Wp Header Logo 2301.png

به گزارش بازار از توانیر، معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در نشست گذر از اوج بار تابستان ۱۴۰۴ که با شرکت‌های توزیع برق کشور برگزار شد، با اشاره به مشروط شدن واگذاری انشعاب برق متقاضیان خانگی و تجاری به نصب پنل‌های خورشیدی پشت بامی، از این اقدام به عنوان یک گام بزرگ یاد کرد که مستلزم اجرای درست و موثر دستورالعمل و تسری آن به کل فرایندهای واگذاری انشعاب برق در کشور است.

محسن ذبیحی تسلط کامل مدیران ذی ربط شرکتهای توزیع بر دستورالعمل و فرایند انجام کار همچنین توجیه مقامات استانی، مسئولان فنی استانداری، سازمان بازرسی و سازمان نظام مهندسی و برگزاری جلسات آموزشی برای طراحان و ناظران حوزه برق و حوزه ساختمان را حائز اهمیت دانست و خواستار آن شد که جدول مقایسه‌ای از هزینه‌های انجام کار در مقایسه با ارزش ساختمان تهیه و در اختیار شرکتهای توزیع برق قرار گیرد.

وی با تاکید بر لزوم اطلاع رسانی و روشنگری در این خصوص، کاربرد این دستورالعمل را بیشتر متوجه کلانشهرها عنوان کرد که از ابتدای سال آینده اجرایی می شود.

مطابق دستورالعمل فنی نصب این سامانه‌ها از سوی ساتبا که مختص مشترکان محدود به ۲ برابر ظرفیت انتخاب تا سقف ۲۰۰ کیلووات عنوان شده، ساختمانهای تجاری و خانگی باید پنلهای بامی را نصب و به شبکه توزیع متصل کنند و در قالب انعقاد قرارداد خرید تضمینی برق با وزارت نیرو از مزایا و منافع اقتصادی قابل توجه و مستمر آن بهره مند شوند.

این دستورالعمل همه ساختمانهای تجاری و خانگی دارای ۴ طبقه و بیشتر یا با مجموع زیربنای طبقات بیش از هزار متر مربع، که متقاضی انشعاب برق هستند را ملزم به نصب پنلهای خورشیدی روی پشت بام یا محوطه و پارکینگ می‌سازد و حداقل توان نامی سامانه ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ کیلووات در نظر گرفته شده است.

ذبیحی با اشاره به ابلاغ افزایش اختیارات شرکتهای توزیع برق برای عقد قرارداد با متقاضیان از ۲۰۰ کیلووات به یک مگاوات، از پذیرش افزایش این ظرفیت به ۵ مگاوات خبر داد که به شکل پایلوت در ۵ شرکت توزیع با هماهنگی ساتبا جرا و در ادامه به سایر شرکتها تعمیم داده خواهد شد.

وی پیگیری ۲ فاز دیگر این طرح از سوی ساتبا را خاطر نشان ساخت که شامل احداث ۵۰۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی از سوی سرمایه گذاران خصوصی و احداث ۱۵۰۰ مگاوات دیگر نیز توسط ساتبا از طریق سایر سرمایه‌گذاران در حال نهایی شدن است و انتظار می‌رود در مجموع فرایند اجرایی ۳ هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی تا پایان امسال رقم بخورد.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *