فتحالله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز با اشاره به این موضوع که مالیاتستانی هوشمند و سیستمی به نفع کشور است و منافع مردم را تأمین میکند، تصریح کرد: وقتی مالیاتستانی به صورت منضبط و بر اساس اطلاعات صورت میگیرد، امکان افزایش وصول درآمدهای مالیاتی دولت به وجود میآید. در یک نظام مالیاتی هوشمند و سیستمی امکان فرار مالیاتی به شدت کاهش پیدا میکند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: افزایش درآمدهای مالیاتی این امکان را به وجود میآورد که دولت به ارائه خدمات به مناطق محروم بپردازد و مبالغ را در راستای اداره کشور و به نفع عموم به کار بیندازد.
وی خاطرنشان کرد: مالیاتستانی هوشمند و سیستمی میتواند مبنایی برای حمایت از فعالیتهای مولد باشد. وقتی افراد در یک پروژه تولیدی سرمایهگذاری میکنند، حمایت مالیاتی از آنها میتواند کمککننده باشد. حمایت هدفمند از بخشهای مولد در گروی هوشمند شدن روندهای مالیاتی کشور است.
توسلی ادامه داد: در سایه انضباط اقتصادی و مالیاتی امور میتوانیم بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی متمرکز شویم. این امر به افزایش درآمدهای مالیاتی دولت منجر میشود و امکان کاهش فشار مالیاتی بر بخش تولید به وجود میآید.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: روندهای هوشمند و سیستمی مالیاتستانی در کشورهای مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. اینترنت و فضای الکترونیک ظرفیتهای خوبی در اختیار حاکمیت قرار داده است. در این شرایط، باید حتیالامکان از روندهای ممیزمحور و سنتی مالیاتستانی فاصله بگیریم و استفاده بهینه از ظرفیتهای الکترونیک بپردازیم.
وی ادامه داد: مالیاتستانی هوشمند و سیستمی علاوه بر این که به افزایش درآمدهای دولت منجر میشود و زمینه را برای ارائه خدمات بهتر به شهروندان فراهم میکند، اعتماد مودیان و مردم را به روندهای اجرایی کشور افزایش میدهد. در این شرایط، امکان سرمایهگذاری در تولید افزایش پیدا میکند.
توسلی در ارتباط با اجرای ماده 169 و 169 مکرر قانون مالیاتهای مستقیم که با تأکید رئیس جمهور در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: هر چقدر از روندهای دستی و ممیزمحور مالیاتستانی فاصله بگیریم و اخذ مالیات بر اساس اطلاعات و با استفاده از سامانهها صورت بگیرد، عدالت مالیاتی و اجتماعی بیشتری در کشور حاکم میشود. در روندهای قانونمند و سیستمی است که زمینه برای مشارکت مردم در اقتصاد فراهم میشود.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: کشورهای پیشرفته از نظامهای مالیاتی کارآمدی بهره میبرند. نظامهایی که در آنها سیستمها و سامانهها جای ممیزان و کارشناسان مالیاتی را گرفتهاند. در این روندهای مالیاتی، به جای این که کارشناسان مالیاتی به صورت چهره به چهره با مودیان ارتباط داشته باشند، حسابرسیها به صورت سیستمی انجام میشود و دقت انجام کارها افزایش پیدا میکند.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از سامانهها و سیستمها، انجام سریع و دقیق کارها را میسر میکنند. در روندهای هوشمند مالیاتستانی، نیازی به رفت و آمدهای مکرر مودیان به سازمان امور مالیاتی نیست و همه چیز به صورت سیستمی انجام میشود. با توجه به این مزیتها، استفاده بهینه از سیستمها و سامانهها در حوزه مالیات اهمیت بالایی دارد.
توسلی ادامه داد: این موضوع بدیهی است که مالیات یکی از مهمترین منابع درآمدی دولت است و باید در راستای اخذ مالیات حقه از همگان گام برداشته شود. هر چقدر روندهای مالیاتی کشور را بیشتر هوشمند کنیم، امکان دریافت مالیات عادلانه از همگان بیشتر فراهم میشود.
لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=236018
کپی شد
source