این اقتصاددان تصریح کرد: این حذف صفرها به صورت غیررسمی انجام شده، اما تأثیری بر تورم نداشته است. حتی اگر بانک مرکزی به صورت رسمی چهار صفر را حذف کند، تورم همچنان پابرجا خواهد بود و تغییری در رفاه عمومی ایجاد نخواهد شد. برای مثال، اگر امروز صد سال طول میکشد تا یک جوان بتواند یک واحد مسکونی ۷۰ یا ۸۰ متری خریداری کند، با حذف صفرها نیز همان صد سال طول خواهد کشید.
وی یادآور شد: موضوع حذف چهار صفر مسئله جدیدی نیست. این در دوران آقای همتی نیز مطرح شد و بانک مرکزی آن زمان هم اعلام کرد که حذف صفرها هیچ تأثیری بر کنترل تورم ندارد. مشکل اصلی اقتصاد ما، تورم ساختاری و عوامل زمینهساز آن است. اگر این عوامل برطرف نشوند، حتی پس از حذف صفرها، تورم ادامه خواهد داشت و شاید دوباره پس از چند سال نیاز باشد صفرهای بیشتری حذف شود.
ندری درباره راهکارهای حل این مووضع گفت: اول از همه، بانک مرکزی باید حاکمیت را متقاعد کند که حل مسئله تحریمها اولویت دارد. تا زمانی که ما درگیر تحریم هستیم، جهشهای تورمی اجتنابناپذیر خواهند بود. بانک مرکزی باید گزارشهای واقعی به مسئولین ارائه دهد تا آنها متوجه شوند که ادامه تحریمها تورم را تشدید میکند. به علاوه، پس از رفع تحریمها، اصلاحات ساختاری در نظام اقتصادی و بانکی نیز ضروری است.
این اقتصاددان توضیح داد: باید انحصارها در اقتصاد، بهویژه در بخش دولتی، حذف شود. دوم، ناترازی بانکها و بودجه دولت باید حل و فصل شود. همچنین، بانک مرکزی باید بر بانکهای ناسالم نظارت کرده و تلاش کند آنها را اصلاح کند. در نهایت، با کنترل عوامل زمینهساز تورم، سیاستگذاری پولی از جمله تعیین صحیح نرخ بهره نیز به نتیجه خواهد رسید.
وی در پایان تاکید کرد: حذف صفر از پول ملی بدون رفع این مشکلات، بیفایده است. این کار تنها یک اقدام ظاهری است و اگر مشکلات ساختاری اقتصاد حل نشود، حتی حذف صفرها هم نمیتواند تغییری ایجاد کند. بهتر است به جای پرداختن به این مسائل فرعی، انرژی و تمرکز بانک مرکزی بر حل معضل اصلی یعنی تورم ساختاری باشد.
پایان پیام//
لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=235937
کپی شد
source