مهرداد لاهوتی، نماینده مردم لنگرود و نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» پیرامون بررسی برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای کاهش و کنترل تورم و همچنین رشد اقتصادی پیشبینیشده در برنامه هفتم بیان داشت: درسال جاری که سال سرمایهگذاری برای تولید نیز میباشد، میبایست به چندنکته توجه جدی بداریم. نخست این است که سهم دولت از اقتصاد را میبایست کاهش دهیم. متأسفانه در شرایطحال حاضر حدود ۷۰ الی ۸۰ درصد از اقتصادکشور دولتی است و بخش خصوصی علیرغم اهمیت حضور اما سهم ۲۰ درصدی و ناچیزی دارد. بخش خصوصی میبایست به عنوان عامل اقتصادی مهم در کشور حضور جدی بدارد تا از ظرفیت این بخش به خوبی بهره کسب گردد و از ظرفیتها و سرمایههای این حوزه در مسیر بهبود تولید استفاده شود.
وی افزود: بخش خصوصی قادر است که کشور را در مسیر رشد اقتصادی قابل قبول قرار دهد. مطابق با قوانین برنامه باید به رشد اقتصادی۸ درصدی دست پیدا کنیم؛ از این میزان ۵/۲ درصد سرمایهگذاری است و ۲/۸ از طریق بهرهوری است. بنابراین میبایست به یکایک این عوامل توجه جدی بداریم و بکوشیم تا با کمک بخش خصوصی این مهم را عملیاتی سازیم چراکه تنها با حضور دولت و اقتصاد دولتی نمیتوان این مهم را مقرر ساخت.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بخش خصوصی اکنون به موجب سهم بالای دولت در اقتصاد، قدرت رقابت کافی را ندارد. به همین موجب دولت میبایست نقش خود را کاهش و به بخش خصوصی اجازه حضور دوچندان بدهد.
او همچنین خاطرنشان کرد: گام دیگر در برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای کاهش و کنترل تورم و همچنین رشد اقتصادی، جمعآوری سرمایههای خرد است. در این مسیر نقش تعاونیها نیز امری ضروری است و به توسعه اقتصادی کمک فراوانی میدارد.
وی یادآور شد: شفافیت اقتصادی و ایجاد اطمینان برای سرمایهگذاران از دیگر موارد ضروری است. سرمایهگذاران میبایست اطمینان و اعتماد کافی بدارند تا در صحنه اقتصادی حضور پیدا کنند. دراین مسیر رفع نوسانات ارزی، امری اساسی است و به تقویت حضور سرمایهگذاران کمک میكند.
وی ادامه داد: امروزه حل بخشی از مشکلات اقتصادی به تعاملات بینالمللی گره خورده است. درحقیقت باید بگوییم که اقتصاد و سیاست با یکدیگر گره خورده است و امیدواریم این فضا با کنترل نقدینگی جامعه و اراده حاکمیت، تغییر یابد و با کمک بخش خصوصی این فضا تقویت شود.
وی در پایان این گفتوگو بیان داشت: برای کاهش و کنترل تورم و همچنین رشد اقتصادی پیشبینیشده نیازمند کنترل نقدینگی به سوی تولید و افزایش سرمایهگذاری میباشیم و لازمه تحقق این مهم نیز افزایش اطمینان و امید به آینده برای سرمایهگذاران است تا بدانند ارزش پولشان حفظ میشود.
نوشته لزوم کاهش غیرضروری حضور دولت در بخش اقتصادی اولین بار در روزنامه رسالت. پدیدار شد.
source