
یک آنتیبیوتیک خوراکی جدید به نام گپوتیداسین ممکن است در درمان سوزاک مؤثر باشد. این دارو نتایج مشابهی با روشهای درمانی فعلی نشان داده است و میتواند به پزشکان کمک کند تا به درمان سوزاک مقاوم به دارو بپردازند.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ این دارو، که در مارس توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) برای درمان عفونتهای مجاری ادراری در زنان بالای 12 سال تأیید شده است، میتواند اولین درمان جدید برای سوزاک از دهه 1990 باشد. در یک مطالعه بینالمللی که بیش از 600 نفر را شامل میشد، محققان دریافتند که گپوتیداسین همانطور که درمانهای استاندارد فعلی عمل میکند، مؤثر است.
گپوتیداسین با جلوگیری از تکثیر باکتریها عمل میکند. در این مطالعه، نیمهای از شرکتکنندگان دو دوز خوراکی گپوتیداسین دریافت کردند و نیمه دیگر یک تزریق آنتیبیوتیک سفترایاکسون به همراه یک دوز خوراکی آزیترومایسین دریافت کردند.
نرخ درمان مشابه بود – 92.6٪ در گروه گپوتیداسین و 91.2٪ در گروه دریافتکننده سفترایاکسون و آزیترومایسین.
با این حال، 88٪ از شرکتکنندگان مبتلا به سوزاک گلو، در پاکسازی عفونت مشکل داشتند، اما بیشتر آنها به طور موفقیتآمیز درمان شدند.
دکتر جیسون زوکر، کارشناس بیماریهای عفونی و بیماریهای مقاربتی که در این مطالعه جدید دخالتی نداشت، گفت: دریافت گزینههای درمانی اضافی برای سوزاک فوقالعاده است.
دکتر جفری کلاوسنر، استاد بهداشت عمومی در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، از نتایج استقبال کرد و گفت: “هر چه گزینههای بیشتری برای درمان سوزاک وجود داشته باشد، پزشکان مجبور نخواهند بود که از یک دارو به طور مکرر استفاده کنند، که این میتواند منجر به مقاومت دارویی بیشتر شود.
این دارو عوارض جانبی خفیف یا متوسطی ایجاد کرد که عمدتاً تهوع و اسهال بودند.
محققان گفتند که تحقیقات بیشتری برای درک بهتر نحوه عملکرد گپوتیداسین مورد نیاز است، بهویژه در گروههایی که به خوبی در این مطالعه نماینده نداشتند، از جمله زنان و افراد رنگینپوست.
در یک نظرنامه همراه، دو کارشناس اروپایی هشدار دادند که ممکن است باکتریهای سوزاک در نهایت به گپوتیداسین نیز مقاوم شوند.
source