کار در این حوزه شده است.
وی تاکید کرد: انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان مولیبدن در راستای حمایت از صنعت و حفظ اشتغال موجود ، پیگیر افزایش تخفیف در فرمول محاسبه قیمت سولفور مولیبدن بوده و در صورت تحقق این اصلاحات، خرید و معاملات مرتبط به سرعت انجام خواهد شد.
source