فردای اقتصاد-مدیرعامل فولاد سنگان درآخرین روز از جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران و در مراسم رونمایی از سیستم هوشمند دیسپاچینگ فولاد سنگان؛ با هدف صرفه جویی در مصرف انرژی و فاز اول رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان گفت: این شرکت با بهکارگیری فناوریهای نوین و هوشمند، در تلاش است تا علاوه بر کاهش هزینهها، ارتقای دانش فنی و بهرهوری گامی مؤثر در جهت حفظ منابع انرژی و محیطزیست بردارد و این اقدام بخشی از برنامههای ما برای حرکت به سمت صنعتی پایدار و همسو با استانداردهای جهانی است.
علی امرایی با اشاره به چالشهای ناترازی انرژی و مشکلات موجود افزود: امسال با وجود تمامی این چالشها، توانستیم با بهینهسازی و مدیریت صحیح در حوزه مصرف انرژی، ظرفیت اسمی کارخانه را محقق کنیم. این موفقیت حاصل تلاشهای همکاران و استفاده از فناوریهای نوین در شرکت است.
وی در مورد معضل ناترازی انرژی در کشور تصریح کرد: مشکل ناترازی انرژی موضوعی است که همواره مورد بحث قرار میگیرد، اما نیاز است به بهبود مدیریت و بهینهسازی مصرف توجه بیشتری شود و هم اکنون یکی از مهمترین مسایل تامین انرژی صنایع و سپس برنامهریزی و سرمایهگذاری برای حل معضل ناتراژی انرژی کشور است.
قراردادهای ۳۰۰ میلیارد تومانی با شرکتهای دانشبنیان
مدیرعامل فولاد سنگان در مراسم یاد شده تصریح کرد : این جشنواره فرصتی استثنایی برای معرفی دستاوردهای شرکتها در حوزه بومیسازی و فعالیتهای دانشبنیان است.
وی از بومیسازی به عنوان یکی از روشهای حائز اهمیت در شرایط کنونی برای دسترسی آسان و سریعتر به تکنولوژی های روز دنیا نام برد و گفت: بومیسازی قطعات و تجهیزات به نوعی نماد اعتماد و باور به توان متخصصان و مهندسین جوان کشور است که به بلوغ صنعت کشور کمک خواهد کرد.
امرایی از انعقاد قراردادهایی به ارزش ۳۰۰۰ میلیارد ریال با شرکتهای دانشبنیان خبر داد و خاطرنشان کرد: این قراردادها از خروج ۳.۵ میلیون یورو ارز جلوگیری خواهد کرد.
وی ادامه داد: با قراردادهایی که درششمین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران منعقد شد، ضمن جلوگیری از خروج ۳.۵ میلیون یورو ارز، روی افزایش تولید ما هم از نظر کیفی و هم از نظر کمی تاثیرگذار است. تا پیش از این پایلوت پلنتها از خارج کشور خریداری و در ایران نصب میشد اما اکنون پایلوت پلنت احیا مستقیم، گندلهسازی و کنسانتره را در داخل کشور داریم. این مساله موجب میشود محصولی با کیفیت را به مشتریان تحویل دهیم که در زنجیره فولاد باعث افزایش ۱۵ تا ۲۰ درصدی بهرهوری میشود.
هوش مصنوعی، راهی به سوی تحول دیجیتال در صنعت فولاد
مدیرعامل فولاد سنگان تاکید کرد: رصدخانه هوش مصنوعی فولاد سنگان به طور رسمی آغاز به کار کرده و این اقدام نشاندهنده حرکت جدی این شرکت به سوی تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم است.
وی گفت: در شرکت فولاد سنگان، به عنوان یک شرکت نوآور، از هوش مصنوعی بهصورت جدی استفاده میکنیم این فناوری به ما کمک کرده تا در حوزههایی مانند مدیریت انرژی، کنترل فرآیندهای تولید و بهینهسازی عملیات، پیشرفتهای چشمگیری داشته باشیم.
امرایی خاطرنشان کرد: یکی از اهداف مهم رصدخانه هوش مصنوعی روابط عمومی، شناسایی نیاز و دغدغه ذینفعان و به خصوص جامعه در حوزههای مختلف به خصوص مسوولیت اجتماعی است.
وی با اشاره به اهمیت شفافیت و دقت در امر اطلاعرسانی تصریح کرد: از حقوق مسلم شهروندان آگاهی از شرایط صنعت و خدمات ارایه شده است و فولاد سنگان در این راستا حرکت می کند.
