شناسه خبر : 112706
پرینتخانه » سرمقاله, یادداشت
تاریخ انتشار : 23 اردیبهشت 1404 – 11:11 |

۱- فَلَا تَهِنُوا وَتَدْعُوا إِلَى السَّلْمِ وَأَنتُمُ الْأَعْلَوْنَ وَاللَّهُ مَعَکُمْ وَلَن یَتِرَکُمْ أَعْمَالَکُمْ
پس (شما اى اهل ایمان در کار دین) سستى روا مدارید و (از ترس جنگ، کافران را) دعوت به صلح مکنید، که شما غالب و بلند مقامتر خواهید بود و خدا با شماست و از (ثواب) اعمال شما هیچ نمىکاهد. (محمد آیه ۳۵)
خدا در قرآن میفرماید (وَ إِنْ جَنَحُوا لِلسَّلْمِ فَاجْنَحْ لَها)- ( انفال آیه ۶۱ ) اگر دشمن آغوش خود را برای صلح بازکرد شما هم بال خود را برآن بگشایید، اما قرآن جایی هم از سازش انتقاد میکند و سازش براساس ترس، سستی و رعبزدگی را نمی پسندد.اما مدارا از موضع قدرت را خدا پسندیده میداند، مدارای مبتنی بر ترس پسندیده نیست. تیم ترامپ براساس چند تکنیک در درون و بیرون از مذاکرات ظاهر میشود اگر این تکنیکها را نشناسیم آسیب میبینیم.
تکنیک اول فشار و تهدید است. این فشار از گسترش تحریمها شروع میشود تا ترساندن از حمله نظامی، وقتی به در بسته مقاومت ملت ایران میخورند شروع میکنند به عقبنشینی بعد متر میکنند ببینند چند چند با حریف هستند روی یک نقطه برای امتیازگیری میایستند. اگر این ترفند جواب نداد پیشنهادات وسوسهانگیز میدهند تا دل حریف را از مقاومت خالی کنند تا چرتکه بیندازد. چرتکهاندازی را طوری در ذهن حریف ردیف میکنند که ذهن به سمت توافق،تسلیم و مدارا برود!
خداوند برای خنثی کردن این ترفندها به مؤمنین فرموده است :
الف- سستی نکنید.
ب- شما برترید.
ج- خداوند با شماست.
د- از کثرت نفرات و تجهیزات دشمن دچار تردید نشوید.
۲- عراقچی وزیر محترم خارجه و سر تیم مذاکرهکننده و اتاق فکر مدیریت دیپلماسی خارجی نظام با این تکنیکها آشنا هستند.
ترامپ و ویتکاف در آستانه دور چهارم گفتوگوها چند کلمه به زبان راندند.
که با قول و قرارها در زیر سقف گفتوگو متفاوت بود :
الف: ایران باید غنیسازی اورانیوم را متوقف کند.
ب- سایت فردو ، اصفهان و نطنز را تعطیل کند.
ج- ایران گزینهای جز پذیرش شروط ما ندارد.
د- فشار بیشتری در آینده نزدیک به ایران وارد میکنیم.
هـ – و …
برای اینکه به ساخت سالاد فوق سسی اضافه کنند بحث تغییر نام خلیجفارس به خلیج عربی را مطرح کردند.
واقعا بلاهت و حماقت از طراحان این مواضع میبارد.
این مواضع جز افزودن به خشم و نفرت ملت ایران از مواضع تجاوزکارانه آمریکا خاصیت دیگری ندارد. این مواضع جز به افزودن هوشیاری تیم مذاکره کننده درباره کم و کیف مذاکره کارکرد دیگری ندارد.
این مواضع نهایت استیصال طرف صهیونیستی که پشت تیم مذاکرهکننده آمریکا ادا و اطوار در میآورد را فاش میکند.
۳- یک سؤال کلیدی وجود دارد و آن اینکه علیرغم این مواضع موهن و زورگویانه چرا تیم مذاکرهکننده ما به گفتوگوها ادامه میدهند.
این رویکرد سه دلیل میتواند داشته باشد. اول آنکه آنچه در زیر سقف گفتوگوها میگذرد با اظهارات بیرون این جماعت تفاوت دارد.
دوم آنکه ، افکار عمومی در ایران و جهان با ماهیت پست تجاوزکارانه، ریاکارانه و فریبکارانه آمریکاییها آشنا شوند.
سوم اینکه ، فاش شود آمریکاییها در مذاکرات جدی نیستند. آنها میمون وار داخل سیرک مذاکرات پشتک و وارو میزنند تا به صهیونیستها به عنوان معرکهگردان این سیرک بگویند دشمن کیست دوست کدام است؟
۴- جوزف نای، نظریهپرداز آمریکایی چند روز پیش مُرد. با مردن او تمام نظریهپردازی او در حوزه قدرت نرم آمریکا هم به زیر خاک رفت. آخرین گفتههای او این است که ؛ «ترامپ قدرت نرم را درک نمیکند» او رویش نمیشد بگوید قدرت سخت آمریکا هم در باب المندب زیر لگد مجاهدان یمنی له شده است. جبهه مقاومت در منطقه با طوفان الاقصی رمقی برای عربدهکشی صهیونیستها باقی نگذاشته است.
ترامپ در حال به باد دادن قدرت نرم و سخت آمریکا در مرعی و منظر جهانیان است. اگر تیم او متوجه این رسوایی و ورشکستگی نیست افرادی چون جوزف نای آن را خوب فهمیده بودند.
ترامپ و ویتکاف با مواضع بلندپروازانه اکنون در حال پاره کردن معاهده ان پی تی هستند. این معاهده اولین معاهدهای نیست که آنها پاره میکنند و آخرین آن هم نخواهد بود.
آنها با دستکاری در نظم بینالملل و حقوق بینالملل مشغول کاری هستند که از آن میتوان به عنوان پاره کردن اندازههای قدرت سخت و نرم آمریکا یاد کرد.
جوزف نای هیچ وقت حمله نظامی به ایران را در زمانی که مسئولیتهای کلیدی در کاخ سفید و وزارت جنگ آمریکا داشت را توصیه نکرد.
نویسنده : محمدکاظم انبارلویی
|
source