گفتوگو با بهروز محبی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه:
هر سال سهم بیشتری از هزینههای درمان روی دوش مردم بار میشود. حالا به گفته وزارت بهداشت ۳۰ تا ۵۰ درصد هزینههای درمان را مردم پرداخت میکنند. این در حالی است که سهم مردم از این هزینهها باید ۱۰ درصد باشد و باقی هزینه را بیمهها پرداخت کنند.
رویداد ۲۴| ویداساویز: بهروز محبی نجمآبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به وضعیت کنونی هزینهها در حوزه درمان میگوید که «جمهوری اسلامی مکلف است» که توجه ویژهای به این حوزه داشته باشد. به گفته محبی براساس برنامه هفتم توسعه، سهم بیمار به مراتب کمتر از اعدادی است که امروز روی دوش خانوارهای برای درمان بیماری خود قرار گرفته است.
پیشقدم شدن بیمهها برای کاهش هزینههای غربالگری
محبی با اشاره به اهمیت کاهش هزینههای درمان گفت: «یکی از مباحثی که نظام جمهوری اسلامی مکلف است که به جد به آن توجه ویژهای کند، سهم بیمار در هزینههای درمان است. البته بهداشت مقدمه درمان است و باید اولویتهای ویژه به آن داده شود. متاسفانه ما در این بخش نیز مشکلات اساسی داریم و به ویژه در موضوع غربالگری دچار مشکل هستیم. بیمهها پیشقدم شدند که این غربالگری بتواند هزینههای آنها را کم کنند. اما با این همه سهم بیمار باید به حداقل برسد و براساس برنامه هفتم بیمار سهم بسیار کمتری در هزینههای درمان بیماری خود داشته باشد.»
دولت درآمدهای ارزی را در حوزه سلامت هزینه کند
نماینده سبزوار در مجلس نرخ متلاطم ارز و تورم را از جمل علتهای اصلی این وضعیت دانست. او افزود: «این مسئله یک اولویت است. متاسفانه افزایش نرخ ارز و فضای متلاطم آن اثرات نامطلوبی برای بیمهها دارد. بیمهها نیز با تاخیر هزینهها را پرداخت میکنند که بعضا به بیش از ۶ ماه تاخیر میرسد. باید تلاش کنیم سهم بیمارستان و داروخانه و همه کسانی که به افراد خدمات میدهند از بیمهها پرداخت شود.» محبی ادامه داد: «دولت و وزارت بهداشت با هر نحو ممکن کمک کنند و در تلاطمی که اتفاق افتاده بار هزینههای درمان روی دوش مردم نیافتد. قیمت طلا نیز که افزایش جهانی پیدا کرده و آوردههایی برای دولت از این محل و دیگر درآمدهای ارزی حاصل میشود که میتواند آن را در حوزه درمان هزینه کند و بار را از روی دوش مردم بردارد.»
۱۱ میلیارد دلار کالاهای اساسی و دارو افزایش مییابد؟
به گفته این عضو کمیسیون برنامه و بودجه دولت سال آینده حدود ۱۱ میلیارد دلار برای کالاهای اساسی و دارو اختصاص داده است. اما پرسش اینجاست که این مقدار ارز میتواند نیازهای بازار و مردم را برطرف کند؟ محبی در پاسخ این پرسش نیز گفت: «قطعا در آینده اگر نیاز باشد مثل دورههای قبل مجلس ورود میکند و دولت نیز کمک میکند تا از راههای مختلفی که بتوانیم ارزآوری داشته باشیم ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و دارو تامین شود. تلاش میکنیم تا هیچ مشکلی برای مردم پیش نیاید.»
source