Wp Header Logo 2199.png
آفتاب‌‌نیوز :

محققان تصاویر مغز بیش از ۱۰هزار بزرگسال را بررسی کردند، سپس تغییرات پروتئین خون را در نیمی از آنها ردیابی کردند تا به دنبال «شکاف سن مغز» (BAG) باشند که نشانه پیری شناختی است.

یافته‌های آنها که در مجله مشهور نیچر منتشر شده است، نشان می‌دهد که اکثر افراد در سه سن ۵۷، ۷۰ و ۷۸، اوج پیری مغز را تجربه می‌کنند ولی این شرایط برای افراد متفاوت است. محققان اعتقاد دارند مغز می‌تواند نسبت به سایر اندام‌های بدن زوال کندتری داشته باشد و به عبارتی پیر‌هایی را پیدا می‌کنید که روحیه جوان‌تری دارند.

اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کاهش خطر زوال ذهنی خود انجام دهید که محققان از آنها با عنوان پاکسازی سموم از مغز یاد می‌کنند:

مقدار زیادی پروتئین و سبزیجات برگدار بخورید

خوردن پروتئین کافی، مانند ماهی چرب یا ساردین، می‌تواند حافظه را تقویت کرده و از زوال شناختی محافظت کند. آجیل، لوبیا، غلات کامل و ماست نیز منابع عالی پروتئین هستند.

سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ حاوی مواد مغذی مهمی مانند آهن و منیزیم هستند که برای سلامت مغز ضروری هستند.

حرکت کنید

هیپوکامپ و قشر جلوی مغز هر دو با افزایش سن بدتر می‌شوند، اما حرکت منظم می‌تواند رشد نورون‌ها را تقویت کرده و حافظه را بهبود بخشد.

دوستان خود را ببینید

تنهایی مزمن به طرق مختلف بر سلامت جسمانی شما تأثیر می‌گذارد، از جمله عملکرد قلب و سیستم ایمنی. همچنین می‌تواند بر حافظه شما تأثیر بگذارد، حتی به زوال شناختی و زوال عقل کمک کند.

پیوستن به گروه‌ها راه بسیار خوبی برای پیدا کردن دوستان جدید حتی در دهه ۷۰ زندگی است. همچنین خوب است که به دنبال روابط عمیق‌تر باشید تا از احساس تنهایی در جمع جلوگیری کنید.

به اندازه کافی بخوابید

خواب با کیفیت برای سلامت مغز بسیار مهم است. خواب عمیق که در آن فرکانس امواج مغزی شما کند می‌شود، مسئول پاکسازی سموم از مغز شما است. کمتر از یک چهارم چرخه خواب شما را تشکیل می‌دهد، بنابراین باید هر شب بین ۵۵ تا ۹۷ دقیقه خواب عمیق داشته باشید.

خودتان را به چالش بکشید

به گفته جیسون شپرد، استادیار عصب‌بیولوژی در دانشگاه یوتا، آزمایش چیز‌های جدید مغز را سالم نگه می‌دارد که می‌تواند شامل مسافرت یا مشغول شدن به سرگرمی‌های جدید باشد.

او می‌گوید: من فکر می‌کنم بسیاری از ما وارد روال‌ها و عادت‌هایی می‌شویم که هر روز همان کار‌های قدیمی را انجام می‌دهیم. اما یادگیری چیز‌های جدید به انعطاف پذیری مغز کمک می‌کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *