Wp Header Logo 2638.png

بازار؛ گروه بین الملل: فراهم آوردن زیرساخت های لازم برای حمل محصولات و مواد خام مختلف، ممترین بخش از برآیند بازاریابی آنها محسوب می شود. هیچ واحد تولیدی صنعتی در جهان نمی تواند مدعی شود که حتی در صورت تولید با کیفیت محصولات، بدون برخورداری از زیرساخت های لجستیکی لازم، دسترسی به بازارهای جهانی و داخل را برای خود ایجاد کرده است. با این حساب، مساله لجستیک نیز به اندازه فرآیند تولید حائز اهمیت به نظر رسیده و این همان روشی است که چینی ها طی سال های اخیر با تمرکز بر روی آن در قالب طرح بزرگ کمربند و جاده، در تلاش هستند تا با فراهم آوردن شبکه ای پیچیده و متصل از راه آهن ها، جاده ها و البته مسیرهای دریایی، کالاهای خود را به نقاط مختلف اروپا صادر نمایند.

اما علیرغم فعالیت دو شرکت فولاد مبارکه و فولا خوزستان به عنوان بزرگترین واحدهای تولیدی فولاد ایران، عدم مداخله جدی راه آهن در بخش حمل محصولات این دو شرکت، حمل محصولات حجیم و سنگین آنها همواره از بزرگترین مشکلات انتقال محصولات تولیدی سنگین و حجیم آنها به بازار هدف محسوب می شود. اما طی ماه های گذشته از دولت چهاردهم، به نظر می رسد مدیرعامل جدید راه آهن در تلاش است تا با بخش های مختلف صنعت و کشاورزی ارتبطی موثر ایجاد کرده و شرکت های فعالی در این زمینه را نسبت به حمل ریلی محصولات از درب کارخانه ترقیب کرده است.

افزایش همکاری راه آهن و فولاد مبارکه

بر اساس گزارش پرتال خبری فولاد مبارکه، مرتضی جعفری معاون بازرگانی و بهره برداری این شرکت، پس از همکاری موفقیت آمیز دو شرکت طی سال گذشته، از تصمیم راه آهن برای ایفای نقش پر رنگ تر در حل مشکلات تامین مواد اولیه شرکت فولاد طی سال جاری خبر داده است. به گفته جعفری، در حالیکه تنها طی سال ۱۴۰۳ راه آهن بیش از ۶ میلیون تن از مواد اولیه مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه را حمل کرده و در اختیار این شرکت قرار داده، امسال نیز قرار است دو طرف از طریق توسعه روابط همکاری دوجانبه با یکدیگر، به روند سال گذشته ادامه دهند.

جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران طی برنامه کلان ابلاغی خود، حمل ۵۴ میلیون تن بار در سال جاری را در دستور کار قرار داده است

بر اساس اعلام معاون راه‌آهن، فولاد مبارکه تاکنون ۵۰ دستگاه لوکوموتیو خریداری کرده و در نظر دارد ۸۰ دستگاه دیگر به ناوگان خود بیفزاید. این سرمایه‌گذاری به رشد قابلیت حمل بار ریلی، کاهش تا خیرات و افزایش ظرفیت عملیاتی مجموعه فولاد مبارکه کمک شایانی خواهد کرد. اکنون به نظر می رسد با توجه به تقویت ناوگان در اختیار فولاد مبارکه، زمینه برای توسعه همکاریهای دو شرکت ایجاد شده است.

هدفگذاری راه آهن برای حمل ۵۴ میلیون تن بار ریلی در سال ۱۴۰۴

جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران طی برنامه کلان ابلاغی خود، حمل ۵۴ میلیون تن بار در سال جاری را در دستور کار قرار داده است. ذاکری هفته گذشته در جریان برگزاری کمیسیون گراف راه آهن نیز تاکید کرد که هدفگذاری یاد شده کاملا مبنای محاسباتی داشته و راه آهن می بایست تا پایان سال، به این حجم از حمل ریلی دست یابد. وی همچنین، هدفگذاری سال جاری در بخش ترانزیت ریلی را ۸ میلیون تن تعریف کرده است.

ورود جدی راه آهن به عرصه حمل صنایع سنگین تا حد زیادی از هزینه حمل و در نتیجه قیمت تمام شده در داخل یا فوب آنها در بخش صادرات خواهد کاست

در همین راستا، مدیرعامل شرکت راه آهن طی ماه های گذشته، بازدیدهایی از فعالیت واحدهای تولیدی آلومینیوم در اراک داشته و از سوی دیگر، اقدامت بسیار مناسبی برای تجهیز و افزایش ظرفیت پذیرش بار ریلی در دو بندر استراتژیک شهید رجایی و امیرآباد انجام داده است. به نظر می رسد تلاش مدیرعامل راه آهن حول محور توسعه استفاده از حمل و نقل ریلی برای حمل بار از یک سو و کمک به واحدهای بزرگ فعال کشور در بخش صنایع سنگین با رویکرد صادرات متمرکز شده که این اقدام، تلاش هایی سازنده قلمداد می شوند.

لذا، با توجه به هدفگذاری حمل ۵۴ میلیون تنی بار در شبکه ریلی کشور تا پایان سال جاری میلادی، به نظر می رسد هم فولاد مبارکه به راه آهن کمک خواهد کرد تا بتواند به هدف تعریف شده خود جامه عمل بپوشاند و هم فولادی ها می توانند روی نقش پر رنگ راه آهن برای تامین مواد اولیه حساب ویژه ای باز کند.

توسعه ریل – بندر؛ رویکرد قطعی راه آهن

همانطور که گفته شد، شرکت راه آهن طی ماه های اخیر علاوه بر تلاش برای هم افزایی با شرکت های صنعتی بزرگ در داخل ایران برای توسعه حمل و نقل ریلی، تلاش گسترده ای برای توسعه ظرفیت های ریلی در دو بندر استراتژیک شمالی و جنوبی کشور یعنی امیرآباد و بندرعباس به کار بسته است. این رویکرد می تواند بیش از پیش به کمک صادرات شرکت های تولیدی بزرگ ایران به ویژه واحدهای فعال در بخش های صنایع فلزی یا کشاورزی آمده و منجر به رشد و شکوفایی اقتصاد آنها به ویژه در بخش صادرات شود.

از سوی دیگر، ورود جدی راه آهن به عرصه حمل صنایع سنگین تا حد زیادی از هزینه حمل و در نتیجه قیمت تمام شده در داخل یا فوب آنها در بخش صادرات خواهد کاست. کاهش هزینه ها در بخش تولید، می توانند به برگ برنده شرکت های تولیدی ایرانی در رقابت در بازارهای جهانی تبدیل شده که در صورت شکل گیری هرگونه توافق احتمالی میان ایران و آمریکا در جریان مذاکرات و کاسته شدن از بار تحریم های اقتصادی، چنین رویکردی می تواند نجات بخش آن دسته از صنایع ایرانی باشند که پس از سال ها تحریم قصد دارند بار دیگر وارد بازارهای جهانی شده و به رقابت بپردازند.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *