Wp Header Logo 2556.png

غلامرضا توکل، نماینده کوار، خرامه و سروستان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور تصریح کرد: وقتی مالیات‌ستانی بر اساس قاعده و قانون صورت می‌گیرد و همه چیز شفاف است، اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند. در این فضا، مالیات‌دهندگان با رضایت اقدام به مالیات‌دهی می‌کنند.

وی ادامه داد: حسابرسی‌های سیستمی و هوشمند نسبت به حسابرسی‌های دستی، ممیز و کارشناس محور دقیق‌تر هستند. در این روش، مالیات‌ستانی بر اساس آمار و داده‌ها صورت می‌گیرد و امکان بروز خطاهای انسانی از بین می‌رود.

این نماینده مجلس در ارتباط با کاهش 67 درصدی حسابرسی دستی به اظهارنامه اشخاص حقیقی و کاهش 50 درصدی رسیدگی ممیز به اظهارنامه اشخاص حقوقی طی سال گذشته  خاطرنشان کرد: کشورهای مختلف به سمت استفاده از فناوری‌های نوین در مالیات‌ستانی رفته‌اند. ما هم باید از این فرصت به نحو احسنت استفاده کنیم. به نحوی که در نهایت تمامی حسابرسی‌ به اظهارنامه‌های اشخاص حقوقی و حقیقی به صورت سیستمی و هوشمند صورت بگیرد.

توکل گفت: اقدامات خوبی در راستای اصلاح نظام مالیاتی کشور طی چند سال گذشته صورت گرفت. به طور مثال، نشان‌دار کردن مالیات‌ها که سال گذشته به اجرا گذاشته شد، اقدام مناسبی در راستای برقراری ارتباط با مودیان و فرهنگ‌سازی برای پرداخت مالیات بود.

وی ادامه داد: هر چقدر از روندهای سنتی و ممیزمحور مالیات‌ستانی فاصله بگیریم و به روندهای شفاف و هوشمند مالیات‌ستانی نزدیک شویم، کیفیت نظام مالیاتی کشور افزایش پیدا می‌کند و با دقت بیشتری اقدام به مالیات‌ستانی می‌کنیم.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به نفع مردم، مودیان و دولت است. در این روند، دولت می‌تواند میزان درآمدهای مالیاتی‌اش را برای سال آتی برآورد کند و بر این اساس بودجه‌ریزی انجام شود. مودیان نیز می‌توانند برآورد کنند که طبق آمار و ارقام چقدر باید مالیات بپردازند. این واقعیات امکان برنامه‌ریزی مالی را به وجود می‌آورند.

وی ادامه داد: مالیات یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی دولت‌هاست. دولت‌ها از این محل به اداره کشور می‌پردازند و ارائه خدمات به شهروندان صورت می‌گیرد. مالیات‌ستانی تنها به لحاظ افزایش درآمدهای دولت مطرح نیست، بلکه سازوکاری برای ایجاد عدالت اجتماعی است. به نحوی که مالیات از پردرآمدها اخذ و به نفع عموم مردم به کار گرفته می‌شود.

توکل گفت: هوشمندسازی نظام مالیاتی از مسیر تقویت حسابرسی سیستمی علاوه بر حذف ممیزمحوری و کمک به افزایش دقت در اخذ مالیاتی، منجر به کاهش فرار مالیاتی و تحقق عدالت در مالیات‌ستانی خواهد شد و با تکیه بر داده‌محوری و تقاطع‌گیری داده‌ها، کمک بزرگی به کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی خواهد کرد. در روندهای سنتی و ممیزمحور امکان حسابرسی‌های دقیق و هوشمند وجود نداشت و بستر برای فرار مالیاتی فراهم بود. اما روندهای دقیق و هوشمند مالیات‌ستانی امکان سوءاستفاده‌های احتمالی را از بین می‌برد.

وی ادامه داد: در روندهای نوین مالیات‌ستانی، کارشناسان مالیاتی به جای این که به حسابرسی اظهارنامه‌ها مشغول باشند، بر ارتقای کیفیت خدمات سازمان امور مالیاتی به مردم و کشف مودیان جدید متمرکز می‌شوند. این روندها در نهایت به نفع مردم است و منافع کشور را تأمین می‌کند.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: ظرفیت‌های الکترونیک به کمک دولت‌ها آمده‌اند تا روندهای حاکمیتی را به صورت دقیق‌تر و شفاف‌تری پیش ببرند. استفاده از سامانه‌ها و سیستم‌ها در حوزه مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود.

 

پایان پیام//

لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=235320
کپی شد

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *