Wp Header Logo 1750.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

زولپیدم می‌تواند به تجمع پروتئین‌های سمی در مغز کمک کند و خطر ابتلا به بیماری‌هایی مانند آلزایمر را افزایش دهد.

به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ مطالعه جدیدی نشان داده که داروی خواب‌آور زولپیدم ممکن است سیستم طبیعی مغز که برای پاکسازی پروتئین‌های زاید از مغز طراحی شده، مختل کند.

سیستم گلیمپاتیک یک شبکه مغزی است که مسئول پاکسازی مواد زاید و پروتئین‌های سمی از مغز است. این پروتئین‌ها، از جمله تائو و آمیلوئید‌ در مغز افرادی که به آلزایمر مبتلا هستند، تجمع می‌کنند و باعث ایجاد پلاک‌ها و تکه‌های درهم‌تنیده می‌شوند. گلیمپاتیک سیستم شامل فرآیندی است که در آن مایع مغزی نخاعی و خون به پاکسازی این پروتئین‌ها از مغز کمک می‌کنند.

نوراپی‌نفرین یک ماده شیمیایی در مغز است که در پاسخ به استرس، هوشیاری و فعالیت‌های جسمی مانند “جنگ یا گریز” فعال می‌شود. این ماده شیمیایی در خواب عمیق باعث انقباض ریتمیک رگ‌های خونی می‌شود که به طور مستقل از ضربان قلب انجام می‌شود. این انقباضات باعث ایجاد پمپاژ و کمک به جریان خون می‌شوند و در نتیجه فعالیت سیستم گلیمپاتیک را فعال می‌کنند تا پروتئین‌های سمی مانند تائو* و آمیلوئید از مغز پاک شوند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که داروی خواب‌آور زولپیدم می‌تواند نوسانات نوراپی‌نفرین را سرکوب کند. این سرکوب منجر به اختلال در عملکرد سیستم گلیمپاتیک و کاهش توانایی مغز در پاکسازی پروتئین‌های سمی می‌شود. بنابراین، مصرف طولانی‌مدت زولپیدم می‌تواند به تجمع این پروتئین‌های مضر در مغز منجر شود و خطر ابتلا به بیماری‌هایی نظیر آلزایمر را افزایش دهد.

 

این تحقیق هشدار می‌دهد که مصرف طولانی‌مدت داروهای خواب‌آور مانند زولپیدم می‌تواند خطرات جدی برای سلامت مغز داشته باشد. اگر فرآیند طبیعی پاکسازی پروتئین‌ها از مغز مختل شود، این امر می‌تواند موجب افزایش احتمال ابتلا به اختلالات شناختی و بیماری‌های زوال عقل مانند آلزایمر شود.

پژوهشگران به این نتیجه رسیده‌اند که تحقیقات بیشتری باید در زمینه تأثیرات طولانی‌مدت داروهای خواب‌آور مانند زولپیدم انجام شود. این مطالعات می‌توانند به ما کمک کنند تا خطرات و عوارض مصرف مداوم این داروها را بهتر درک کنیم و راهکارهایی برای کاهش این خطرات پیدا کنیم.

این تحقیق تأکید می‌کند که داروهای خواب‌آور مانند زولپیدم می‌توانند ساختار طبیعی خواب و فرآیندهای پاکسازی مغز را مختل کنند. استفاده از این داروها باید با احتیاط انجام شود و بهتر است برای حل مشکلات خواب، از روش‌های طبیعی و غیر دارویی استفاده شود. پژوهش‌های بیشتر در این زمینه می‌تواند به درک بهتر اثرات بلندمدت این داروها بر سلامت مغز کمک کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *