Wp Header Logo 1514.png

به گزارش بازارنیوز، اخیراً سه اپراتور «ایرانسل»، «همراه اول» و «رایتل»،  در نامه‌ای به فتاحی قائم مقام وزیر ارتباطات و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌اند حداکثر تا هفته آینده بسته‌های اینترنت جدید با نرخ های اصلاحی ارائه می‌کنند. تاکنون شورای رقابت به عنوان یکی از نهاد‌های تنظیم‌گر موثر در این موضوع هنوز موضعی اتخاذ نکرده است.

نکته‌ای که اکنون باید به طور ویژه به آن اشاره کرد آن است  که افزایش قیمت اینترنت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزارهای ارتباطی و اقتصادی در دنیای امروز، تأثیرات گسترده‌ای بر فعالیت کسب‌وکارهای مجازی دارد. اینترنت به‌عنوان ستون فقرات کسب‌وکارهای مجازی، نقش اساسی در تأمین ارتباط، تبلیغات، فروش و ارائه خدمات دارد. هرگونه تغییر در قیمت اینترنت می‌تواند به شکل مستقیم و غیرمستقیم بر فعالیت این کسب‌وکارها اثرگذار باشد.

سه اپراتور اصلی تلفن مدعی شده‌اند که این درخواست با هدف جبران هزینه‌های افزایش‌یافته، ارتقاء زیرساخت‌ها و بهبود کیفیت خدمات ارائه شده صورت گرفته است. عواملی مانند تورم، افزایش هزینه تجهیزات و نیاز به توسعه شبکه نیز از دلایل این درخواست‌ها به‌شمار می‌روند.

 

تأثیر افزایش قیمت اینترنت بر کسب‌وکارهای مجازی

افزایش قیمت اینترنت می‌تواند آثار و تبعات زیادی برای کسب و کار‌های مجازی به همراه داشته باشد. افزایش هزینه‌های عملیاتی یکی از ابعاد این موضوع است. با افزایش تعرفه اینترنت، هزینه دسترسی به اینترنت برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط افزایش می‌یابد. کاهش رقابت‌پذیری از دیگر تبعات این موضوع است.کسب‌وکارهای کوچک که با حاشیه سود پایین فعالیت می‌کنند، بیشترین آسیب را از افزایش قیمت اینترنت می‌بینند.

کاهش مشتریان، کاهش رشد کسب ‌وکارهای نوپا، تغییر الگوهای مصرف، تأثیر بر مدل‌های درآمدی و در نهایت کاهش نوآوری همگی از جمله آثار منفی هستند که افزایش قیمت اینترنت بر روی فعالیت کسب و کار‌های مجازی می‌گذارد.

موضوع افزایش قیمت تعرفه‌های اینترنت علاوه بر تاثیرگذاری بر کسب و کار‌های مجازی، تبعات اقتصادی متعددی دیگری نیز با خود به همراه دارد که از میان آنها می‌توان به مواری  همچون کاهش دسترسی به آموزش‌های آنلاین و مهارت‌آموزی، کاهش فرصت‌های شغلی در فضای مجازی، کاهش درآمد کسب‌وکارهای دیجیتال، به‌ویژه مشاغل خانگی و خویش‌فرما، افت کیفیت خدمات آنلاین به دلیل کاهش تقاضا و درآمد، کاهش سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری‌های نوین، کاهش دسترسی کسب‌وکارها به نرم‌افزارهای ابری و خدمات مبتنی بر اینترنت و در نهایت افزایش نابرابری دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی اشاره کرد.

 

مردم؛ متضرر اصلی افزایش تعرفه اینترنت

رضا الفت‌نسب رئیس اتحادیه کسب و کار‌های مجازی در گفتگو با بازارنیوز در واکنش به درخواست سه اپراتور همراه مبنی بر افزایش تعرفه اینترنت و همچنین تاثیر آن بر هزینه‌های مردم . کسب و کار‌های مجازی اظهار کرد: بدون شک، افزایش قیمت اینترنت تأثیر مستقیمی بر هزینه مردم  و کسب و کار‌های مجازی خواهد داشت. وقتی هزینه‌ها افزایش پیدا کند، به ویژه با شرایط اقتصادی و معیشتی فعلی مردم، آنها تلاش می‌کنند مصرف خود را مدیریت کنند.

رئیس اتحادیه کسب و کار‌های مجازی تاکید کرد: افزایش قیمت ۷۵ درصدی مطرح شده از سوی اپراتور‌ها رقم قابل توجهی است و اگر تایید و تصویب شود، فشار بیشتری به مردم و کسب و کار‌ها وارد خواهد شد.

وی تصریح کرد: آنها معتقدند که سال‌هاست با چالش‌های متعددی دست و پنجه نرم می‌کنند. اما در نهایت، این مردم هستند که هزینه این افزایش قیمت را پرداخت می‌کنند. بسیاری از مردم اینترنت را به صورت جسته و گریخته استفاده می‌کنند، اما برای عده زیادی نیز اینترنت به یکی از نیازهای اساسی زندگی مانند آب، برق و گاز تبدیل شده است.

الفت‌نسب گفت: دولت باید تلاش کند تا از اپراتورها حمایت کند، اما این حمایت نباید به ضرر مردم تمام شود. می‌توان برای دسترسی به سایت‌های داخلی و فروشگاه‌های اینترنتی داخلی، تعرفه‌های ترجیحی تعیین کرد تا مردم بتوانند با هزینه پایین‌تری از این خدمات استفاده کنند. اما متأسفانه، همیشه این مردم هستند که باید هزینه نهایی را بپردازند. امیدوارم که این افزایش قیمت محقق نشود یا دولت با اتخاذ تصمیمات مناسب، فشار را کاهش دهد.

راهکارهایی برای کاهش آثار منفی افزایش قیمت اینترنت

دولت می‌تواند با اتخاذ سیاست‌های مانع از ایجاد خسارت بر فعالت کسب و کار‌های مجازی شود. حمایت‌های دولتی از کسب‌وکارهای مجازی با کاهش مالیات یا ارائه یارانه اینترنت، تقویت زیرساخت‌های اینترنتی برای افزایش کارایی و کاهش هزینه‌ها، ایجاد تعرفه‌های ترجیحی برای کسب‌وکارهای مجازی کوچک و متوسط، تسهیل شرایط دسترسی به اینترنت برای مناطق محروم و کسب‌وکارهای خانگی، ایجاد بسته‌های حمایتی برای استارت‌آپ‌های متکی بر خدمات آنلاین، ایجاد مشوق‌های مالی برای کسب‌وکارهای فعال در فضای مجازی، افزایش شفافیت در سیاست‌گذاری تعرفه‌های اینترنت همگی از جمله راهکارهایی هستند که می‌تواند بخشی از اثرات منفی افزایش قیمت اینترنت را کاهش دهد.

 

در نهایت آنچه که می‌توان به عنوان جمع‌بندی بیان کرد این است که افزایش قیمت اینترنت بدون در نظر گرفتن تأثیرات آن بر کسب‌وکارهای مجازی می‌تواند منجر به کاهش رشد این بخش مهم از اقتصاد دیجیتال شود. سیاست‌گذاران باید با در نظر گرفتن نظرات فعالان این حوزه، به دنبال ایجاد تعادل میان تأمین منابع مالی اپراتورها و حفظ شرایط مناسب برای فعالیت کسب‌وکارهای مجازی باشند. در غیر این صورت، این تصمیم می‌تواند به تضعیف رقابت‌پذیری اقتصاد دیجیتال ایران منجر شود.

لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=235816
کپی شد

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *