یک بررسی کوچک جدید نشان میدهد که بیماری لثه ممکن است عملکرد مغز را مختل کند و به طور بالقوه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش دهد.
پژوهشگران به سرپرستی شیاهو لی، دانشیار رادیولوژی در اولین بیمارستان وابسته به دانشگاه پزشکی آنهویی در شهر هفئی چین، در پایان این مطالعه اعلام کردند: «این تفاوتها نشان میدهند که پریودنتیت (التهاب و عفونت بافتهای اطراف دندانی) ممکن است بر عملکرد مغز حتی در افراد که دارای توانایی شناختی طبیعی هستند، تاثیر منفی بگذارد.»
علاوه بر این، این پژوهشگران در گزارش خود که اخیراً در مجله پریودنتولوژی منتشر شده است، مینویسند: علاوه بر این، نتایج نشان میدهد که پریودنتیت ممکن است یک عامل خطرساز بالقوه برای آسیب مغزی باشد و یک هدف درمانی جدید برای پیشگیری اولیه از بیماری آلزایمر ارائه میدهد.
برای این مطالعه این پژوهشگران سلامت دهان و فعالیت مغز ۵۱ نفر را مورد بررسی قرار دادند، از جمله ۱۱ نفر با لثه سالم، ۱۴ نفر با بیماری خفیف لثه و ۲۶ نفر با بیماری لثه متوسط تا شدید.
به گفته محققان، افراد مبتلا به بیماری لثه متوسط تا شدید تغییراتی را در ارتباطات بین و درون مناطق مختلف مغز نشان دادند. به طور کلی، بیماری لثه با اختلال در عملکرد شبکهای در مغز مرتبط بود.
چطور التهاب لثه بر مغز تاثیر میگذارد
این پژوهشگران اعلام کردند تا جایی که ما میدانیم بررسی حاضر اولین بررسی است که تغییرات عملکرد مغز را در افراد مسن با توانایی شناختی طبیعی با میزانهای گوناگون شدت پریودنتیت یا بیماریهای بافتهای اطراف دندانی از دیدگاه شبکههای مغزی مقایسه میکند. این تغییرات ممکن است ناشی از التهاب مغز منشأ گرفته از عفونت لثه باشد.
به گفته محققان، باکتریهای لثههای بیمار میتوانند به بافتهای مغز حمله و پاسخ ایمنی را تحریک کنند. بررسیهای قبلی هم میزانهای بالاتری از رسوبات بتا آمیلوئید – یکی از علائم آلزایمر – را در مغز افراد مبتلا به بیماری لثه نشان دادهاند.
به تاکید این پژوهشگران این یافتهها نه تنها درک ما را از پریودنتیت بیشتر میکنند، ممکن است به رویکردهای جدیدی را برای پیشگیری و درمان اشکال زودرس بیماری آلزایمر کمک کند. حاضر پیامدهای مهمی برای بهبود نه تنها سلامت دهان، بلکه سلامت عصبی در سراسر جهان دارد.
source