Wp Header Logo 2219.png

 به گزارش رکنا، زردچوبه یکی از ادویه‌های پرطرفدار و ارزشمند از خانواده زنجبیل است که به دلیل فواید متعددش برای سلامتی توجه زیادی را به خود جلب کرده، در حالی که روغن ماهی به عنوان منبع اسیدهای چرب امگا ۳ شناخته می‌شود. ترکیب این دو ماده، می‌تواند اثرات چشم‌گیری بر سلامت داشته باشد. این مقاله به بررسی فواید مصرف ترکیبی این دو می‌پردازد.

تقویت سلامت قلب

روغن ماهی و ماده کورکومین موجود در زردچوبه، قابلیت بهبود عوامل تاثیرگذار در سلامت قلب را دارند. بررسی‌ها مشخص کرده‌اند که مصرف مکمل‌های حاوی روغن ماهی و کورکومین می‌تواند سطح کلسترول بد (LDL) خون را کاهش دهد و به تقویت کلسترول خوب (HDL) و کاهش تری گلیسیرید منجر شود. هرچند برخی مطالعات نشان داده‌اند که ترکیب این دو ماده با هم مزیت‌های جدیدی افزون بر مصرف جداگانه‌شان ایجاد نمی‌کند.

بهبود عملکرد مغز

در مطالعاتی بر روی افراد میانسال، مصرف روغن ماهی توانسته سرعت پردازش ذهنی افراد را بهبود بخشد. همچنین، زردچوبه در آزمون‌های مرتبط با حافظه کاری و حافظه کلامی نتایج مثبتی نشان داده است. با این حال، ترکیب آنها اثرگذاری ویژه دیگری نداشته و تحقیقات بیشتری نیاز است.

بهبود کنترل قند خون

تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف زردچوبه و ترکیب آن با روغن ماهی، توانایی کاهش سطح گلوکز خون پس از وعده غذایی را دارد. این کاهش در سطح انسولین نیز مشاهده شده است. این دو مکمل، در مقایسه با دارونما اثرات چشمگیری در حفظ سلامت افراد مبتلا به دیابت داشته‌اند.

کاهش التهاب و استرس اکسیداتیو

مصرف ترکیب روغن ماهی و زردچوبه به کاهش التهاب و سطح پروتئین واکنشی (CRP) در بدن کمک می‌کند. این دو مکمل همچنین از استرس اکسیداتیو که ناشی از ناپایداری رادیکال‌های آزاد است، جلوگیری می‌کنند و عملکرد بدن را بهبود می‌بخشند.

تسکین درد و سفتی مفاصل

روغن ماهی به کاهش درد ناشی از استئوآرتریت، یک بیماری دژنراتیو مفصلی کمک می‌کند. هرچند زردچوبه در کنار روغن ماهی تاثیر خاصی بر تسکین درد نداشته است.

آیا مصرف زردچوبه و روغن ماهی بی خطر است؟

هرچند هر دو ماده برای مصرف عمومی بی‌خطر هستند، ممکن است در برخی افراد عوارض جانبی خفیفی ایجاد کنند. این عوارض شامل مواردی مانند نفخ، یبوست، سوءهاضمه، حالت تهوع و مشکلات گوارشی دیگر هستند.

با استفاده از زردچوبه ممکن است تغییراتی مانند خارش پوست، آسیب کبدی یا سوزش سر دل مشاهده شود، در حالی که مصرف روغن ماهی می‌تواند به عوارضی مانند بوی بد دهان، سردرد یا عرق بدبو منجر شود.

نکات مهم

اگرچه ترکیب زردچوبه و روغن ماهی فواید مهمی برای بدن دارد، مطالعات بیشتری برای اثبات اثرات قطعی و بلندمدت این ترکیب لازم است. پیش از استفاده از این مکمل‌ها، مشورت با پزشک ضروری است.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *