Wp Header Logo 996.png
بر اساس جدیدترین گزارش سازمان ملل ایران در شاخص توسعه انسانی با صعود ۲ پله ای دومین اقتصاد بزرگ دنیا را پشت سر گذاشته و به یک قدمی گروه کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا رسیده است.

برنامه توسعه سازمان ملل جدیدترین گزارش از سلسله گزارش‌های توسعه انسانی را منتشر کرده است که در آن آمار و اطلاعات مربوط به شاخص‌های توسعه انسانی ۱۹۳  کشور جهان از جمله ایران ارائه شده است.

*صعود ۲ پله‌ای ایران در رده‌بندی توسعه انسانی در جهان

گزارش توسعه انسانی ۲۰۲۵ که بر پایه آمار و اطلاعات مربوط به سال ۲۰۲۳ تهیه شده است نشان می‌دهد رتبه ایران میان کشورهای جهان از نظر توسعه انسانی طی این سال و با وجود تحریم های غیرقانونی آمریکا دو پله بهبود یافته است. در حالی که ایران در رده‌بندی توسعه انسانی طی سال ۲۰۲۲ در رتبه ۷۷ جهان قرار گرفته بود در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۷۵ ارتقاء یافته است.

بر این اساس، ایران در یک قدمی ورود به گروه کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا قرار گرفته است. در گزارش سازمان ملل، کشورهای جهان از نظر میزان توسعه انسانی به چهار گروه تقسیم‌بندی شده‌اند که عبارتند از کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا که ۷۴ کشور را شامل می‌شوند، کشورهای دارای توسعه انسانی بالا که ۵۰ کشور را شامل می‌شوند،‌ کشورهای دارای توسعه انسانی متوسط که ۴۳ کشور را شامل می‌شوند و کشورهای دارای توسعه انسانی پایین که ۲۶ کشور را شامل می‌شوند. ایران با آخرین کشور در گروه نخست یعنی گروه کشورهای دارای توسعه انسانی بسیار بالا تنها یک پله فاصله دارد.

*ایران در توسعه انسانی از چین سبقت گرفت

بر اساس این گزارش، توسعه انسانی ایران از ۱۱۸ کشور جهان بیشتر است. چین یکی از این کشورهاست. ایران در سال ۲۰۲۳ توانسته دومین اقتصاد بزرگ جهان را در رده بندی توسعه انسانی پشت سر بگذارد. چین که در سال ۲۰۲۲ رتبه ۷۴ جهان را داشته در سال ۲۰۲۳ به رتبه ۷۸ و پایین تر از ایران نزول کرده است.

کشور جزیره ای وینت سنت نیز که در سال ۲۰۲۲ در رتبه بالاتر از ایران قرار داشت در گزارش جدید سازمان ملل به رتبه ۷۶ نزول کرده است.

برخی کشورهای دیگری که رتبه پایین تری از ایران در شاخص توسعه انسانی داشته اند عبارتند از: تایلند، برزیل، اوکراین، مصر، اردن، لبنان، تونس،  اندونزی، عراق و هند.

*رتبه ۱ توسعه انسانی جهان به ایسلند رسید

گزارش توسعه انسانی سازمان ملل، کشور ایسلند را به‌عنوان توسعه‌یافته‌ترین کشور جهان در حوزه انسانی معرفی کرده است. نمره این کشور در شاخص توسعه انسانی ۰٫۹۷۲ اعلام شده است. نروژ و سوئیس به‌ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند. رتبه‌های چهارم تا دهم نیز به کشورهای  دانمارک، آلمان، سوئد، استرالیا، هنگ کنگ، هلند، و بلژیک رسیده است.

سودان جنوبی با کسب نمره ۰٫۳۸۸ در شاخص توسعه انسانی رتبه آخر رده‌بندی جهانی را از این نظر به خود اختصاص داده است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *