به گزارش همشهری آنلاین احمد آقایی دیرروز، هجدهم فروردین ۱۴۰۴ در حایشه بازدید از سد شهربیجار رشت، گفت: چهار و نیم هکتار از زمینهای ملی در محدوده سد قرار دارد و لازم است برای حفظ شرایط بهداشتی آب آشامیدنی، آزادسازی شود.
وی با اشاره به اینکه این سد آب آشامیدنی ۱۳ شهر و ۲۲۰ روستای استان را تامین میکند گفت: ادارهکل حفاظت محیط زیست گیلان برای قطع درختانی که در مسیر سد قرار دارند، موافقت کرده و به زودی این موانع از میان برداشته خواهد شد.
بازرسکل گیلان تصریح کرد: آب ذخیره شده در پشت سد آیتالله بهجت(ره) شهربیجار بسیار با کیفیت بوده و به جهت انتقال آب با کیفیت این سد به تصفیهخانه باید حدود ۵.۴ هکتار از مسیر خط انتقال که اکنون سر باز است، لولهگذاری شود تا آب به صورت بهداشتی و با کیفیت به تصفیهخانه و سپس به دست مصرفکننده برسد.
آقایی ضمن تاکید بر تعیین تکلیف خانوارهایی که هنوز در بالادست این سد سکونت دارند، افزود: با هماهنگی مدیران ارشد شهرستان و مدیران آب منطقهای و منابع طبیعی، در اسرع وقت این خانوارها نیز تعیین تکلیف شده و باید از محدوده سد خارج شوند.
وی در ادامه بازدید از مسیر منتهی به محدوده سد آیتالله بهجت(ره) شهربیجار رشت از ساخت و سازهای غیرمجاز که اغلب توسط افراد غیربومی و در بستر رودخانه صورت پذیرفته نیز انتقاد کرد و یادآور شد: با هماهنگی دادستان شهرستان و در نزدیکترین زمان ممکن نسبت به پاکسازی و تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز بستر رودخانه اقدام قانونی صورت خواهد پذیرفت.
سد شهربیجار روی یکی از سرشاخههای رودخانه سفیدرود به نام رودخانه شهربیجار در پایین محل تقاطع دو شاخه زیلکی و دوآبان ساخته شده که به فاصله هشت کیلومتری شمال شرق امامزاده هاشم قرار دارد و در بارشهای اخیر مخزن آب آن سرریز شده است.
این سد با مخزن ۳۴۰ هکتاری و ذخیره بیش از ۱۱۰ میلیون مترمکعبی آب، علاوه بر تامین آب آشامیدنی، با دو نیروگاه ۶ مگاواتی برق نیز تولید میکند.
source