
نرخ بستری شدن کودکان با شکستگی ترقوه بیش از دو برابر شده است این موضوع نشان میدهد که شکستگیهای ترقوه در کودکان شدیدتر از گذشته شدهاند فوتبال و افتادن از تخت دو علت شایع برای این نوع شکستگی هستند
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ بر اساس یک مطالعهی جدید، بستری شدن کودکان به دلیل شکستگی ترقوه (استخوان ترقوه یا «کلاویکل») بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
در واقع، نرخ بستری کودکان مبتلا به شکستگی ترقوه در فاصلهی سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده است.
این افزایش در حالی رخ داده که به گفتهی پژوهشگران، نرخ کلی شکستگیهای ترقوه در کودکان طی ده سال گذشته نسبتاً ثابت باقی مانده است.
تیم پژوهشی به سرپرستی چارو جین، دانشجوی دانشکده پزشکی آیکان در بیمارستان مانت ساینای نیویورک، در مقالهی خود نوشتند:
«این یافته نشان میدهد که هرچند نرخ شکستگی ترقوه ثابت مانده، اما شدت این شکستگیها در حال افزایش است.»
در این مطالعه، پژوهشگران دادههای پایگاه ملی نظارت بر آسیبها را تحلیل کردند؛ این پایگاه شامل اطلاعات ثبتشده از حدود ۱۰۰ بخش اورژانس در سراسر ایالات متحده است. آنها به دنبال موارد شکستگی ترقوه در کودکان زیر ۱۸ سال بودند.
در نهایت، بیش از ۳۹۱ هزار مورد شکستگی ترقوه بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج نشان داد که نرخ بستری بهدلیل شکستگی ترقوه از ۰.۸٪ در سال ۲۰۱۴ به ۲.۶٪ در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.
این یافتهها با مطالعات پیشین نیز همخوانی دارد که نشان دادهاند بسیاری از کودکان برای درمان شکستگی ترقوه نیازمند کاشت فلزات یا پلیتهای ارتوپدی هستند؛ زیرا شکستگیها آنقدر شدید هستند که دیگر با آتل ساده یا بانداژ قابل درمان نیستند.
در این مطالعه همچنین مشخص شد که کودکان کمسن بیشتر بر اثر افتادن از تخت دچار شکستگی ترقوه میشوند، در حالی که کودکان بزرگتر (نوجوانان و پیشنوجوانان) عمدتاً در حین ورزشهایی مثل فوتبال دچار این آسیب میشوند.
اگرچه ۴۵٪ از شکستگیهای ترقوه در کودکان زیر ۱۰ سال رخ داده، اما ۹۷٪ از شکستگیهایی که به تخت و تختخواب مرتبط بودهاند، مربوط به همین گروه سنی بوده است.
دکتر شینا رانادِه، استاد ارتوپدی در مانت ساینای و پژوهشگر ارشد این مطالعه، در بیانیهای گفت:
«در میان کودکان خردسال، شاهد افزایش شکستگی ترقوه ناشی از افتادن از تخت هستیم.»
او افزود:
«همانطور که در سالهای اخیر بر ایمنی خواب نوزادان تأکید شده، نتایج این مطالعه نشان میدهد که لازم است برای کودکان نوپا نیز توجه بیشتری به فراهم کردن محیط خواب ایمن صورت گیرد تا از افتادن آنها از تخت پیشگیری شود.»
در سوی دیگر، مشخص شد که ۸۴٪ از شکستگیهای ترقوه مرتبط با فوتبال، مربوط به گروه سنی ۱۱ تا ۱۸ سال بوده است.
بهطور کلی، شایعترین علل شکستگی ترقوه به ترتیب عبارت بودند از:
• فوتبال (۱۷٪)
• افتادن از تخت (۱۱٪)
• فوتبال دستی یا فوتبال معمولی (۷٪)
• دوچرخهسواری (۷٪)
جین، سرپرست تیم تحقیق، در پایان گفت:
«شناخت مکانیسمهای رایجی مانند آسیبهای ورزشی و افتادن از تخت میتواند به تدوین راهکارهای پیشگیرانه هدفمند و آموزش بهتر به والدین کمک کند.»
source