
رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت ایالات متحده، توصیهای مبنی بر حذف تیومرسال از تمام واکسنهای آنفلوآنزا را تأیید کرد. تیومرسال مدتهاست که بهدلیل نگرانیهای ایمنی هدف انتقاد مخالفان واکسن بوده است.این ماده نگهدارندهی مبتنی بر جیوه از نظر بسیاری ایمن در نظر گرفته میشود.
به گزارش انتخاب و به نقل از هلث دی؛ ماده نگهدارندهی بحثبرانگیز «تیومرسال» از تمامی واکسنهای آنفلوآنزایی که در ایالات متحده توزیع میشوند، حذف خواهد شد.
رابرت اف. کندی جونیور، وزیر بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده، توصیهی یک هیئت تخصصی مبنی بر حذف این مادهی نگهدارندهی مبتنی بر جیوه از تمام واکسنهای آنفلوآنزا را تأیید کرده است. استفاده از تیومرسال در ایالات متحده از سال ۲۰۰۱ تا حد زیادی کنار گذاشته شده بود.
کندی، بنیانگذار یک گروه ضد واکسن، بارها ادعاهای ردشدهای را تکرار کرده است که ارتباطی میان واکسیناسیون دوران کودکی و بروز اوتیسم وجود دارد.
این هیئت تخصصی با نام «کمیته مشورتی در زمینهی اقدامات ایمنسازی» (ACIP) به مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) توصیههایی در زمینهی استفاده از واکسنها ارائه میدهد.
کندی در بیانیهای گفت:
«پس از بیش از دو دهه تأخیر، این اقدام وعدهای دیرینه برای محافظت از آسیبپذیرترین اقشار جامعه در برابر قرارگیری غیرضروری با جیوه را عملی میکند. تزریق هر مقدار جیوه به کودکان، در حالی که گزینههای بیخطر و فاقد جیوه در دسترس هستند، خلاف عقل سلیم و مسئولیت سلامت عمومی است. امروز، ایمنی را در اولویت قرار دادیم.»
بر اساس اعلام سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA)، نگهدارندههایی مانند تیومرسال برای از بین بردن یا جلوگیری از رشد باکتریها و قارچها به کار میروند.
تیومرسال مدتها هدف انتقادات فعالان ضد واکسن بوده است؛ بهویژه بهدلیل نگرانیها دربارهی قرار گرفتن در معرض جیوه. طبق گزارش یواسای تودی، این نگرانیها همچنان ادامه دارند.
در ماه ژوئن، کندی جونیور تمامی ۱۷ عضو پیشین کمیته ACIP را برکنار کرد و ۸ عضو جدید منصوب نمود؛ برخی از این افراد بهطور علنی دیدگاههای شکبرانگیز نسبت به واکسنها ابراز کردهاند.
دکتر کودی مایسنر، استاد اطفال در دانشکده پزشکی «گایزل» دانشگاه دارتموث، تنها عضوی از ACIP بود که با توصیه به حذف تیومرسال مخالفت کرد. او در گفتوگو با یواسای تودی اظهار داشت که تیومرسال از زمان جنگ جهانی دوم استفاده شده و «هیچ مطالعهای تاکنون آسیبی را نشان نداده است». او استدلال کرد که حذف تیومرسال از همهی واکسنها ممکن است دسترسی به واکسنها را کاهش داده و هزینهها را افزایش دهد.
سازمان غذا و داروی آمریکا نیز با این دیدگاه همنظر است.
اگرچه بیشتر واکسنها دیگر حاوی تیومرسال نیستند، اما FDA تأکید میکند که «بدنهای گسترده از مطالعات علمی داوریشده، که در ایالات متحده و سایر کشورها انجام شدهاند، از ایمنی واکسنهای حاوی تیومرسال حمایت میکنند.»
source