به گزارش بازار، هادی حقشناس روز یکشنبه در نشست تخصصی «بهرهوری در صنعت برق، چالشها و فرصتهای پیشرو» که از سوی سازمان مدیریت و برنامهریزی گیلان برگزار شد، افزود: باید بپذیریم اقتصاد ایران بیمار است و شاخص اثبات این قضیه تورم است.
وی اظهار کرد: اقتصاد کشور دچار تب یعنی تورم است؛ وقتی اقتصاد تب دارد کسی نمیتواند انتظار رفتار عادی از بخشهای مختلف اعم از برق، نفت، حمل و نقل بار یعنی کامیونداران و یا بازنشستگان داشته باشد؛ باید مشکل را پذیرفت و درصدد آسیب شناسی برآمد.
حقشناس ادامه داد: اگر بپذیریم اقتصاد مشکل دارد و موضوع بررسی شود میتوان گفت یک بخش از این مسائل مربوط به سیاستهای مالی، پولی، مالیاتی، تجاری و بخشی هم ریسکهای سیاسی است؛ اما این فقط یک روی سکه است سمت دیگر هم باید بررسی شود اگر تفاوت معناداری بین زندگی مردم ما با کشورهای دیگر وجود دارد، علتش چیست؛ آن هم باید مشخص شود؛ «من مسئول نگذاشتم یخچال روز دنیا وارد شود یا بنگاه اقتصادی ما نتوانسته یخچال روز دنیا را تولید کند؟»
وی اضافه کرد: خودرو ساز وقتی نمیتواند خودرو کم مصرف تولید کند وزارت نفت هر چقدر بنزین تولید کند باز کم می آورد از اینرو مساله در اقتصاد کشور مشخص است و باید درست تبیین و با منطق برای مردم بازگو شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه ۹۲ هزار مگاوات ظرفیت نیروگاه نصب شده داریم، عنوان کرد: شهریورماه سال گذشته ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگابایت ناترازی داشتیم، در واقع انرژیهای نو جواب نمیدهد باید به مردم بگوییم مساله و راه حل چیست؟ مردم مادامی که ببینند ارادهای برای حل موضوع وجود دارد، می پذیرند.
حق شناس گفت: موضوع ناترازی برق تنها متوجه حوزه برق نیست بلکه همه بخش ها را درگیر می کند از اینرو از متخصصان انتظارمی رود که این موضوع را آسیب شناسی کنند اما جمع کردن شبکه فرسوده و نصب کابلهای خودنگهدار از اقدامات مثمری است که بخش برق میتواند انجام دهد.
وی ادامه داد: مساله کنونی تبیین است و پیشنهاد من به وزارتخانههای نیرو و کشور آنست که سهم انرژی استانها را بدهند و استانداران متناسب با شرایط؛ خاموشیها را برنامهریزی کنند؛ باید تولید را نگه داریم زیرا اگر کارخانه تعطیل شود با یک وقفه زمانی زندگی تعطیل میشود.
وی تاکید کرد: اگرموتور تولید خاموش شود حوادثی اتفاق میافتد که ۱۰۰ برابر منافعی است که ما از خاموشیهای صنعت میبریم.
source