حسین معصومی اصل؛ استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران و فوقتخصص عفونی با بیان این که تب مالت یک بیماری مشترک بین انسان و دام است بنابراین، کنترل آن تنها در بخش انسانی کافی نیست و باید اقدامات موثری در حوزه دامپزشکی انجام شود، اظهار کرد: برای کنترل بیماری تب مالت که بیماری مشترک بین انسان و دام است ضرورت دارد تا اقداماتی شامل واکسیناسیون دامها، شناسایی و حذف دامهای آلوده و جلوگیری از ورود شیرهای غیرپاستوریزه به چرخه مصرف صورت گیرد.
وی هشدار داد: تا زمانی که کنترل جدی در بخش دامی صورت نگیرد، موارد بیماری در انسان افزایش خواهد یافت و این مسئله نیازمند پاسخگویی و برنامهریزی دقیق از سوی دامپزشکی است.
فوقتخصص عفونی با درخواست از سازمان دامپزشکی برای نظارت بر دامهای وارداتی و صادراتی تاکید کرد: این وظایف جزو مسئولیتهای ذاتی این سازمان محسوب میشوند.
معصومی اصل همچنین افزود: ورود دامهای قاچاق میتواند عامل دیگری برای گسترش بیماری باشد که مقابله با آن در حیطه وظایف نیروی انتظامی قرار دارد. این موارد نشاندهنده ضرورت همکاری بین بخشی برای کنترل و مهار تب مالت است.
وی تأکید کرد: مصرف لبنیات آلوده، بهویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلیترین راه انتقال تب مالت است.
استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تصریح کرد: نظارت بر فروشگاههای لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود.
وی شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار میگیرند، را کاملا ایمن عنوان و بیان کرد: این میزان حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت میشود.
به گزارش تسنیم، تب مالت، نوعی بیماری مشترک بین دامها و انسانهاست که از طریق مصرف محصولات دامی به انسان منتقل و سبب بروز علائمی نظیر تب و لرز، بزرگی طحال، درد ستون فقرات، خستگی و بزرگ شدن غدد لنفاوی میشود. براساس اعلام وزارت بهداشت، در سال ۱۴۰۲ تعداد ۲۱ هزار ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری نیز ۱۸ هزار نفر در کشور به تب مالت مبتلا شدهاند.
source