مدیرعامل فولاد سنگان، دسترسی سریع و آنی به اطلاعات بازارهای مختلف جهان، اطلاعات صنعت معدن و فولاد جهان و پایش و آنالیز این اطلاعات به صورت مستمر و لحظه ای را از دیگر ویژگی های این رصدخانه برشمرد. وی ادامه داد: درپروژه یاد شده علاوه بر افزایش راندمان صنعتی، بر بهینهسازی فرآیندها، شناسایی مشتریان بالقوه و شناسایی مقاصد صادراتی نیز تمرکز خواهیم کرد.
سیستم هوشمند دیسپاچینگ فولاد سنگان؛ ۴۰ درصد صرفهجویی در مصرف انرژی
وی از راهاندازی سیستم دیسپاچینگ هوشمند توزیع آب، برق و گاز خبر داد و افزود: این پروژه میتواند تا ۴۰ درصد در مصرف انرژی صرفهجویی کند.
امرایی افزود: اجرای پروژههای نوآورانه مانند سیستم دیسپاچینگ هوشمند و پردیس صنایع معدنی دانشبنیان، نقش بسزایی در کاهش مصرف انرژی و توسعه پایدار صنعت فولاد کشور ایفا میکنند و در دورههای ناترازی انرژی به مدیریت بهینه منابع و افزایش بهرهوری کمک شایانی میکند.
به گفته وی، با راهاندازی این سیستم، در ۹ ماهه اول سال جاری موفق شدیم کل تولید سال گذشته خود را محقق کنیم که این دستاورد نشاندهنده اثربخشی برنامههای بهینهسازی و مدیریت مصرف انرژی در شرکت است.
افتتاح پردیس صنایع معدنی دانشبنیان؛ همکاری نخبگان با صنایع بزرگ فولادی
مدیرعامل فولاد سنگان خاطرنشان کرد: پردیس صنایع معدنی دانشبنیان، بخشی از برنامههای بلندمدت شرکت برای حرکت به سمت تحول دیجیتال و انقلاب صنعتی نسل چهارم است.
وی درمورد احداث پردیس صنایع معدنی دانشبنیان صنایع معدنی ایران در شرکت فولاد سنگان گفت: هدف از این پردیس، حمایت از شرکتهای فعال در حوزههای هوش مصنوعی و صنایع معدنی دانشبنیان است. از تمامی شرکتهای مرتبط دعوت کردهایم تا در این پردیس مستقر شوند و با همکاری با صنایع بزرگ، در حل مشکلات مشارکت کنند.
امرایی تصریح کرد: هم اکنون به کمک شرکت های دانشبنیان مستقر در فولاد سنگان، مطالعات و نیازهای تکنولوژیکی شرکت در راستای ارتقای بهرهوری شناسایی و پروژه های مهمی در راستای توسعه و ارتقای فناوری مبتنی بر دانش روز دنیا در دست انجام داریم.
وی افزود: استقرار این شرکتها در منطقه سنگان نه تنها به توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در صنایع معدنی کمک میکند، بلکه باعث ایجاد همکاریهای مؤثر بین صنعت و بخش دانشبنیان خواهد شد. معتقدیم که با حمایت از شرکتهای دانشبنیان و استفاده از ظرفیتهای داخلی، میتوانیم چالشهای صنعت را بهصورت ریشهای حل کنیم و به پیشرفت و توسعه پایدار دست یابیم.
مدیرعامل فولاد سنگان بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در صنعت تاکید کرد و گفت: این فناوری میتواند به کاهش مصرف انرژی، افزایش بهرهوری و ارتقای عملکرد در تمامی حوزهها منجر شود. در فولاد سنگان مصمم هستیم تا از این فناوری بهصورت حداکثری بهرهبرداری کنیم.
وی تاکید کرد: هوش مصنوعی یک ابزار قدرتمند است که اگر به درستی از آن استفاده شود، میتواند صنعت ما را به سطح جدیدی از پیشرفت و توسعه برساند و ما در فولاد سنگان مصمم هستیم تا از این فناوری بهصورت حداکثری بهرهبرداری کنیم.
مدیرعامل فولاد سنگان ابراز امیدواری کرد که این اقدامات بتواند به عنوان الگویی برای سایر صنایع کشور عمل کند و منجر به کاهش وابستگی به فناوریهای خارجی و افزایش خودکفایی در صنعت فولاد شود.
source