Wp Header Logo 2573.png
آفتاب‌‌نیوز :

مسعود غیاثیان متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با بیان اینکه که سردرد‌های میگرنی علی‌رغم تشدید توسط استرس و اضطراب، جزو سردرد‌های خطرناک محسوب نمی‌شوند و شیوع آنها نسبت به گذشته تغییر خاصی نداشته است، گفت: افزایش استرس در جوامع امروزی باعث شده عوامل تشدیدکننده این بیماری گسترش یابند.

 وی افزود: علت اصلی میگرن هنوز به طور قطعی مشخص نیست، اما این بیماری به‌عنوان یک اختلال عروقی شناخته می‌شود که به دلیل انبساط عروق داخل مغز و انقباض عروق بیرونی و عدم تعادل بین آنها ایجاد می‌شود.
 
 متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه میگرن بیشتر در زنان مشاهده می‌شود، گفت: در برخی جوامع، از هر چهار زن یک نفر به میگرن مبتلاست، درحالی‌که در برخی جوامع این آمار در مردان یک نفر از هر ده نفر است.

 غیاثیان با بیان اینکه سن شیوع این بیماری معمولاً از دوران نوجوانی ۱۳ تا ۱۹ سالگی آغاز می‌شود، اذعان کرد: در ۹۰ درصد موارد، سابقه خانوادگی نقش مهمی در بروز میگرن دارد.

 وی عنوان کرد: سردرد‌های ضربان‌دار مشخصه اصلی این بیماری هستند که اغلب با تهوع و استفراغ همراه‌اند.

متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره ارتباط میگرن با عادت ماهیانه در زنان توضیح داد: تغییرات هورمونی در دوران عادت ماهیانه باعث افزایش سردرد‌های میگرنی در این دوره می‌شود، این درد‌ها ممکن است قبل یا در حین عادت ماهیانه رخ دهند و شدت بیشتری پیدا کنند.

 غیاثیان تأکید کرد: گرسنگی، نور مستقیم خورشید، گرمای شدید، سرمای زیاد، و مصرف بیش از حد کافئین، ادویه‌جات و مواد ترش یا داغ می‌توانند میگرن را تشدید کنند.

وی افزود: درمان سردرد‌های میگرنی معمولاً بین ۴ تا ۷۲ ساعت طول می‌کشد و ۹۹ درصد موارد به درمان پاسخ می‌دهند.

متخصص مغز و اعصاب و عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مصرف دارو‌های ضد میگرن حتماً باید تحت‌نظر پزشک انجام شود و از درمان‌های خودسرانه باید اجتناب کرد، عنوان کرد: داشتن خواب منظم، فعالیت بدنی، پرهیز از مصرف دخانیات، کاهش مصرف ادویه‌جات، و کنترل استرس و اضطراب می‌تواند در پیشگیری از بروز میگرن مؤثر باشد.

بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند، نباید گرسنه بمانند

غیاثیان تأکید کرد: بیمارانی که به میگرن مبتلا هستند، نباید گرسنه بمانند و باید از قرارگرفتن در شرایط محیطی نامناسب مانند آفتاب مستقیم یا دمای شدید پرهیز کنند.

وی در پایان با اشاره به نوع نادر و خاصی از میگرن که ممکن است با سکته مغزی در ارتباط باشد، هشدار داد: درمان‌نشدن میگرن در مراحل اولیه می‌تواند منجر به مزمن شدن بیماری و پیچیدگی درمان شود و حتی ممکن است بیمار نیاز به بستری و درمان‌های تزریقی پیدا کند.

 وی خاطرنشان کرد: رعایت موارد پیشگیرانه و کنترل عوامل تشدیدکننده می‌تواند به میزان قابل‌توجهی از بروز و شدت میگرن جلوگیری کند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *