مینا جعفری فعال در صنعت و معدن در گفتگو با بازارنیوز اظهار کرد: بی شک تنها راهحل کنترل تورم، پیش از هر چیز در «مهار رشد نقدینگی» و «انضباط مالی دولت» پنهان است. به گفته جعفری: «مادامی که دولت از بانک مرکزی استقراض می کند یا شرکت های دولتی کسری بودجه خود را با خلق پول جبران می کنند، این بین کنترل تورم جز یک استمرار در رویا پردازی نخواهد بود.
این فعال اقتصادی کاهش کسری بودجه باید با حذف هزینه های زائد و هدفمند کردن یارانه ها جدی دنبال شود. کاهش تصدیگری دولت و توسعهبخش خصوصی و افزایش نقش و مشارکت مردم در اقتصاد جز لاینکف وبی قید وشرط توسعه اقتصادی در کشور است
وی تصریح کرد: دولت باید صورت های مالی و دخل و خرج خود را شفاف سازد تا جامعه بتواند به برنامه های کنترل تورم اعتماد کند. سهم بازار سرمایه در نظام تأمین مالی تولید در کشورمان کم است هرگونه افزایش حقوق و دستمزد بدون توجه به بهره و ری و میزان تولید، فقط به چرخه معیوب تورمی دامن می زند.
جعفری متذکر شد: در کنار بحث مهار نقدینگی، موضوع اصلاح سیاست های ارزی و جلوگیری از جهش های ناگهانی نرخ ارز نیز مورد توجه کارشناسان است.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: ثبات بازار ارز مقدم بر هر سیاست ضد تورمی دیگر است: «هر نوسان شدید نرخ ارز تقریباً بلافاصله خود را در قیمت کالاهای اساسی و مواد اولیه نشان می دهد و باید با ابزارهای متنوع مانند هماهنگی بانک مرکزی، افزایش شفافیت بازار و تقویت صادرات غیرنفتی، ثبات ایجاد کرد.»
وی افزود: بخش دیگری از راهکارها به فضای تولید و رکود فعلی بر می گردد. به باور تعدادی از اقتصاددانان، رونق تولید بدون ثبات اقتصادی ممکن نیست اما دولت می تواند با ارائه مشوق های مالیاتی، تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، حذف برو کراسی زائد و حمایت هوشمندانه از صنایع کوچک و متوسط، به تدریج تحرک را به بازار کار بازگرداند. تصویب و ابلاغ بستههای حمایتی دولت برای صنایع بزرگ و برای صنایع کوچک و متوسط و خسارتهایی که به صنایع وارد شده است با اجراییسازی بستههای حمایتی، بهتدریج از بین برود.
جعفری تاکید کرد: ضرورت دارد نگاه حمایتی به تولید جایگزین سیاست وارداتمحور شود و همچنین باید حرکت به سمت تسهیل تجارت خارجی، عضویت فعال در پیمانهای منطقهای توسعه روابط تجاری بین الملل پایدار و استفاده از فناوریهای نوین سرعت بگیرد.
پایان پیام//
لینک کوتاه:
https://bazarnews.ir/?p=236664
کپی شد
source