Wp Header Logo 935.png
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

 

چغندر خام، حداکثر مقدار ویتامین C، فولات و آنتی‌اکسیدان‌ها (بتالائین‌ها) را حفظ می‌کند. مناسب برای تهیه سالاد یا آب‌میوه. چغندر پخته یا بخارپز، راحت‌تر هضم می‌شود و طعم خاکی آن ملایم‌تر است. پختن زیاد ممکن است سطح ویتامین C را کاهش دهد، اما مواد معدنی و نیترات‌های مفید آن حفظ می‌شوند.

 

به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ بخارپز کردن به‌جای جوشاندن، بهتر می‌تواند مواد مغذی را حفظ کند.

 

شش روش برای مصرف چغندر به‌طور مؤثر:

1. سالاد چغندر خام

برای حفظ آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C؛ با لیمو و مغزیجات ترکیب شود.

2. آب‌چغندر یا اسموتی

مناسب برای افزایش استقامت بدنی و کاهش فشار خون.

3. چغندر بخارپز با چاشنی چات ماسالا

برای گوارش بهتر و طعمی خوشمزه.

4. رایتای چغندر

ترکیبی از ماست، چغندر پخته، و ادویه؛ مفید برای سیستم ایمنی و هضم غذا.

5. کتلت یا تیکی چغندر

مناسب برای کودکان؛ همراه با سیب‌زمینی و ادویه‌ها.

6. سوپ یا کاری چغندر

گرم، خوش‌طعم، و مناسب برای وعده‌های اصلی.

 

نکات کاربردی:

• قبل از پخت پوست نگیرید تا مواد مغذی بیشتر حفظ شود.

• چغندر را با منابع ویتامین C (مثل لیمو یا آمله) مصرف کنید تا جذب آهن بیشتر شود.

• مدت پخت را کوتاه نگه دارید (۱۵–۲۰ دقیقه).

• برگ چغندر را دور نیندازید؛ سرشار از کلسیم و ویتامین K است.

 

جمع‌بندی:

 

چه خام و چه پخته، چغندر باید بخشی از رژیم غذایی روزانه باشد. خام برای حفظ مواد مغذی و پخته برای راحتی در هضم مناسب است. بهترین راه، تنوع در روش مصرف آن است؛ مثل سالاد یک روز، سوپ روز دیگر و یک لیوان آب‌چغندر در میان وعده‌ها. چغندر، یک ابرغذاست که نباید از آن غافل شد.

source

morqehaq.ir

توسط morqehaq.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *